Spare_

Bilgiliyim
Kayıt
24 Kasım 2008
Mesajlar
2.764
Beğeniler
1
Şehir
^^ T.C / İST ^^
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Porto karşısında galibiyetten başka bir şey düşünmediklerini söyledi.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın yapacakları Porto maçında kazanmaktan başka düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Aragones, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, Porto'nun güçlü bir ekip olduğunu vurgulayarak, ''Bunu Şampiyonlar Ligi'nde aldıkları kupayla taçlandırdılar. Karşılaştığım bütün takımlara karşı en yüksek saygıyı her zaman göstermişimdir. O yüzden Porto'ya karşı da saygı göstereceğim, ancak bizim yapmamız gereken tek şey kazanmak. Kazanmaktan başka düşüncemiz yok'' dedi.

İspanyol teknik adam, bir soru üzerine, ''Karşımda şu ana kadar oynamış en kötü Porto'yu isterim. İlk dakikadan itibaren golü aramak için elimizden geleni yapacağız. Ondan sonra onların kontraya çıkışları işimize yarayabilir. Porto'nun çok iyi yaptığı kontra atakları nasıl kırabiliriz diye çalışmalıyız ve buna çok hazır olmamız gerekiyor. Yarın sahamızda, seyircimizin desteğiyle elimizden gelenin en iyisini kendimizden emin bir şeklide yapacağız. Tabii ki seyircimiz centilmence takımını destekleyeceği yarınki maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz'' diye konuştu.

''FENERBAHÇE, GALATASARAY'DAN BİR GOL AZ ATTI''

Fenerbahçeli futbolcular Deivid ve Vederson'un basın toplantısını içerde dinlediğini kaydeden Aragones, ''(Fenerbahçe bu sene fazla gol atamıyor) gibi bir soru oldu futbolculara. Biz 24 golle, 25 gol atan Galatasaray'dan bir gol az atarak, onların arkasındayız. O soruya böyle cevap veriyorum'' dedi.

Futbolda gollerin takım halinde atıldığını vurgulayan İspanyol çalıştırıcı, ''Futbolda gol yendiği zaman defans oyuncuları, gol atamadığı zaman forvet suçlanıyor. Bu iş böyle değil. Futbol bir takım oyunudur. Gol yendiği zaman da yenildiği zaman da herkes bunu üstlenmelidir'' şeklinde konuştu.

Aragones, Portekizli bir gazetecinin sorusu üzerine, Türkiye'de çalışmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Her zaman işimi zenginleştirmeyi düşünün bir insanım. Başka bir kulübe de gidebilirdim ama Fenerbahçe'yi tercih ettim. Fenerbahçe'nin iyi ve kapasiteli bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu biliyordum ve Türkiye'de karar kıldım. Buradaki tarz ve uygulama ülkeme çok fazla benziyor. Burada olmaktan çok memnunum. Türkiye ve Fenerbahçe'ye, bana burada çalışma fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Tercümanım Umut gibi Türkçe açıklama yapmak isterdim, zaman geçtikçe ben de kendimi anlatmak adına bazı şeyler öğreniyorum.''

Takımda iki tane cezalı oyuncusu olduğunu ve sakat futbolcuların bulunduğunu kaydeden Aragones, sakat oyuncuların yerine oynayacak oyuncuların da o yükü üstleneceğini ifade ederek, ''(Sakatlıklar bizi etkilemeyecek) diye bir şey diyemeyiz ama biz profesyonel bir teknik direktör olarak işimize yoğunlaşacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

DEİVİD: ''BERABERLİK BİLE KÖTÜ SONUÇ OLUR''

Aragones'ten önce basın toplantısı yapan Fenerbahçeli futbolculardan Deivid, Porto maçının zorlu ve sıkıntılı geçeceğini belirterek, ''Fakat takımımızda kazanacak gücü görüyorum. Beraberlik bile kötü sonuç olur. Kesinlikle galibiyetle ayrılmak gerekiyor'' dedi.

Forma giymediği deplasmandaki ilk maçtan yenilgiyle ayrıldıklarını dile getiren Brezilyalı futbolcu, ''O günden bu güne farklı maçlar oynadık. O günkü Fenerbahçe ile bugünkü Fenerbahçe arasında farklar var. Sakat olan oyuncularımız döndü. Takımımızın oturmuş olduğunu düşünüyorum, bu da yarın sahaya yansıyacak'' diye konuştu.

Deivid, bir soru üzerine, geçen sezon daha fazla oyunu rakip yarı alana yıkan bir görüntü içinde olduklarını anlatarak, şunları söyledi:

''Bu sene topu kaybettiğimiz zaman biraz daha topun arkasına geçiyoruz. Bu sene bizde eksik olan tek şey sadece yakaladığımız fırsatları değerlendirememek. Rakamlara baktığımızda yakaladığımız fırsatlar geçen seneyle belki aynıdır. Son vuruşlarda kendimize güvenip, biraz daha dikkatli olup, pozisyonları değerlendirsek, geçtiğimiz sezonki seviyeyi yakalarız.''

Vederson ise daha önce Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış olan Porto'ya karşı dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek, ''Gruplardan çıkmak istiyorsak yarınki maçtan galibiyetle ayrılmamız gerekiyor. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Tüm takım arkadaşlarımızın istekli oyunuyla yarın galip geleceğimizi düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
 
Yukarı Alt