Kayıt
4 Ağustos 2008
Mesajlar
5.285
Beğeniler
1

Ünal Aysal son anda yapılan Cris transferi ve çilek hakkında açıklamalarda bulundu.


Futbolcunun yaşının 35 olması sorun değil. Daha gencini bulduk ama Fatih Terim o pozisyon için tecrübe istedi. Cris ‘çilek’ değil. Çünkü ihtiyaçtan alındı. Çilek ihtiyaç olmadan alınan ‘süs’e denir.

Galatasaray’ın son transferi Brezilyalı Cris oldu. Lyon’dan alınan futbolcunun yaşı tartışma konusu haline geldi. UEFA’ya son saatlerde ismi bildirilen ve Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil edilen Cris için Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile konuştuk. Bakın Sayın Başkan Aysal, sorularımıza hangi yanıtları verdi:

- Cris hayırlı olsun. UEFA’ya isim bildirimi için saatler kala bu transfer bitti. 35 yaşında olması biraz eleştiriliyor. Siz bu yaş konusuna takılınmasını nasıl buluyorsunuz?

ÜNAL AYSAL: Şimdi şöyle; Cris’in kontratı bizde 1 senelik. Opozisyonda bir günde bulunabilecek en iyi oyuncu Cris’ti. Başka oyuncular da vardı. Opozisyon için baktığımız. Ama tecrübe önemli. Zaten Galatasaray’ın bugünkü konumuna bakarsanız, stoper mevkisine tecrübeli bir oyuncu şart. Yani biz oraya 24 yaşında, 22 yaşında pırıl pırıl başka oyuncular da bulduk. Ama hocamız oranın tecrübeli bir oyuncu tarafından yönetilmesini istiyor. Yani yaşı bizim için dezavantaj değil avantaj.

- Çilek beklerken Cris geldi. Bununla ilgili taraftara mesajınız olacak mı?


ÜNAL AYSAL: Çilek bir süstür. Ama bizim şu anda süse ihtiyacımız yok. Eğer birisini daha tesadüfen alırsak, bu artık pastanın süsü olur dedim. Ama oraya süs olacak bir oyuncuyu da alıp koyamadık bu dönem içinde. Yani öyle bir süs olsun, takıma biraz daha renk getirsin diye bir oyuncuyu şu anda bulup koymaya çalıştık ama olmadı. Ama bu arada Cris katiyetle bir çilek olarak alınmadı. Çünkü Cris ihtiyaçtan alındı. Çilek ihtiyaç olmadan alınan oyuncuya verilen isimdir.

- Son maçta taraftarların muhteşem bir desteği vardı. Takımın ateşine ortak olan bir tribün kitlesi oluştu Galatasaray’da son dönemde sizlerle birlikte. Taraftarlarla ilgili neler söylemek istersiniz?

ÜNAL AYSAL: Valla bizim inandığımız başarıya taraftarlar da inandı. Tribünlerdeki durum bunun göstergesi. İnşallah bu böyle devam eder. Galatasaray taraftarıyla ve takımıyla, tüm unsurlarıyla bir bütündür. Bu bütünlük devam ettikçe başarılara giden yolda işimiz daha da kolay olacaktır. Bundan çok mutluyuz tabii ki.


 
Yukarı Alt