joysro

game12
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesajlar
8.082
Beğeniler
0
Ya çok özür diliyorum rezil olmamak için 2 gün uğraştım ve sonunda sadece bi buton yapabildim (yerini anca buldum:D )
5.0'ı indirdim bende. Yalnız butonu koyup çift tıkladığımda zaten bir kod belirmiş oluyor :
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

End Sub
End Class

Sizin verdiğiniz kodları ;
Private Sub Command1_Click()
Command1.Caption = "İlk Butonum"
End Sub
nereye nasıl gireceğimi anlayamadım. 40 kez denedim ama nafile. Biraz saçma bi soru oldu ama zorunlu. Rezilliği göze almak diye düşündüm =/
Yardımcı olursanız sevinirim
 
Kayıt
17 Kasım 2007
Mesajlar
10.383
Beğeniler
2
Şehir
istanbul / bomonti
Polgara demiş ki:
Ya çok özür diliyorum rezil olmamak için 2 gün uğraştım ve sonunda sadece bi buton yapabildim (yerini anca buldum:D )
5.0'ı indirdim bende. Yalnız butonu koyup çift tıkladığımda zaten bir kod belirmiş oluyor :
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

End Sub
End Class

Sizin verdiğiniz kodları ;
Private Sub Command1_Click()
Command1.Caption = "İlk Butonum"
End Sub
nereye nasıl gireceğimi anlayamadım. 40 kez denedim ama nafile. Biraz saçma bi soru oldu ama zorunlu. Rezilliği göze almak diye düşündüm =/
Yardımcı olursanız sevinirim
6 Yı indir çok daha iyi...
Kod:
msgbox ("Yazmak istediğin metin")
Yazmak İstediğin Metin yerine isteediğini yaz mesaj kutusu olarak yazdığın yazı çıkacaktır direkman :) :wink1:
 
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesajlar
8.082
Beğeniler
0
Sorunu buldum. Bi programınızda command1 eklenecek demişsiniz. Ben henüz onu koymamışım. Toolbox'ta bulamadım :(
 
Kayıt
17 Kasım 2007
Mesajlar
10.383
Beğeniler
2
Şehir
istanbul / bomonti
Polgara demiş ki:
Black Rain demiş ki:
Polgara demiş ki:
Sorunu buldum. Bi programınızda command1 eklenecek demişsiniz. Ben henüz onu koymamışım. Toolbox'ta bulamadım :(
Visual Basic 6.0 kullanman geleceğin için daha aydınlık olacaktır... İyi Şanslar... :muck:
Downloading
Ok Takıldığın Bir Konu Olursa msn den Yardımcı Olabilirm Sana :coffee:
 
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesajlar
8.082
Beğeniler
0
Gerçekten çok sevinirim.Çünkü hiçbişeyi heves diye yapmadım ben.Bi işe girişince sonuna kadar bırakmamayı prensip edindim ve burda da güzel şeyler yapabileceğime inanıyorum.
Sabır x 3
 
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesajlar
8.082
Beğeniler
0
Bildiğiniz bi direct link varmı ? Arama sonucundaki siteler siteden download için pack. Nedense hiçbirinden yükleyemedim
 

Roland Deschain

Öğretiyorum
Kayıt
28 Nisan 2007
Mesajlar
674
Beğeniler
0
Şehir
Gilead
Polgara demiş ki:
Bildiğiniz bi direct link varmı ? Arama sonucundaki siteler siteden download için pack. Nedense hiçbirinden yükleyemedim
üzgünüm, bu konuda yardımcı olamayacağız; çünkü lisanslı programların download linkini vermek yasak... :coffee:

programlama hayatında başarılar :thumbsup: :beer: :muck:
 
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesajlar
8.082
Beğeniler
0
Roland of Gilead demiş ki:
Polgara demiş ki:
Bildiğiniz bi direct link varmı ? Arama sonucundaki siteler siteden download için pack. Nedense hiçbirinden yükleyemedim
üzgünüm, bu konuda yardımcı olamayacağız; çünkü lisanslı programların download linkini vermek yasak... :coffee:

programlama hayatında başarılar :thumbsup: :beer: :muck:
Teşekkür ederim ilk adımı attık :starving:
 
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesajlar
8.082
Beğeniler
0
Satırlarını oluşturun. Properties menüsünden butonun caption bölümüne Bas yazın. Sonra programı çalıştırın. Butona basdığınızda, buton üzerindeki yazının İlk Butonum olarak değiştiğini göreceksiniz.

Burda bahsedilen program ? :think:
 
Kayıt
6 Nisan 2007
Mesajlar
1.329
Beğeniler
0
Polgara demiş ki:
Satırlarını oluşturun. Properties menüsünden butonun caption bölümüne Bas yazın. Sonra programı çalıştırın. Butona basdığınızda, buton üzerindeki yazının İlk Butonum olarak değiştiğini göreceksiniz.

Burda bahsedilen program ? :think:
Vbasici hakkaten basitleştiren en önemli özellik, hem kod hemde görsel pencerelerin bir arada olmasıdır. Misal form penceresine bir buton ya da textbox eklediğin anda kod penceresinde bunların ; başlık, yükseklik vs. komutlarının otomatik girildiğini görebilirsin. Sana sadece program işleyişi hakkındaki kodları yazmak düşer. Geri kalan herşeyi görsel pencerede yapabilirsin.

Ve bu dili öğrenmek istiyorsan program yapmaya başlamalısın. Örneğin textboxa 1453 yazıldığı zaman msgboxda istanbulun fethidir yazan program yapabilirsin. Böyle böyle iş büyür ve database kullanan bir program yaparsın benim gibi ve bir daha yüzüne bakmassın (:
 

E0N

rank8
Kayıt
5 Aralık 2007
Mesajlar
1.424
Beğeniler
0
Şehir
Coding.. Delphi
bilgiye açım ben daha fazla isterim ögrenicem hepsini :) lise 2 de bi giriş yapmıstık
Dim as Integer :D eline sağlık
 
Yukarı Alt