Kayıt
8 Aralık 2007
Mesajlar
1.424
Beğeniler
0
Şehir
can you feel me now?
- Resim Silinmiş.



Mega Magazin programının iddiasına göre "A.R.O.G" ile 2004 Fransız yapımı "RRRrrrr" adlı komedi filmi şaşırtıcı bir şekilde birbirine benziyor.

Alain Shabat''ın yönettiği Marina Fois ve Gerard Depardieau'nun başrolde oynadığı ve taş devrinde geçen "RRRrrrr" filmi Fransa'nın tüm zamanlarda en çok izlenen üçüncü komedi filmi. Ülkemizde de sinemalarda ve TV'de gösterildi.

İşte iki filminin şaşırtıcı benzerlikleri;

-İki film de taş devrini günümüz esprileriyle ti'ye alıyor.

1-"A.R.O.G"da Arif'in fragmanlarda da yer alan meşhur dinozorla yüzyüze karşılaşma sahnesinin aynısı "RRRrrrr"da da var.

2-"A.R.O.G"da iki kabile arasında çekişme var. "RRRrrrr"da da iki kabile arasında çekişme var. "A.R.O.G"daki iki kabile çekişmeyi sonlandırmak için futbol maçı yapıyorlar. "RRRrrrr"da da iki kabile aralarındaki çekişmeyi bitirmek için voleybolu andıran geyikbol maçı yapıyorlar. Bu maçların sonunda oyuncuların sevinçleri de birebir aynı.

3-"A.R.O.G"daki isimler de benziyor. İki filmde de Kaaya adlı karakter var. "A.R.O.G"da Nil Karaibrahimgil "Mimi"yi, "RRRrrrr"daki baş kadın karakterin ismi Higi...

4-İki filmde de rakip kabilelerin çocukları birbirine aşık.

5-İki filmde de başroldeki erkek oyuncular maymunla yakınlaşma içine giriyorlar.

CEM YILMAZ İDDİALARA NE DEDİ?

Ortaya atılan bu iddalar karşısında filmin, yönetmeni, senaristi ve oyuncusu Cem Yılmaz “Bu konuyla ilgili hiçbir görüş bildirmeyeceğim. Saçma sapan bir iddia. Ne görüşü alacaksınız bununla ilgili” dedi.

Yılmaz, “Hokkabaz filminde de çalıntı suçlamalarıyla karşılaşmıştınız?” sorusuna ise “Evet daha öncede böyle bir haber çıkmıştı. Hep oluyor böyle şeyler. Bu konularla ilgilenmiyorum” yanıtını verdi.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
18 Kasım 2008
Mesajlar
642
Beğeniler
0
Türkler'in sevdiği şeylerden biri zaten.. Bence de çalıntıdır -ki ortada birtakım iddialar var.-
 

Windy

 
Kayıt
4 Kasım 2007
Mesajlar
10.865
Beğeniler
3
Şehir
Ataşehir/İstanbul
Tarantella demiş ki:
WindTalker demiş ki:
çalıntı yapsada yapmasada, ben güldüm mü ? evet.Ozaman sorun yok :)

burda güldürüsünü tartışmıyoruz ki dostum :) filmin özgünlüğünü tartışıyoruz.
ve bunun doğruluğunu öyle ya da böyle herkesin bilmeye hakkı var :wink1:

sadece kendi fikrimi beyan etmiştim :roll: çaldıysa, çalınan eserin sahibine teşekkür ederiz,güzel filmdi :curtain:
 
Kayıt
2 Ekim 2007
Mesajlar
1.964
Beğeniler
0
Şehir
Go To HeLL!
Üretemiyorsan yürüt manteletisiyle ilerleyen çoğu (hepsi demiyorum) Türk sineması'n da aynı olay ile karşılaşıyoruz kayahan dostum,bana göre Türk sinemasının en özgün çağı yeşilçam devri..
 

Wax Whine

.NET
Kayıt
9 Eylül 2007
Mesajlar
17.595
Beğeniler
30
Şehir
Bağdat Caddesi / İST.
Server
Aspendos
Takımı
Besiktas
Her filmde başka filmlerin belirli sahnelerinden esinlenerek hazırlanan sahneler vardır. Yani benim görüşüm böyle.
 
Kayıt
8 Aralık 2007
Mesajlar
1.424
Beğeniler
0
Şehir
can you feel me now?
Wax Whine demiş ki:
Her filmde başka filmlerin belirli sahnelerinden esinlenerek hazırlanan sahneler vardır. Yani benim görüşüm böyle.
birebir aynısı desek daha doğru olur aslında.yani isminin hecesine ve ünlülerine kadar taklit edilebilir mi yahu ?
maymun olayı,isimler,çeşitli sahneler,özgürlük için oynanan spor oyunları..yani dövüş olsa birinde tamam diyeceğim de..onda da topla oynanan bir oyun..bu kadarı tesadüf olamaz.
 
Kayıt
27 Mart 2007
Mesajlar
2.276
Beğeniler
0
Tabiki çalıntı değil. Zaten bu tür filmlerin konuları genelde aynı.. hele birde ti'ye alıyorsan yapabileceğin konu azdır. Mecbur olarak diğer filmlerle benzer yanı olur... zaten Futbolda Türk kültürüne yakın diye yapılmıştır.
Hee Bunun dışında adam ordan izleyerek 2 sahne koysa bile ne olur? Başkaları bağra bağra Destere çekiyor. Güzelim oskarlık filme 2 ağaz dolusu küfür ekliyor onların ki komedi'de Cem Yılmaz başka bir filmle konuları benzeyince neden komedi den çıkıyorda Çalma durumuna geçiliyor?
Arkadaşlar Boş insanların boş laflarıdır bunlar. Cem Yılmaz kalkıpta 4 sene önce çekilmiş filmden konu alacak kadar salak değildir zaten... Türkiye'de hakikaten kaliteli komedi yapan tek adam diyebilirim Cem Yılmaz için. İşte "işini en iyi şekilde yaparsan daima eleştirilirsin" buda o olay. Güzel birşey yapmak suç Türkiyede... Hadi espri kötü cem konu bulamamış, gibi eleştiriler normalde.. kalkıp hırsızlık dersen sen eleştirecem diye.. yapanıda işinden soğutursun. Ayıp yani dikkat edilsin böyle şeylere...
 
Yukarı Alt