Kayıt
13 Şubat 2007
Mesajlar
1.617
Beğeniler
0
Char Making / Char Yapimi !

Öncelikle ben bildiklerimi yazayım,daha sonra diğer arkadaşlarda bildiklerini yazar,güzel bir topic olur

İlk önce oyuna giriyoruz ıd ve ps mizi yazdıktan sorna server ımızı seçiyoruz.(ÖNEMLİ UYARI: Mutlaka açacağınız server a iyi kara verin,eğer 1-2 hafta sonra yeni server açılacaksa sabredin,onu bekleyin.Aege,Oasis,Troy,Venice,Babel,Tibet. Bu server larda kesinlikle bir char açmayın;oynayamazsınız.)

Sağ alt köşedeki Create kısmına tıklıyoruz ve karakter bölümü geliyor karşımıza.Oyunda 5 farklı silah tipi bulunmakta.Bunlar: Bow,Spear,Glavie,Sword,Blade.

Silahlarımızı tanıyalım:

Bow:Hem phs,hem mag. attack ı olan (ikisde orta düzeyli denebilir) bir silah.Kullanmak için arrow unuzun bulunması lazım.Uzaktan atış yapabilme yeteneğine sahiptir.Oyundai skill menüsünde Pacheon bölümüne aittir.Hem full ınt,hem full str kullanabilir.

Spear:Düşük phs,güçlü mag. attack a sahiptir.Skill bölümünde Heuskal bölümüne aittir.Full ınt charlar içindir.

Glavie:Düşük mag, güçlü phs. attack a sahiptir.Skill bölümünde Heuskal bölümüne aittir.Full str charlar içindir.

Sword:Düşük phs,yüksek mag. attack a sahiptir(Kıyaslamada spear dan daha az mag. attack a sahiptir.)Skill bölümünde Bicheon bölümüne aittir.Shıled ile birlikte kullanılır.

Blade:Düşük mag,yüksek phs. attack a sahiptir.Skill bölümünde Bicheon bölümüne aittir.Shıeld ile birlikte kullanılır.

Peki Nedir Shıed? : Shıeld:Kalkan. Oyunda blade veya sword charlar kullanır.Size gelen attackları düşürerek,sahip olduğu block özelliği ile attackları blocklar.(size gelen attack block olduğunda o attacktan etkilenmessiniz.)Shıeld lerin block özelliğine göre br dereceleri vardır. 10-21 arasında değişen bu değerlerde,16-19 ideallerdir.(20-21 bulmanız zaten imkansıza yakın ).

Oyunda her lvl atladığınızda size 3 adet sp verilecektir.Bu üç sp yi ya Hp ye,yada mp ye vereceksiniz.Tabii bu vereceğiniz sp ler attacklarını ve defanslarınızı etkiler.Bu yüzden ben size oyunda kullanılan iki farklı char. dan bahsedeceğim.

Full Int Nedir?Nasıl bir özelliğe sahiptir? : Full ınt charlar attack charıdır.Mag. attackları oldukça yüksektir.Çoğunlukla nuke dediğimiz(Fire,Cold ve Light skillerinin sondan bir önceki skilleridir.Oyundaki en güçlü attacklara sahip skill lerdir denilebilir.) skilleri kullanırlar.Force ağırlıklı bir chardır.Phs. defansları düşük,mag. attackları yüksektir.Sword ,spear veya Bow kullanabilir.Hp leri az miktarda olup,mp leri oldukça fazladır.Lvl atladığınızda gelen 3 sp nin 3 nüde mp ye vermeniz gerekmektedir.

Full Str Nedir?Nasıl bir özelliğe sahiptir? : Full str charlar phs. attacklarda üstündür.Full ınt charlar kadar attack vuramazlar.Force skillerinden çok Weapon skillerini kullanırlar.(Force mag,Weapon phs. attacklarda üstündür)Phs defansları yüksek,mag. defansları düşüktür.Blade,Glavie veya Bow kullanabilir.Hp si fazla,mp si azdır.Lvl atladığınızda gelen 3 sp nin 3 nüde hp ye vermeniz gerekmektedir.

Silahlarımızdan sonra,geldik kıyafetlerimize.Oyunda üç farklı kıyafet bulunmaktadır.Bunlar Garment,Prodector ve Armor dur.Kıyafetlerin özellikleri hakkıdna bilgi için: TIKLA !

Kıyafet ve silahımızı seçtik,oyuna girdik.Şimdi sıra questlerde.Qestler yapmak gibi bir zorunluluk yok,ama mutlaka yapın.Görevinizi nerden alacağınızı sağ köşede çıkan belge simgeli kutucuğa tıklayarak öğrenebilirsiniz.Bu görevleri bitirdiğimiz zaman;ödül olarak,ex,sp,para,potions veya değişik scroll lar verilir.

Sp nedir? Nasıl biriktirilir? : SP=Skill poınt tir.Oyundaki skilleri açmanız için sp nizin olması lazım.Her yaratık kestiğinizde belirli bir miktar sp gelmektedir.Topladığınız sp miktarı kadar skill açabilirsiniz.Sp nizi gösteren bir kutucuk vardır.Bu kutucuk,sol alt köşede bulunan ex çizelgenizin sağ çaprazında bulunur.Sarı ile yazıyordur.Lvl ınız ilerledikçe yeni skiller için daha çok sp ye ihtiyaç duyacaksınız.Bu durumda sp farm dediğimiz sp biriktirme yöntemini uygulamanız gerekmektedir.Bu yöntemle,her yaratıktan daha fazla sp alırken,daha az ex alırsınız.Tabi bununda bir oranı vardır.SP Farm hakkında herşey için : TIKLA !

Sp lerini dağıtırken vermek istemediğiniz bir skill e verdiniz diyelim,bunun için skill resetleme yapabilirsiniz(Düşük lvl larda buan gerek yoktur.)Verdiğiniz sp leri,belli bir miktar para ve görev sonrası alacağınız pot. ile geri alabilirsiniz.Skill resetlemek hakkında bilgi için: TIKLA !

Her oyunda olduğu gibi sro da da bir + meselesi vardır.Silahlarınıza kıyafetlerinize + basarak lvl ını yükseltebilirsiniz.Örneğin:16 lvl bir silahınız var +3 bastınız,lvl 19 silahı gücüne erişir.Aynı şey itemler,takılar içinde geçerlidir.Tabi her elıxır ile herşeye basamazsınız.Silahlar için Weapon Elıxır,Kıyafetler için Prodector Elıxır,Takılar için Accesuar Elixir,Shıeld için Shıled Elıxır kullanmanız gerekmektedir.Alchemy ile daha fazla bilgiyi üst konulardaki konudan bulabilirsiniz.Birde oyunda sadece yaratıklardan düşen özel itemler vardır.Bunlar Seal Of Star (sos),Seal of Moon (som),Seal Of Sun(sosun) dur.Sos +5,som +10,sosun +15 gücündedir ve bu özellikteki silahların değişik bir parlaması vardır(Sadece silahlar ve shıeldler parlar,diğer itemlerin görünüşünde bir değişiklik yoktur).Ayrıca bu silahları doğuştan +5,+10 veya +15 olduğundan üstüne tekrar + basabilirsiniz.Örneğin,sos +3(+8 gücünde olur) ,som +4(+14 gücünde olur),sosun +6(+21 gücünde olur) yapabilirsiniz.Tabii bu sos,som,sosunlar normal itemlere göre daha pahalıdır.

Birazda skillerden bahsedelim Her attack tan önce mutlaka seçmiş olduğunuz cold force(cold un ilk skili),fire force(fire nin ilk skili) veya thunder force (light ın ilk skili) ini kullanmanız gerekmektedir.Bunlarında kendine göre özellikleri vardır.Fire,burning status ile rakibi yakarak,belli miktarda rakibin canının düşmesini sağlar.El yakmanız güçlendikçe,bu miktarda artar.El yakmaları içinde,en güçlü attack a sahiptir.Cold,rakibi yavaşlatarak skillerini daha yavaş vurmasını,veya dondurarak tamamen etkisiz hale gelmesini sağlar.El yakmaları içinde en az attack a sahiptir.El yakmanız güçlendikçe,yavaşlatma ve dondurma oranınızda artacaktır.Thunder Force,rakinin parry ratio sunu düşürerek daha fazla dama ge yemesini sağlar.El yakmaları içinde,güç olarak orta sıradadır.El yakmanız güçlendikçe,parry ratio düşürme miktarıda artacaktır.

Peki bunlardan nasıl kurtulacağız? :Bunlardan kurtulmak için Universal Pill dediğimiz pot. lar vardır.Her pill in seviyesi farklıdır.Small,medium,large,ve xlarge(tam adını hatırlayamadım şimdi:) ).Bu donma,yakma ve parry ratio düşürmenin gücünüde effect leri belirler.Effect arttıkça,bulaşma süreside bununla orantılı olarak artacaktır.Pill lerinde seviyesi bu yüzdendir.Örneğin;cold status yediniz,effect 100.Kurtulmak için 100+ güçte bir pill basmanız gerekmektedir.Eğer 70 effect güçteki bir pill basarsanız,30 effect daha kalır.Bir pill basmanız daha gerekir.Pillerin ne kadar effect i yok edeceğini görebilirsiniz.Genel olarak;24 e kadar small,24-38 arası medium,38-55 e kadar large,ondan sorna xlarge kullanmanız ideal olur.

Aynı şekilde pot miktarlarıda vardır.Herb,small,medium,large şeklinde sıralandırılır.Tabii bu potlar ve pill ler,her town daki herbalist te satılmaz.Jangan da herb-small potion,Downhang da small-medium,Hotan da medıum-large şeklindedir.

Unutmadan yaratıklar size her vurduğunda,silahınız ve itemleriniz hasar görür.Bunun için repair yapmanız gerekir.Blacksmith ve prodector shop lardan tamir yapabilirsiniz.Bunlara NPC denir ve oyundaki sabit charlardır.

NPC lerin yerleri hakkında bilgi için : TIKLA !

Şimdi geldik yaratıklara.Oyunda değişik birçok çeşir yaratık,ve bu yaratıkları kesebildeceğiniz lvl lar bulunmaktadır.Zaten bunları oyunu oynadıkça öğreneceksiniz.Ancak bir yaratığa tıkladığınızda;ben bunu kesebilir miyim? diye merak ediyorsanız,yaratığa tıkladığınızda üstte ismi çıkacaktır.Ve isminin renginden kesip kesemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.Kırmızı ise tehlikelidir,turuncu ise sizi zorlar,gri ise seviyenizdedir,yeşil ise seviyenizden biraz düşüktür,mavi ise çok rahat kesebilirsiniz.

SİLKROAD KAPSAMLI HARİTASI İÇİN : TIKLA !

SilkRoad da birde UNIQUE dediğimiz özel yaratıklar vardır.Bu yaratıklar,5-6 saat aralıkla,belli bir bölgede çıkarlar.Bunlar:Tiger Girl,Uruchı ve Isyutarudur.Üçününde seviyesi farklıdır.TG lvl 20,uruchı lvl 40,ısyutaru 60 lvl unıque sidir.Bu yaratıkların nerede çıktıklarını yukarıdaki linkten öğrenebilirsiniz.NOT:bu yaratıkları kestiğinizde,isminiz oyun ekranıdna çıkmakta,ve o anda online olan bütün oyuncular bunu görmektedir.Örnek olarak:

"Arkadaslar forumu ve üst konuları genel olarak inceledim ve hala char yapılandırmasında sorun yaşayan ya da yanliş bilgilendirme ile yanliş işler yapan arkadaslar olduğunu gördüm.Bu yazıda oyuna yeni baslayan ya da eksik bilgisi olan arkadaslara faydalı olacak 4 konu anlattım:
1-STR ve INT
2-SKİLL YAPILANDIRMASI
3-NEDEN STR? NEDEN İNT?
4-SP FARMİNG

1-STR ve İNT: Charınız her lewel atladığında elinize 3 stat point gecer.Temel char yapılandırması bu nokta da baslar, bunların veriliş şekline göre oyunda 3 tip char wardır:
A)FULL STR ler bu charlar gelen 3 puanın tamamının str(strengh) haznesine verilmesi ile olur ve bunun sonucu olarak FİZİKSEL DEFANS ve FİZİKSEL ATAKLARI GÜÇLÜDÜR.Bu charların glawie , blade ya da bow kullanması önerilir.
B)FULL İNT ler bu charlar gelen 3 puanın tamamının int(intelligence) haznesine werilmesi ile olur ve bunun sonucu olarak MAGİCAL DEFANS ve MAGİCAL ATAKLARI GÜÇLÜDÜR.Bu charların spear , sword kullanması önerilir.
C)HYBİRD ler yani kırmalar gelen stat pointlerin farklı kombinasyonlarla dağıtılması ile olur. Puanların hangi tarafa ağırlıklı werildiğine bağlı olarak DEFANS ve ATAKLARI DEĞİŞKENDİR.Silah tercihi charın sahibinin zewki ile hangi tarafa ağirlikli werdiğine bağlidir.

2-SKİLL YAPILANDIRMASI:Charınız her lewel atladığında kestiğiniz her yaratıktan toplayıp biriktirdiğiniz skill(tecrübe) pointleriniz olur. Bu pointler (SP FARMİNG yapmıyorsanız) ancak 2 mastery lwl atlatıp bir de herhangi bir büyü serisini 1 kere geliştirmenize yeter.Bundan dolayıdır ki skill pointler verilirken dikkatli olunmalıdır.

A)BLADE DE temel skill yapılandırması:
1-smashing series: Tamamen gereksiz almayın hadi bir hata yapıp aldınız geliştirmeyin. (PvE de lazım EDİT)
2-chain sword attack series : Kesinlikle her kombocunun sahip olması gereken bir skill tadı 51 lwl den sonra cıkar
3-castle shield: Gereksiz,ne yaratık keserken ne pvp de faydalı.
4-soul cut blade : Geliştiği zaman önemli bir skill sp farmlılara önerilir.
5-blood blade force:tek kelime ile mükemmel bir skill , pek cok kişiye blade i seçtiren skill kısaca yere düsürme.
6-flower bloom blade:Blood blade force un tamamlayıcısı ,68 lwl de mükemmelliğe ulaşıyor.
7-snake sworddance:Combocuların 2. baş skili , görüntü zewki yaşatıyor.
8-passive (shield protection):Kalkanınızın block oranını arttırır ,kalkan kullanalar için cok önemlidir.

B)GLAWİE DE temel skill yapılandırması :
1-annihilating blade series:Gereksiz
2-fanning spear series:Gereksiz eğlencesine alabilirsiniz ama sakın geliştirmeyin.
3-heuksal spear series:Gereksiz,kullanışsız.
4-soul spear departs spear series:Mutlaka alınıp geliştirilmeli en yüksek damage e ulastıran skill.
5-ghost spear attack series : hızlı bir sekilde yapılıp max:5 kişiye etki edebileceği için gerekli bir skill.
6-chain spear attack series: Gerekli ,geliştirildğinde önemli bir skill. (Pvp de kullanmayın.EDİT)
7-flying dragon attack series: penetration ı(etraftakilere etki) ,mesafesi ve hızlı yapılması ile mükemmel ve gerekli bir skill
8-passive(cheolsan force):HP nizi arttırır önemli bir pasif tir.

NOT:Pacheon ya da bow serisine gecmeden önce 2 tane kavramdan bahsetmekte yarar var; attack (hit) ratio ve parry (dodge) ratio.Silahlarınız vuruş aralıkları wardır, hit ratio nuz ne kadar yüksek olursa vuruşunuz max a o kadar yaklaşır.Parry rationuz ne kadar yüksek olursa alacağınız damage o kadar az olur.

C)BOW DA temel skill yapılandırması:
1-anti devil bow series:Gerekli bir seri,critic wurma olasılığı cok yüksektir ,pvp lerde cok kullanışlıdır.
2-arrow combo attack series: Güzel bir skill olmakla beraber pvp dışında kullanışlı değildir.
3-hawk training skill : 1. ve 3. skilleri attack rating i arttırmaktadır kesinlikle önerilir.2. skill attacklarınıza katkı yapar .(2 ye dokunmayın EDİT)
4-autum wind series:Penetration ile etki ettiği için önerilen skilldir. (Elinizi bile sürmeyin)
5-break heawen arrow series:Ok sıkma mesafenizi arttırır.
6-explasion arrow series:MAX 4 kişiye etki etme olasılığı bulunan önemli skillerden biridir.
7-strong bow series:Yavas yapılan bir skill olmasına rağmen en yüksek damage e sahip pacheon skilidir kullanılabilir.
8-passive(mind concentration):Attack rating i arttıran cok önemli bir passive dir.

D)COLD DA temel skill yapılandırması:
1-cold force series:Sürekli kullanılacak skill kesin alınıyor charın her skille birlikte kullandığı skill.
2-frost guard series:Fiziksel defansı düsük olan charların (özellikle int ler) alması gereken kalkan skili.
3-cold wave attack series:Rakibinizi dondurmaya yarayan pvp dışında etkin kullanımı olmayan bir skill.
4-frost wall series:Gereksiz.
5-frost nova series:cold wave attack ın farklı bir wersiyonu gelismiş hali cok daha fazla playera etki edebiliyor.
6-snow storm series:Nuker diye tabir ettiğimiz full int arkadasların kullanacağı bir saldırı skili.
7-passive(cold armor):İnt lerin ve fiziksel savunmasını yükseltmek isteyen her charın alması gereken bir skill.

E)LİGHTİNİNG TE temel skill yapılandırması
1-thunder force series:Sürekli kullanılacak skill kesin alınıyor charın her skille birlikte kullandığı skill
2-piercing force series:Charın magical attack ını arttıran bir skill özellikle int ci charların alması gereken skill.
3-wind walkseries : Oyunda neredeyse bütün charların alması gereken en ortak skill , charın hareket hızını arttırır.
4-lion shout series:İNT charlar için çok hızlı yapılabilen faydalı damage serisi.
5-concentration series:Parry ratio yu arttıran önemli bir skill.
6-thunder bolt force series : Etraftakilere sıçraması(MAX 3) ve en yüksek damage e sahip olan saldırı olduğu için int charların alması gereken bir skill.
7-passive(heaven s force):parry ratio yu arttıran cok önemli bir passive.

F)FİRE DA temel skill yapılandırması
1-fire force:Sürekli kullanılacak skill kesin alınıyor ve buz light arasından en büyük damage e sahip olanı.
2-fire shield:Büyülerin effect miktarını azaltır mesela buz sizi 10 sn ye donduruyorsa 7 sn ye ye düşürür.
3-flame body:Charın fiziksel attack ını arttıran bir skill özellikle str ci charların alması gereken bir skill.
4-fire protection:Magical defansı arttırdığından magical defansı zayıf olan ve str ci charlara tafsiye edilen bir skill.
5-fire wall:Gereksiz ama alınabilir .(Gereksiz. EDİT)
6-flame wave:İNT charların alması gereken 2. en yüksek damage e sahip saldırı 2. kitabın geliştirilmesi tafsiye edilir. (1. kitap 1 lvl. 2. kitap max. 3 kitap max. EDİT)
7-flame devil force:charın fiziksel vuruşunu arttırdığı için str ci charlara şiddetle tafsiye edilir.

not:force serisinden bahsetmeye gerek görmüyorum çok yardımsever değilseniz bu seriye skill harcamamanızı öneriyorum.

3-NEDEN STR? NEDEN İNT?

Arkadaslar öncelikle mükemmel char yoktur mükemmele yakın char wardır o da sizin charınızdır.Herseyden önce oyunda neyden zevk aldığınızı bilmeniz gerekli,ben bana 5 kişinin dalıp ta öldürememesini seviyorum diyorsanız full str tam size göre yok ben bi hamlede 5 kişi öldürmek istiyorum diyorsanız o zaman full int size göre.FULL int ile lwl kasması kolaydır ama str ile sabır işidir. Full int pwp de zayıftır ,str ci ise 1 e 1 de cok iyidir,ama grup,guild ya da eşli girilen olaylarda int ci önemli rol oynar. Hybird ler daha cok emek ister hybird bir char bilenin elinde cok iyi bir char olabilir.Pek cok arkadas char acarken cold serisine agırlık veriyor kabul ediyorum buzun efect i eskiden cok iyi iş yapıyordu ama oyuna sonradan eklenen tabletler ve fire serisinde ki effect azaltıcı sayesinde artık etkisini yitirdi bu uyarı da cold acmayı düşünen arkadaslara.

4-SP FARMİNG
Öncelikle sp farm neredeyse her char için gereklidir.SP farm mastery lwl iniz ile sizin lwl iniz arasında belli bir miktar fark acıp gelen exp miktarı düserken skill miktarının artması ile fazladan skill toplamanızdır.Mesela 32 lwl fire okçusunuz pacheon lwl iniz 24 lwl de fire inki de 24 lwl de arada 8 lwl fark (gap) bırakmışsınız.bu gercek bir sp farmdır. Bazı arkadaslar 2 - 3 - 4 fark yeterli olur mu diyorlar, olur ama o sp farm olmaz o ancak lwl inizdeki skilleri almanızı sağlar.sp farm özellikle full int arkadaslar için gereklidir,eksik kalan fiziksel defans ve Hp lerini toplamak için extra dan skill acmaları gerekebilir.Gercek bir sp farm yapmak için 2 tercihiniz wardır ya lwl 70 olup daha sonra 9 gap bırakıp uğrasmak ya da kendinize güzel bir silah güzel bir mekan ve rahat kesebileceğiniz yaratıklar bulup 6 dan az fark bırakmayarak uğrasmaktır tabiki charınızı sp farmsızda epey süre idare edebilirsiniz ama charınızın diğerlerinden azcık farklı olmasını istiyorsanız sabır dolu bir test sizi bekliyor.

Garment giysiler ne işe yarar?

Garmentler Magic gücü arttırmak için giyilen giysi türleridir ve resmi sitesinde belirtildiği gibi %20 hızlı koşmanızı ve %20 daha az mana harcamanızı sağlar. Bunun yanısıra, Magic defans değerleri diğer giysi türlerine göre yüksek olduğu için Magic attacklarda en düşük hasarı almanıza yardımcı olurlar. Ayrıca Magic Reinforce (Magic Güçlendirme) değerlerinin diğer giysi türlerine göre yüksek olması nedeniyle Magic vuruşlarda da artma sağlarken Fiziksel vuruş gücünden biraz düşürür.

Protector giysiler ne işe yarar? ?

Protectorlar Armor ve Garment giysilerin ortalanmış halidir ve %10 hızlı koşmanızı ve %10 daha az mana harcamanızı sağlarlar. Herkes için uygun bir giysi türüdür. Bütün güçlendirme değerleri diğer iki giysinin ortasındadır.

Armor giysiler ne işe yarar? ?

Armorlar güçlü Fiziksel defans özelliğine sahip giysi türüdür ve Physical Reinforce (Fiziksel Güçlendirme) değeri yüksek olduğundan dolayı Fiziksel vuruş gücünüze de oldukça etki edecektir fakat Magic vuruş gücünüz ve defansınızı düşürecektir. Bunun yanısıra koşma ve mana harcama değerlerinize etki etmez

Hangi giysi türünü seçmeliyim?

Bu konuda çeşitli yorumlar olmasına karşılık benim iki farklı durum için çeşitli görüşlerim vardır;
Vuruş gücüne önem veren ve defansa önem vermeyenler için;
Eğer sadece vuruş gücüne önem veriyorsanız ve INT Karakteriniz varsa Garment giymeniz, en kötü ihtimal Protector giymeniz gerekmektedir. Fakat bu tür bir yapılandırmaya giderseniz Magic vuruş gücünüz ve defansınız maximum olduğu halde, Fiziksel darbelerde diğer tarafı boylama ihtimaliniz de çok yüksektir. (Önermiyorum)
Şayet STR Karakteriniz varsa bu sefer de Armor türü giymeniz, en kötü ihtimal Protector giymeniz gerekmektedir. Bu şekilde de Fiziksel Attack ve Defansınız maximum seviyede olacaktır. Fakat bu yapılandırma da güçlü magic darbeler sonunda diğer tarafı boylama ihtimaliniz çok yüksek olacaktır (Önermiyorum)

Defansa önem veren ve vuruş gücüne önem vermeyenler için; ;

Eğer defans sizin için önemli bir unsursa yapılandırmanızın dengeli olmasını sağlamanız gerekecektir. Bunun içinde INT Karakteriniz varsa giysi olarak Armor seçmeniz veya Protector seçmeniz gerekecektir. Çünkü INT karakterler yeteri kadar Magic defansa sahip olduklarından dolayı fiziksel defans olayını güçlendirmek için Armorla veya Protectorla takviye edilmelidir. Fakat bu seçimi yaptığınız zaman hem Magic hem de Fiziksel Defansınız güçlü olmasına rağmen Mana harcama değeriniz artacak ve Magic vuruş gücünüzde biraz düşme olacaktır. (INT Charlar için zor seçim, öneri konusunda Protectorla uygulanması daha mantıklı olacaktır)
Şayet STR karakteriniz varsa Defans ağırlıklı yapılandırma açısından biraz daha şanslı sayılırsınız. STR Karakterler Garment türü giysi giymeli veya en azından Protector giymelidirler. STR karakterlerin en büyük derdi Magic Attacklara karşı zayıf kalmalarıdır ve Garment türü giysi ile bu dertten nistepen kurtulurlar. Ayrıca %20 hızlı koşma ve az mana harcama gibi unsurları da göz önüne alırsak oldukça dengeli bir karakter elde etmiş oluyorsunuz. Bunun yanısıra tabii ki fiziksel gücünüzden de kaybediyorsunuz ama ortalama her türlü yaratığa karşı dengeli bir karakteriniz oluyor. (Benim önerim ve benim uyguladığım yöntem)

Tabii en güzeli iki tür armor saklayıp özellikte bulunduğunuz bölge içerisinde bulunan yaratıkların Magic mi yoksa Fiziksel mi vurduğuna bakarak armorlarınızı değiştirmeniz olacaktır :) Örneğin Earth Taoist görevine Armorla gitmek, kendi cenazenize gitmekle aynı kapıya gelir :) Magic görevlere Garment veya en kötü ihtimal Protectorla gitmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Levelime göre topladığım SP'ler yeterli gelmiyor, ne yapmalıyım?

Bu sıkça karşılaşılan bir durumdur ve bu durumda SP Farming denilen olayın gerçekleştirilmesi gerekmektedir. SP Farming oldukça sıkıcı fakat zaman zaman gerekli bir olayıdır. Amaç levelin yavaş atlatılması ama bunun karşılığında öldürülen yaratıklardan daha fazla SP kazanılmasıdır. Bunu yapabilmek için her levelde arttırdığımız Skill Master'i (En yüksek levelde olan Master geçerlidir) Karakter levelimizle birlikte yükseltmiyoruz ve Skill Masterlerimiz ile Levelimiz arasında mesafe bırakmaya çalışıyoruz. Yani Karakter levelimiz ile Skill Master levelimiz arasında 5 fark bırakırsak ortalama %50 gibi daha az Karakter Experience Point kazanırken %50 gibi bir oranda daha fazla Skill Point kazanacak duruma gelmiş oluyoruz. Tabii bu işlem skill point kazanımı için oldukça avantajlı görünse bile karakter leveli çok yavaş ilerlediğinden dolayı biraz sıkıcı sayılabilir. Çok sıkıcı olmaması için en azından Karakter Leveliniz ile Master leveliniz arasında devamlı 2 Level bırakmaya gayret edin. Bu şekilde yine daha fazla SP kazanarak hızlı bir şekilde level atlayabilirsiniz en azından.

Tabii ki SP Farm olayı baygınlık getirecek durumlara gelebilir ve bu duruma düşmek istemiyorsanız yapmanız gereken şey de SP'lerinizi iktisatlı harcamanız olacaktır. Örnek verecek olursak ben çok fazla skill grubundan Skill kullandığım için zaman zaman SP Farm yapmak zorunda kalıyorum yoksa başkta türlü SP'leri yetiştirme şansım yok.

Açılmak İstenilen Skill Gücünün Tahmini

Bir Skill açmayı planlıyorsunuz ve bu skilin yeteri kadar güçlü bir skill olup olmadığına karar veremiyorsunuz. Böyle bir durumda nasıl hareket edilmeli.
Skiller üzerinde güç belirten bazı unsurlar vardır. Bunlardan dikkat edilecek kısmı bir örnek üzerinde açıklamaya çalışalım:
Bir skill açmayı planlıyorsunuz ve üzerinde şu ibare var
Magical Attack Power : 12-23 (%100)
Alternatif olarak diğer bir skillde de
Magic Attack Power : 10-20 (%150)
Bu tür durumlarda sayısal olarak belirtilen extra attack gücünden ziyade parantez içerisinde belirtilmiş olan % değerini dikkate almanız daha yerinde olacaktır. Rakamlarla belirtilen kısım, vuruş tipine göre eklenecek damage değerini belirtir fakat parantez içinde belirtilmiş olan % değeri de kullandığınız skill türüne göre (Magic veya Fiziksel) normal vuruş gücünüzün % kaç arttırılacağını belirtir.
Yani Normal vuruşunuz 100'ken %100'lü bir skille 200 vurabilirken, %200 bir skille 300 vurabilirsiniz. Bu nedenle sayılarla belirtilen kısımdan ziyade % ile belirtilen değerleri yüksek olan skilleri güçlendirmeniz daha yerinde olacaktır.
Tabii her skilin kendine özgü özelliklerini de hesaba katmayı unutmamanız lazım. Mesela alansal vurma gücüne sahip skiller totalde her zaman fazla vururlar :)

Skill Etki Alanı Hesaplaması

Bazı skiller birden fazla hedefe vurabilme kapasitesine sahiptirler. Fakat bu özellik her zaman umduğunuz gibi çalışmayabilir. Bu nedenle bazı noktalara dikkat etmeniz faydalı olacaktır.
Eğer bir skill'de Penetrations özelliği varsa bu skilin birden fazla yaratığa vurma olasılığı yüksektir. Eğer Front Range Radius olarak fazla yaratığı etkileyeceği belirtilmişse, bu pek kullanışlı olmayabiliyor çünkü sadece önünüze gelen yaratıkları hedef alanı içerisinde sayacaktır. Surround olarak bir belirtme yapılmışsa, yön farketmeden belirtilen alan ve o alan içerisinde belirtilen sayıda hedefe vurabileceği manasına gelmektedir.
 
Kayıt
26 Temmuz 2007
Mesajlar
144
Beğeniler
0
Şehir
AdminCP
Her 100 Kullanıcıdan 99u Okumaz Bunu :lol:

Bizim Turk Milleti Deneme Yanılma Metodu İle Char Açar Hep

Önce Nuker Açar Onu Bırakır Blader Açar Sonra Bow , Glavie ...

En Son Aklına Hangisi Yatarsa Onu Devam Eder Razz

Ama Paylaşım Paylaşımdır Ellerine Sağlık extrabeer
 
Kayıt
13 Şubat 2007
Mesajlar
1.617
Beğeniler
0
Daha oncede dedigim gibi bunlarin cogu bana ait degil o yuzden paylasimlari yapanlara cok tesekurler Wink
 
Kayıt
25 Nisan 2007
Mesajlar
4.174
Beğeniler
0
Şehir
mistik mannnn
okumaya çalıştım ama yarısında sıkıldım roman gibi kaç saat ugraştın bunu hazırlamak çin megine saglık süper ama cokk uzun popcorn popcorn
 
Kayıt
14 Temmuz 2007
Mesajlar
1.721
Beğeniler
1
KEşke bunu charı açmadan we 60 LwL yapmadan okuyabilseydim Crying or Very sad
Ama yinede saol
 
Kayıt
6 Nisan 2007
Mesajlar
511
Beğeniler
0
Cok faydalı bilgiler eline saglık kardes SRO'yu tam olarak özetlemişsin keske ben baslarkende birisi boyle bir klavuz verseydide bende 2 char bosa kasmasaydım :mrgreen:
 
Kayıt
6 Ekim 2007
Mesajlar
115
Beğeniler
0
Şehir
ODIN-TG NERDE BEN ORDA ;=)
SRO YA YENİ BASLIYANLARA BÜYÜK VE GÜSEL BİR REHBER OLMUS YADA DAHA YENİ YENİ 20 LWL FELAN OLANLAR YANİ DAHA HENÜZ EKSİK BİLGİLERİ OLANLARINDA İŞİNE YARIYACAK BİR TOPİC TSK. Wink
 
Kayıt
27 Şubat 2008
Mesajlar
379
Beğeniler
0
_HeaveN_ demiş ki:
Her 100 Kullanıcıdan 99u Okumaz Bunu :D

Bizim Turk Milleti Deneme Yanılma Metodu İle Char Açar Hep

Önce Nuker Açar Onu Bırakır Blader Açar Sonra Bow , Glavie ...

En Son Aklına Hangisi Yatarsa Onu Devam Eder :P

Ama Paylaşım Paylaşımdır Ellerine Sağlık ?!!!!!!
benden bahsediyo vallaha nasıl bildin HeLaL valla
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :twisted:
 
Kayıt
1 Haziran 2008
Mesajlar
203
Beğeniler
0
Şehir
World Of Warcraft
_HeaveN_ demiş ki:
Her 100 Kullanıcıdan 99u Okumaz Bunu :D

Bizim Turk Milleti Deneme Yanılma Metodu İle Char Açar Hep

Önce Nuker Açar Onu Bırakır Blader Açar Sonra Bow , Glavie ...

En Son Aklına Hangisi Yatarsa Onu Devam Eder :P

Ama Paylaşım Paylaşımdır Ellerine Sağlık ?!!!!!!
%99 Icınden Biriyim :popcorn:
 
Kayıt
8 Haziran 2009
Mesajlar
61
Beğeniler
0
Şehir
Silkroadın Kapısında
bnde pek okumam ama glaiv magic defans var benc o gerekli bir skill uplamanızı tavsiye ederim uplamıyacaksanız hic acmayın çünki ielri lvl de fazla bi etkisi kalmaz 1lvl mag defin ama uplarsanız vs lrd vya mag atk boss keserken çok işinize yarayacaktır ha wizz lere karşı çok süper bir char olması icinde gereklidir
 
Kayıt
13 Nisan 2008
Mesajlar
1.130
Beğeniler
0
Şehir
World
BEnim merak ettiğim bi konu war şimdi silkroadda en son level 140 lv olcak mastery lv yine 300 dami kalacak ?
 
Yukarı Alt