Kayıt
10 Nisan 2007
Mesajlar
7.172
Beğeniler
0
Şehir
Paralel evren


TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemi Pardus’un web sitesinde gerçekleştirdiği online yayını yeni ismi “Ajans Pardus” ile yayında.

Pardus dünyasının büyük ilgi gösterdiği Ajans Pardus, zengin ve güncel içeriği ile dikkat çekiyor. Pardus’tan ve teknoloji dünyasından haberlerin, röportajların yer aldığı Ajans Pardus’un yeni programı ise yine dopdolu.

Pardus’un, Türkiye açık kaynak dünyasının en önemli buluşma noktalarından olan web sitesi ozgurlukicin.com’dan yaptığı online yayın, yeni ismi Ajans Pardus ile hayatına devam ediyor. Başladığı ilk günden bu yana Pardus camiasının büyük ilgi gösterdiği yayın, Pardus, özgür yazılım dünyası ve teknoloji dünyasından haberler, röportajlar içeriyor.

Gerek içerik, gerekse güçlü altyapılarının sunduğu kalite sayesinde dinleyiciler için doyurucu bir yayın yaptıklarını belirten Pardus Topluluk Yöneticisi Ali Işıngör şunları söyledi: “Pardus Topluluk web sitesi ozgurlukicin.com, açıldığı ilk günden bu yana Türkiye’deki açık kaynak ilgililerinin ilk buluşma noktalarından biri oldu. Sitede sadece açık kaynak değil, tüm teknoloji dünyasından haberlere, gelişmelere yer verdiğimiz, çok çeşitli konularda dosya konuları hazırladığımız güncel bir içerik sunmayı başarıyoruz. Ajans Pardus, ozgurlukicin.com sitesini tamamlayan unsurların başında geliyor. Burada yayınlanan röportajlara, haberlere gelen yorumlar, Ajans Pardus’un önemli bir boşluğu doldurduğunu ortaya koyuyor. Dinleyicilere bundan böyle Ajans Pardus ismi ile dinamik ve kaliteli yayınlar sunulmaya devam edilecektir.”


Dopdolu içerikle artık daha uzun


Ajans Pardus, her hafta 10- 12 dk civarı dolu dolu bir içerikle dinleyicileriyle buluşurken, ayda bir kez de çeşitli röportaj ve konuların işlendiği 30 dakikalık süreler ile yayına hazır olacak. Bu hafta 8. sinin yayın hazırlıkları tamamlanan ve yeni ismi ile dinleyenleri ile buluşacak olan yeni programda MEBEĞİTEK'te gerçekleşmekte olanPardus Eğitimlerinden Sorumlu Ahmet Yiğit, Rukiye Orman, formatör öğretmenlere eğitim veren eğitmen Cihan Okyay ve kursiyer öğretmenlerden Fatih Yalnız ile yapılan 15 dakikalık röportajı dinlemek mümkün. Röportajda MEB EĞİTEK bünyesinde bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerine verilmekte olunan Pardus eğitimlerinin önemi, amacı ve öğrencilerin eğitimden beklentilerinin dile getirildiği bir sohbet gerçekleştiriliyor.

Ajans Pardus'un bu haftaki diğer başlıkları ise Pardus'un bu yıl 3. kez katılım göstereceği GSoC projesi ve projede yer almak için yapılması gerekenler, Pardus yaz dönemi staj başvuru süreci , Özgür Yazılım ve Linux Günleri kapsamında gerçekleşecek Pardus etkinlikleri, ozgurlukicin.com’da açılacak e-dükkan hakkında bilgilendirme, 2.’si yapılacak Özgürlük İçin IRC toplantısının bilgisi şeklinde dinleyicilere sunulacak...


 
Yukarı Alt