Bu dersimizde Photoshop'ta Fırça oluşturma ve bu fırçaları kaydetmeyi öğreneceğiz.
NOT: Photoshop, kulladığınız fırçaları C:\Program Files\Adobe\Photoshop CS\Presets\Brushes klasörü içinde saklar ve buradaki dosyaların uzantısı ".abr" dir.

Şimdi geçelim nasıl fırça oluşturacağımıza. İlk önce yeni bir TRANSPARENT dosya açın ve yeni bir katman oluşturun. (CTRL + SHIFT+N) istediğiniz resmi veya şekli çizin.

Daha sonra EDİT / DEFİNE BRUSH PRESET seçtiğinizde fırçanız oluşturulmuş olur ama hala kayıtlı değildir.

1-3.jpg

Tool menüsünden Brush vb.aracını sağ tıkladığınızda o an daha önce yüklenmiş fırçalar ile birlikte sizin fırçanızı da görürsünüz. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi.

2-3.jpg

Şimdi diyelim ki bu işlemlerden birkaç tane yapıp bu tanımlamış olduğunuz fırçaları bir dosya altında toplamak istiyorsunuz. O zaman ;
Tool menüsünden Brush vb. bir aracı seçip sağ tıklayın ve çıkan kutucuğun sağ üst köşesindeki ok yardımıyla ?PRESET MANAGER açın. ?Karşınıza önceden yüklenmiş olan ve sizin tanımladığınız fırçalar çıkacaktır.

3-4.jpg

İstemediğiniz fırçaları CTRL veya SHIF tuşları yardımıyla seçip DELETE tuşuna bastığınızda artık sadece sizin tanımladığınız fırçalar kalacaktır.Son olarak ta CTRL+A ile belirlemiş olduğunuz fırçaları seçin ve SAVE SET tuşuna basıp istediğiniz bir adla kaydedin.

ne deişti ben anlayamadım en alttakı son halı mı son halı ıse ne deiştiğini söyler misin anlayamadım ?

Yukarı Alt