Kayıt
19 Mayıs 2007
Mesajlar
320
Beğeniler
0
(A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarına bugün Almanya'da başlıyor. Rakip Malta! Milliler ilk maçında moral arıyor. Milli Takım'da Orhan Ak ve Tolga sakatlıkları sebebiyle kadrodan çıkartıldı.

Türk Milli Takımı'nın cezası nedeniyle Frankfurt'taki Commerzbank Arena'da TSİ 21.00'de başlayacak maçı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Bernardino Gonzalez Vazquez yönetecek. Vazquez'in yardımcılıklarını Antonio Artero Gallardo ile Alfonso Costoya Rodriguez yapacak. Maçın 4. hakemi ise Carlos Velasco Carballo. Mücadele ATV'den 'canlı' olarak yayınlanacak...

Türkiye grupta ilk maçına çıkarken, Malta ise 2 Eylül'de yaptığı ilk maçta kendi evinde Bosna-Hersek'e 5-2 mağlup olmuştu.

TÜRKİYE
Rüştü
Mehmet Topuz
Gökhan Zan
Can
Ergün
Mehmet Aurelio
Hamit
Tümer
Yıldıray
Fatih
Hakan

MALTA
Justin Haber
Ian Ciantar
Ian Azzopardi
Brian Said
Luke Dimech
Gilbert Agıus
Claude Mattocks
Michael Mifsud
Andre Schembri
Jamie Pace
Kevin Sammut

Hakem: Bernardino Gonzalez Vazquez (İspanya)
Saat: 21:00
Yayın: ATV

(A) MİLLİ FUTBOL TAKIMININ EYLÜL AYI KARNESİ

2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki ilk maçında Malta ile karşılaşacak Türkiye, bu karşılaşma öncesinde eylül ayı içerisinde 22'si resmi, 19'u özel olmak üzere toplam 41 kez rakipleriyle karşı karşıya geldi. Toplam 24 ayrı takımla mücadele eden milliler, 17 yenilgi, 15 galibiyet ve 9 beraberlik elde etti. Ay-yıldızlılar, bu maçlarda 57 gol atarken, 67 golü de kalesinde gördü. Türkiye, Avrupa'dan 21, Asya'dan 2, Amerika Kıtası'nda da 1 rakiple mücadele etti. (A) Milliler, bu ay içinde Polonya ile 6, Macaristan ile 4 kez karşılaştı.

EN'LER

(A) Milliler en farklı galibiyetini, 10 Eylül 1997 tarihinde deplasmanda yapılan San Marino önündeki resmi maçta 5-0'lık sonuçla elde etti. Ay-yıldızlılar, en farklı yenilgisini ise 12 Eylül 1926 tarihindeki özel karşılaşmada, Polonya karşısında 6-1'lik skorla aldı. Milliler ayrıca, 22 Eylül 1982'de oynanan özel maçta Macaristan önünde sahadan 5-0'lık sonuçla mağlup ayrıldı. Türkiye, 10 maçında hiç golle buluşamazken, yine 11 karşılaşmada ise rakiplerine gol şansı vermedi. Milliler, 3 mücadeleyi ise 0-0 eşitlikle tamamladı.

TÜRKİYE 6 EYLÜL'DEKİ TÜM MAÇLARINI KAZANDI

Türkiye, 6 Eylül tarihlerinde 3 ayrı rakiple karşılaşırken, tüm maçlarını kazanmayı başardı. (A) Milliler, ilk olarak 1984 tarihindeki özel maçta, eski Sovyetler Birliği (SSCB) Ümit Milli Takımı'nı 2-1 yendi. Macaristan ile 1995 yılındaki resmi maçta karşı karşıya gelen ay-yıldızlılar, kendi sahasındaki maçta rakibini 2-0, 2003 yılında yine resmi bir karşılaşmada Liechenstein'ı deplasmanda 3-0 mağlup etme başarısın gösterdi.


saygılar..
 
Yukarı Alt