Kayıt
14 Temmuz 2007
Mesajlar
697
Beğeniler
0
Şehir
ExL
Bir İdam mahkumu olsaydınız son dileğiniz ne olurdu?
benim sevdigim kişiyi yanıma getirmlerini ve onu son kez olarak sevdigimi söleridim Crying or Very sad
 
Kayıt
15 Mayıs 2007
Mesajlar
519
Beğeniler
0
Şehir
Esk.
ne ßiliymm bi tabanca isterdimm bide kurşunn kndimi wurrdum onların öldürmesindense:S:S
 
Kayıt
30 Temmuz 2007
Mesajlar
58
Beğeniler
0
Bir gün Rus Başkumandanı esirleri teftişe gelir. Teftiş esnasında, Bediüzzaman kumandana selâm vermez ve yerinden kalkmaz. Kumandan kızar, belki tanımamıştır diyerek tekrar önünden geçtiği zaman yine yerinden kalkmayınca, kumandan tercüman vasıtasıyla der: "Beni herhalde tanımadılar?"


Bediüzzaman: "Tanıyorum, Nikola Nikolaviç'tir."


Kumandan: "Şu halde Rus ordusuna, dolayısıyla Rus Çarına hakaret ediyorlar."


Bediüzzaman: "Hakaret etmedim. Ben bir Müslüman âlimiyim. İmanlı bir kimse, Cenab-ı Hakk'ı tanımayan bir adamdan üstündür. Binaenaleyh, ben sana kıyam etmem." der.


Bunun üzerine Bediüzzaman divan-ı harbe verilir. Birkaç zâbit arkadaşı, hemen özür dileyerek vahim neticenin önlenmesine çalışmasını istirham ederler.


Fakat Bediüzzaman: "Bunların idam kararı, benim ebedî âleme seyahat etmem için bir pasaport hükmündedir."deyip kemal-i izzet ve şecaatle hiç ehemmiyet vermez.


Nihayet idamına karar verilir. Hüküm infaz edileceği vakit, namaz kılmak için müsaade ister; vazife-i diniyesini ifadan sonra, atılacak kurşunlara göğsünü gereceğini beyan eder. Tam bu esnada, namazını eda ederken, Rus kumandanı gelerek, Bediüzzaman'dan özür dileyip:


-O hareketinizin, mukaddesatınıza olan bağlılıktan ileri geldiğine kanaat getirdim, rica ederim, beni affediniz, diyerek verilen idam hükmünü geri aldırır bundan dolayı dedim
 
Yukarı Alt