Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesajlar
4.792
Beğeniler
0
Şehir
Akçay
Time dergisinin gerçekleştirdiği 2008'in en iyi 50 icadı listesinde yer alanlar...

Bir süre önce yayınladığımız haberimizde, Time dergisinin belirlediği 'Best Inventions 2008' yani 2008’in en iyi icatları listesinden bahsetmiştik. Ancak o haberimizin konusu, bu listede yer alan oyun ve web siteleriydi.

Ve şimdi, sizlerden gelen isteklerin de doğrultusunda, listede bulunan 50 icada birden göz atmaya karar verdik. Time dergisinin 2008’in en iyi icatları olarak değerlendirdiği 50 ismi, galerimizi ziyaret ederek yakından tanıma firsatı bulacaksınız.





1zqv9qv.jpg

2008'in en iyi 5. icadı: CERN'in Büyük Parçacık Çarpıştırıcısı.​


35k0cbb.jpg

23andMe adlı şirket web tabanlı DNA testine olanak sağlıyor. Şirket geçtiğimiz günlerde Avrupa'da hizmet vermeye başladı. Kişisel DNA testi biraz pahalı. Şirketin adı sahip olduğumuz 23 çift kromozomdan ileri geliyor. Destekli DNA Testi'nde işlem şöyle gerçekleşiyor: Size yollanan bir ev ekipmanı yardımıyla tükürüğünüzü şirkete gönderiyorsunuz ve 4 ile 6 hafta arasında sonuçları internet üzerinden görüntülüyorsunuz. Bu sonuçlar kalıtımsal karakteristiklerinizi, karşılaşabileceğiniz hastalıkları, kısacası soyu ağacınıza dair bilgileri içeriyor. Şimdilik kanser, Alzheimer ve şeker hastalığı gibi hastalıklar için önceden uyarı veremese de, uzmanlardan basit tavsiyeler almak mümkün. Google tarafından finanse ediliyor.


v5wtuh.jpg

Elektrikli arabaların çevre dostu ve temiz olduğu biliniyor ama şu anda fazla talep bulmadıkları da bir gerçek. Ancak Tesla Roadster bu yaklaşımı tamamen değiştiriyor. Tesla Roadster'ın tasarladığı yeni elektrikli aracı George Clooney gibi ünlü yıldızlar almak için sırada bekliyor. Tesla'nın otomobili 100 bin dolardan satmayı planlıyor ve şu anda bu otomobil saate 125 kilometre hız yapabiliyor.

104i909.jpg

ABD'nin dünyanın en iyi otomobillerini ürettiği biliniyor, ancak sözkonusu uzay araçları olunca durum biraz zorlaşıyor. Ancak NASA'nın şu anda inşa ettiği ve 2009 yılında uzaya göndermeyi tasarladığı insansız uzay aracı LDO sayesinde gökyüzündeki cisimlerin ağırlık ve sıcaklıkları da ölçülebilecek. Kaşif aracı ayrıca Ay'da su olup olmadığını da daha detaylı araştıracak.



:arrow: Geniş galeri ;Resimlerle: 2008'in en iyi 50 icadı
 
Yukarı Alt