Kayıt
10 Mayıs 2007
Mesajlar
2.517
Beğeniler
0
Şehir
Ev Gibisi Yok :)
3858283.jpg


Otomotiv şirketleri yeni teknolojiler ile, alkol kullanımına bağlı trafik kazalarını önlemeyi hedefliyor.


Japonya’nın otomotiv devi Nissan, yeni nesil otomobillerinde, alkollü sürücülerin trafiğe çıkmasını engelleyecek yeni bir teknolojiyi kullanıyor.

Bu amaçla, araçlara alkolmetre benzeri bir sistem kurulacak. Sistemin ilk parçası vites kolunda. Buradaki aygıt, sürücünün avucundaki teri ölçüyor. Sürücünün alkollü olduğunun belirlenmesi halinde, alarm çalıyor ve uyarı mesajı devreye giriyor.

Sistemin diğer bir parçası, direksiyonun üzerine monte edilmiş monitör. Monitör, sürücünün retinasını tarayarak, bilincinin ne ölçüde yerinde olduğunu tespit ediyor.

Sürücünün uyuklaması, gevşemesi veya bilincini kaybetmesi halindeyse başka bir sistem devreye giriyor ve emniyet kemeriyle sürücü sıkıştırılıyor. Gidilen yolu takip eden bir monitör de otomobilin, düzgün seyredip seyretmediğini denetliyor.

Nissan, yeni sistemi 2015 yılına kadar tüm araçlarına kurmayı hedefliyor.

Kaynak Hürriyet Bilim ve Teknoloji
 
Kayıt
20 Şubat 2007
Mesajlar
1.925
Beğeniler
1
Şehir
iris
bana'da, arkadaşlarım kafam güzelken daha güzel araba kullandığımı söylerler :mrgreen: :mrgreen:
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
birisi beni çağırmış haberim yok yahu alkol muhabbeti olurda ben olmazmıyım bi çekilin bakayım :lolmuch:

arabada alkole evet hayır diyemeyeceğim sitemiz gözlem altında ama 1 bira alkollu çıkmazsın 2 bira alkollu çıkarsın sabahları kahvaltı etmeden araç kullanırsan ve erik yemişsen 1 büyük içmiş gibi görünürsün diyeyim topicten çekileyeyim hemen extrabeer
 
Yukarı Alt