Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
17 Ağustos film oluyor - Okan Bayülgen

17 Ağustos 1999 depremini konu alan filmin başrollerinde Okan Bayülgen ve Melten Cumbul rol alacak.
Okan Bayülgen'in canlandıracağı ve 27 saat göcük altında kalan Sami Dündar aynı zamanda filmin yapımcılığını üstleniyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunu üstlendiği ve yönetmenliğini Ezel Akay'ın yapacağı ''Her şeyin bittiği yerden'' adlı film, 17 Ağustos Marmara depremini konu edecek.

Filmin yapımcılığını ise depremde 27 saat göçük altında kalan Sami Dündar üstlenecek.

Büyükşehir Belediyesi VIP Salonunda düzenlenen törende, yönetmen Ezel Akay ile yapımcı Sami Dündar, filmin sponsorluğuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte protokol imzaladı.

Protokol gereğince Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'ün deprem sonrasındaki durumunu anlatan sahnelerin oluşturulmasında destek verecek.

BAYÜLGEN VE CUMBUL BAŞROLDE



Başrolleri Okan Bayülgen ve Meltem Cumbul'un paylaşacağı filmin çekimlerine depremin yıl dönümü olan 17 Ağustosta başlanacak.

Depremin tüm yönleriyle ele alınacağı filmin gelecek yıl mart ayında vizyona girmesinin planlandığı kaydedildi.

"Film, Kocaeli ve dünyanın deprem sonrasındaki dayanışma ve yardımlaşmasını gözler önüne serecek'' diyen Akay, Sami Dündar'ı Okan Bayülgen'in canlandıracağını kaydetti.

27 SAAT GÖÇÜK ALTINDA KALMIŞTI

Filmin yapımcısı ve 17 Ağustos depreminde 27 saat boyunca göçük altında kalan Sami Dündar da depremin izlerini halen üzerinde taşıdığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 30 milyon dolarlık bütçesi olacak filmin çekimleri için eski SEKA İzmit İşletmesinin 600 dönümlük arazisini film ekibine tahsis etti. Aynı zamanda deprem anını görüntüleyecek bina yıkımları için Erenler ve Cedit Mahallelerinde 5 bina yıkım için hazırlandı. Filmde kullanılacak 42 bina maketi ve diğer inşaat çalışmaları da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Bayülgen ve Karaca Çok Etkilendi!
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 17 Ağustos Depremi’ni anlatacak filmin çekimleri öncesinde oyuncular Okan Bayülgen ile Işın Karaca’ya Kent Konut hakkında bilgi verdi.
18.08.2008 /



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 17 Ağustos Depremi’ni anlatacak filmin çekimleri öncesinde oyuncular Okan Bayülgen ile Işın Karaca’ya Kent Konut hakkında bilgi verdi. Başkan Karaosmanoğlu, Işın Karaca’ya Kent Konut’tan daire almasını tavsiye etti.

OKAN BAYÜLGEN VE IŞIN KARACA
Yönetmenliğini Ezel Akay’ın yaptığı, yapımcı Sami Dündar’ın depremde enkaz altında yaşadıklarını anlatan filmin çekimleri öncesinde Başkan Karaosmanoğlu, oyuncular Okan Bayülgen ve Işın Karaca ile bir araya geldi. Filmin yapımcısı Sami Dündar’ın başından geçen olayların anlatıldığı filmin çekimleri, SEKA fabrikası alanında yapılacak.

KENT KONUT STANT KURDU
Sami Dündar’ın 27 saat Gölcük’te enkaz altında kalması, enkazdan çıkarıldıktan sonra öldü zannedilerek ceset torbasına konulmasından sonra, yaşadığının tesadüfen anlaşılmasının anlatıldığı filmin büyük ilgi görmesi bekleniyor. 17 Ağustos gecesi, depremin 9. yıldönümünde başlanan çekimler öncesinde, SEKA fabrikası alanındaki doğal platoda Kent Konut’un da bir standı kuruldu.


EVLERLE İLGİLİ BİLGİ ALDILAR
Başkan Karaosmanoğlu, filmde bir hemşireyi canlandıracak ünlü sanatçı Işın Karaca’ya Kent Konut’un standını gezdirdi. Kent Konut projesiyle yakından ilgilenen Işın Karaca, evlerle ilgili bilgi aldı. Başkan Karaosmanoğlu’yla sıcak bir sohbete dalan sevilen sanatçı, depremin ardından sık sık Gölcük’e geldiğini de söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, sanatçı Işın Karaca’ya içinde ilimizdeki doğal yürüyüş parkurlarının anlatıldığı bir adet ‘’Kocaeli Doğal Yürüyüş Parkurları’’ kitabı hediye etti.Sohbet sırasında Kocaeli eski milletvekili Dr. Nevzat Doğan da hazır bulundu.



BAYÜLGEN İLE KARACA ÇOK ETKİLENDİ
Öte yandan Başkan Karaosmanoğlu, sanatçılar Okan Bayülgen ile Işın Karaca’ya depremin izlerini ve yaraların Büyükşehir tarafından nasıl sarıldığını anlatmak amacıyla Kent Konut standındaki Gölcük Kavaklı Sahili’nin eski ve yeni halinin resimlerini gösterdi. Büyük boyutlardaki resimlerde sahilin deprem sonrası içler acısı hali Bayülgen ile Karaca’yı çok etkiledi.

KAVAKLI SAHİLİ’Nİ ÇOK BEĞENDİLER
Bayülgen ile Karaca, sular altında kalan sahilin görüntüsünün depremin büyüklüğünü en iyi şekilde gösterdiğini vurguladı. Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra Bayülgen ile Karaca’ya Gölcük Kavaklı Sahili’nin Büyükşehir’in çalışmaları sonucunda aldığı modern hali de gösterdi. Okan Bayülgen ile Işın Karaca, Gölcük Kavaklı sahilindeki değişime çok şaşırdıklarını ve çok beğendiklerini söyledi.
 

Absence

 
Kayıt
29 Aralık 2007
Mesajlar
8.261
Beğeniler
1
inş guzelbi film olur konusu içimizden olunca seyircisi olr zaten ama onemli olan gerçekleri tam yansıtmak
 
Kayıt
11 Mayıs 2007
Mesajlar
451
Beğeniler
0
Şehir
Paris
1999 Gölcük depremini birebir yaşadım.
anlatmak istemiyorum ama emin olun başınıza bundan daha kötü bişey gelemez
filmi izleyemem heralde. gidemem sinemaya. hatta fragmanını bile izleyemem
 
Kayıt
22 Mart 2009
Mesajlar
661
Beğeniler
0
Şehir
London/Englãnd
1999-2009 arasında çok fark var o zaman pek fazla birşey kalmadı yeni binalar,yeni yapıtlar ama sağlam olduklarını bilen varmı derseniz halkımız bilgisiz ucuz ev olsunda isterse yıkık dökük olsun.filmi şimdiden çok merak ediyorum çıksında seyredelim hep birlikte.
 
Yukarı Alt