Kayıt
19 Haziran 2009
Mesajlar
196
Beğeniler
0
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA`nın internet sitesinde, "Bursa için tarihi şampiyonluk" başlığı atıldı.


Ünlü haber ajansı Reuters Bursaspor`un şampiyonluğunu abonelerine, "Bursaspor şampiyon oldu, Fenerbahçe taraftarı çatıştı" başlığı atıldı. Bursaspor`un Türkiye liginin son gününde dramatik bir zafer kazandığı belirtilirken, "Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu`nda taraftar stadı ateşe verdi. Kargaşa çıkaran taraftar polisle çatıştı ve olayların yatışması için tazikli su kullanıldı." denildi.


Çok sayıda taraftarın yaralandığına değinilen haberde, polisin bazı kişileri tutukladığı belirtildi. "Hatalı anonsun ardından Fenerbahçe taraftar kutlamalara başladı" denilirken, "Bursaspor`un 2-1 kazandığı haberinin ardından taraftarın kızgınlığı arttı ve polisle çatışmalar yaşandı." ifadeleri kullanıldı.


Fransız LeParisien gazetesi, "Bursaspor şampiyon. Beşiktaş`ı 2-1 yenen Bursaspor, Trabzonspor`la 1-1 berabere kalan Fenerbahçe`nin bir puan önünde şampiyonluğa ulaştı." yorumunda bulundu.


Francefootbal ise "Türkiye`de heyecanlı bir yıl. Süper Lig şampiyonluğunu Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kazanamadı." denildi.


L`Equipe Gazetesi`nde, "Bursaspor Türkiye şampiyonu oldu. Beşiktaş`ı yenen Bursa, Trabzon`a takılan Fenerbahçe`yi geçti." yorumlarını yaptı.


İspanyol As gazetesinin internet sitesinde "Bursaspor tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Dani Güize Fenerbahçe`yi 1-0 öne geçirdi. Burak Yılmaz attığı golle hem Daum`un hem de takımın hayellerini yıktı." ifadeleri yer aldı.


Marca gazetesi ise, "Fenerbahçe iki puan önünde girdiği Bursaspor`a geçildi. Bursaspor`un rakibiyle berabere kaldığı söylendi. Sorun bunun yalan olmasıydı. Skorbord yanlıştı ve taraftarlar haberin üzerine büyük kızgınlık yaşayarak olay çıkardı." denildi.


Fenerbahçe`nin Trabzonspor`la oynadığı maçın 1-1 bitmesinin ardından sahaya konfetilerin atılmaya başlandığı vurgulanırken, "Trabzonspor`a Kupa finalinde kaybeden Güiza`lı Fenerbahçe son anlara doğru "Fener şampiyon" tezahüratları yapmaya başladı. Ancak Bursaspor`un yendiği haberinin gelmesinin ardından taraftarlar kendinden geçti. Tribünler yakıldı, stat dışında ise olaylar çıktı." yorumları yapıldı.


Hollanda`da yayın yapan Voetbal International dergisi "Türkiye`de sürpriz şampiyon. Bursaspor Türkiye`de ilk şampiyonluğuna ulaştı. Yeşil Timsahlar, Fenerbahçe`nin Trabzonspor`la berabere kalmasının ardından 1986`dan sonra ilk kupayı kazandı. 1986`da Türkiye Kupası`nı kazanan Bursa bu tarihten beri ilk kez Kupa kazandı." denildi.


Çin`de yayın yapan People`s Daily dergisinin İngilizce versiyonunda "Türkiye`de sürpriz şampiyon. Kimsenin ummadığı Bursaspor şampiyon oldu ve Türkiye`de kupayı kaldıran beşinci ekip oldu." yorumları yapıldı.
 
Yukarı Alt