Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Selam beyler :lolmuch:

Aşı hakkım açılmıştı ama biontech istediğimden dolayı, yaptırmamıştım. Hakkımın olması yaştan değil, kronik hastalıklarımdan dolayı. Bağışıklık sistemim maalesef kevgir gibi olduğu için gidip aşıyı yaptırdım.
Nasıl oluyor diye merak edenler için de, tecrübemi anlatayım.

Haliyle randevunu alıp hastaneye gidiyorsun. Kapıda bir arkadaş var, biontech olduğum için bir kağıt verip imza atmamı istedi, attım.
İçeri girdim, 3 kişiyi oturttular sandalyelere, sol koldan 10 saniyede bütün işlemleri bitirdiler. Bu zamana kadar yediğim en soft iğneydi herhalde :D Sonrasında 15 dakika beklememi söylediler, bir şey olmadığı için bekleyip eve döndüm.

Üstünden tam 1 gün geçti, yan etki olarak sadece şunu yaşadım, kolumda aşının vurulduğu yerde kas ağrısı var. Spor yapanlar bilir aynı kas ağrısı. Kolunu bir yerden sonrasına kaldıramama gibi bir şey var, kaldırınca ağrı yapıyor. Çok tatlı bir ağrı, kafaya takmaya değecek bir şey değil. O da kayboldu zaten. Onun dışında şu anlık bir şey görmedim ki benim vücudum müthiş alerjiktir ve dediğim gibi bağışıklık sistemim çok kötü. Her yıl 20 kere hasta olup en az 4 kere zehirlenirim :)

Ben olduktan sonra eşim için de sordum, haberlerde belki duymuşsunuzdur, randevu alıp gelmeyenlerin yerine aşı ziyan olmasın diye hastane önündekilere yapıyoruz falan diye bir geyik vardı, bakanın kendisi de açıklamıştı ama öyle bir şey kesinlikle yok, asla yapamayız diye gönderdiler.

Son olarak, ikinci aşıyı 1.5 ay sonrasına veriyorlar... Normalde avrupa 3-4 hafta sonrasında yapıyor ama biz de aşı sıkıntısı olduğu için böyle bir uygulama yaptılar, umarım etkisi vs düşmez...

Hikayem bu kadar, varsa sormak istediğiniz soru yanıtlayabilirim :nod:
 
Kayıt
21 Kasım 2019
Mesajlar
204
Beğeniler
80
Şehir
The Dimension of Mirror
Server
Celeus
Takımı
Galatasaray
Geçmiş olsun. Bizede sıra gelirse inşallah olmayı düşünüyoruz.
20 yaş üzeri için aslında haziran ayı ortası falan denmişti ama ne oldu o bilmiyorum.

Sorum şu olacak değerli Adminim,

Neden BionTech? Diğer aşılarda herhangi bi yan etki falan mı vardı yoksa güvenirlilik açısından mı BionTech'i tercih ettiniz?
 
Kayıt
26 Ocak 2016
Mesajlar
4.026
Beğeniler
1.398
Şehir
Edirne
Server
Feronia
Takımı
Fenerbahce
Geçmiş olsun, sıra bana geldiği gibi ben de randevumu alıp hangisi olursa aşımı olacağım. pray:
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Geçmiş olsun. Bizede sıra gelirse inşallah olmayı düşünüyoruz.
20 yaş üzeri için aslında haziran ayı ortası falan denmişti ama ne oldu o bilmiyorum.

Sorum şu olacak değerli Adminim,

Neden BionTech? Diğer aşılarda herhangi bi yan etki falan mı vardı yoksa güvenirlilik açısından mı BionTech'i tercih ettiniz?
Bir uzun, bir kısa cevap vereyim.

Kısa cevap olarak, ben hayatım boyunca hep şunu gözlemledim, hem tarihte hem de günümüzde avrupa vatandaşları ve amerikan vatandaşları hep üstün ırk olmuşlardır. Devletleri insanlarına her zaman hizmet etmiştir ve onları yaşatmak için ellerinden gelen her şeyi yapmıştır. Savaşlarında bile kendileri değil, başka ülkelerin vatandaşlarını savaştırırlar. İngilizlerin anzakları savaştırması gibi, amerikanların suriye de pkkları savaştırması gibi. Onların bir askerinin veya vatandaşının ölmesi bütün dünya için yas konusuyken biz de her gün birileri ölse de hiç kimsenin umurunda olmuyor, şehit haberleri bile altyazıyla geçiyor.

Haliyle bu devletler, israil, ingiltere, amerika gibi ülkeler mRNA uyguluyorlarsa kendi insanlarına ve aralarında bize daha çok aşı verin diye savaşıyorlarsa o zaman bildikleri bir şey vardır.

Uzun cevap olarak, ben bu virüsü ve çıkan her bilgiyi, ilacı virüs ilk başladığından bu yana okuyorum, takip ediyorum inceliyorum. Zamanında corona konusunda da baya aktiftim. Bu zamana kadar okuduğum her şey bana biontech dedirtti.

Örnek olarak, biontech'in aşısının faz 1,faz 2 ve faz 3 çalışmalarını teker teker takip ettim. Sonuçlarına baktım, yorumlarına baktım. Diğer tarafta birden pırt diye sinovac çıktı. Rus aşısı gibi. Bir anda ortaya çıktılar. Faz 3 çalışması bitmemiş, etkinliği bile belli olmamış bir aşıydı. Bir çok kişiye yaptılar. Sonra da öyle bir rapor ortaya koydular ki hiç bir şey anlamak mümkün değil. Türkiye de etkinliği %75, brezilya da %53, endonezya mı neydi orada da %58 :). Kendi ekibinden zerre açıklama yok, ya da bize düşmedi, sadece bu ülkelerden var açıklama. Bence bu olay garip.

Sonrasında %53 olayını inceleyelim.

Aşının etkililiğini inceleme olayı şöyle oluyor, atıyorum 10 bin kişiye plasebo veriyorlar, diğer 10 bine de gerçek aşıyı. Bunları salıyorlar geri, diyorlar ki 1-2-3 ay sonra bakalım kontrol grubundan(plasebo alanlar) kaç kişi corona olmuş, aşı grubundan kaç kişi corona olmuş. Bunları karşılaştırıyorlar ve aşı etkili yada değil diyorlar. Şimdi burada önemli olan rakam %53. Brezilya diyor ki aşı %53 etkili. İşi bilmeyen adam diyor ki hiç yoktan iyidir işte %53 etkiliymiş ama olay böyle değil eğer bu sayısı %53 değil de %49 olsaydı yani %4 daha düşük olsaydı bu aşı tamamen etkisiz bunu at çöpe diyeceklerdi ama ilginçtir ki %53 çıktı. Aşı grubundan bir kaç kişi daha corona olsaydı veya plasebo grubundan bir kaç kişi corona'ya yakalanmasaydı, aşı geçersiz olacaktı sayılacaktı. %53 olayı tamamen şanstanda ibaret olabilir kısacası. Plasebo grubundaki kişiler coronayla daha çok temaslı da olabilirler, diğer tarafında aşı grubu daha az temaslıda olabilir.

Diğer taraftan bakıyorsun biontech'in etkinlik oranı %95 olarak açıklanıyor. Bunun şans olma imkanı var mı?

Bunun yanı sıra, biontech'in başında bir adam var. Adam çıkıyor sürekli araştırma açıklıyor. Hint varyantına karşı testimizi yaptık şöyle çıktı, ingiliz varyantına karşı böyle etkili vs diye sürekli araştırma sonucu açıklıyor. Sinovac hiç bir şekilde ortada yok. Normal mutasyonsuz virüse karşı %53 etkili olan aşı acaba hint varyantına karşı ne yaptı? Bazı bilim adamları diyor ki, ortada veri - araştırma var tabi ki ama bize verilmiyor çünkü sinovac karşısında çin aşısı bir geçerlilik gösteremedi. Doğru mu? Yanlış mı? bilemeyiz ama kesin olan bir şey var, bu adamlar biontech gibi çıkıp araştırmalarını adam akıllı sunmuyorlar. Her şey gizli saklı ilerliyor ki konu aşı olunca böyle gizli saklıyı ben kabul edemem.

Özet olarak ben sinavoc'ın bir aşı olduğuna, etkinliği olduğuna falan inanmıyorum.

Şunu da söylemek gerekli. Biontech'in aşısı mRNA aşısı ve müthiş bir teknoloji içeriyor çok yeni bir teknoloji içeriyor ve bazı yan etkileri oluyor bazılarında. Kan pıhtılaşması gibi ama bunlar milyonda 1 gibi bir şey. Benim kayınbabamın ağrı kesiciye ve dolguya alerjisi varmış mesela, bir kere dişine dolgu yaptılar, hastaneye zor yetişirdik. Anlatmaya çalıştığım şey şu, o kadar çok garip şeye alerjisi olan insan var ki 1 milyar kişiye bu aşı yapıldığında illaki bazı insanlarda yan etki görülecek ama aynı şey ağrı kesici aldığında da olabilir. Dolguda da... Milyonda bir ihtimal var diye ağrı kesici kullanmamak ne kadar garipse, aşıyı olmamakta o kadar garip geliyor bana.

Son olarak, biontech olan ülkelere bakıldığında müthiş bir ilerleme var. İsrailde ölü sayısı her gün en fazla 1-2 oluyor. İngiltere aşılamayı daha bitirmemesine rağmen 10-11 oluyor ki İngiltere'yi biliyorsunuz bir ara günde 1000 kişi ölüyordu. Dün mesela İngiltere'de 1 kişi ölmüş coronadan. O da büyük ihtimal aşı olmamıştır. Haliyle aşının işe yaradığı çok belli.
 
Kayıt
27 Haziran 2010
Mesajlar
1.437
Beğeniler
248
Şehir
--..--
Takımı
Fenerbahce
:headbang::headbang::headbang:
 
Son düzenleme:
Kayıt
18 Haziran 2013
Mesajlar
2.858
Beğeniler
868
Şehir
Tuzla/Ist
Server
Seçiniz...
Takımı
Galatasaray
Selamlar . Geçmiş olsun. Benim de aşı hakkım görünüyor. Kronik bir hastalığım yok sanırım öncelikli meslek grubu olmuşuz . Zamanında olamadık . Şimdi de Hindistandayız :mrgreen:
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Hacım kusura bakma, şehir değiştirdiğim için veremedim cevap, bildiğim kadarıyla vereyim. mRNA aşısı için Pfizer şunu diyor;

"mRNA vaccines do not contain any virus particles, meaning that they don't contain weakened or dead parts of a virus or bacterium."

Türkçesi: mRNA herhangi bir virüs veya virüs parçası içermez. Herhangi bir şekilde ölü, zayıflatılmış virüs yada bakteri içermez.

Peki ne yapıyor bu aşı?

"mRNA instructs the cells to generate the spike protein found on the surface of the novel coronavirus that initiates infection"

Türkçesi: hücrelere, coronavirüsünde üstünde bulunan, enfeksiyonu başlatan spike proteini üretmesini söyler.
Bununla beraber bağışıklık sistemi de çalışmaya başlar ve spike proteinine karşı antikor üretmeye başlar.

8. Can your vaccine cause people to develop COVID-19?
The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine does not contain the virus and cannot give you COVID-19

Aşı covid-19'a yakalanmamıza neden olabilir mi?
- Biontech aşısı covid-19 virüsünü içermemektedir, bu yüzden covid-19'u size bulaştıramaz.


Sinovac aşısı da bunun tam tersi, ölü virüs var ve o enjekte ediliyor. Bağışıklık sistemi yine vücuda giren yabancı maddeye karşı çalışmaya başlıyor ve antikor üretiyor. Bu zamana kadar kullanılan klasik aşılardan, normal yan etkiler dışında ciddi bir yan etki bildiren görülmedi, görüldüyse de sinovac söylemez zaten :)

Benim babam ve annem'e ben aldım randevuları. Birisini 14:20'ye diğerini 14:50'ye alabildim yani evet aynı anda olabiliyorlar, ama şehir şehir farkediyor tabi, bazı şehirlerde randevu almanın zor olduğu konuşuluyor, her gün bakmak lazım.

Benim de egzema alerjim var, sürekli mide ilacı kullanıyorum kullanmazsam çok kötü oluyorum ve bu salgında bize özel araştırmalar var, mide koruma ilacını sürekli kullananların ölüm oranı çok yüksek oluyor covid-19'da diye, bunun yanı sıra kalp ritim bozukluğu gibi bir takım kalp hastalığımda var. Gittim biontech oldum, sanırım 1 hafta geçmiştir bir sıkıntı yaşamadım. Umarım da yaşamam, ikinci aşıyı 21 temmuz'a aldım bu arada.

Ailemin tamamı biontech oldu bu arada. Benimle beraber 12 kişi oldu.
Hepsinde kol ağrısı oldu bahsettiğim gibi.
İki kişi de ikinci dozdan sonra sıtma oldu, 2-3 günlük. Hastaneye gitmeden hafif bir şekilde evde geçirdiler, yataklık durum falan olmadı ama kendimi iyi hissetmiyorum durumu oldu. Onun dışında bir sorun yaşamadık. Sıtma olanların ağır hastalıkları var bu arada, aşırı kilo, yağlanma, yüksek dozda psikolojik ilaç kullanımı falan var.

Selamlar . Geçmiş olsun. Benim de aşı hakkım görünüyor. Kronik bir hastalığım yok sanırım öncelikli meslek grubu olmuşuz . Zamanında olamadık . Şimdi de Hindistandayız :mrgreen:
Sana sanırım nakliye, kargo meslek grubundan dolayı geldi. Hindistan şu an çok berbat durumda, dikkatli ol hacım.
 
Kayıt
27 Mayıs 2016
Mesajlar
2.139
Beğeniler
1.179
Şehir
Muğla
Takımı
Galatasaray
Yerli aşımızın adı “TURKOVAC” olarak belirlenmiş.
 
Kayıt
3 Ocak 2009
Mesajlar
12.050
Beğeniler
314
Şehir
Белгород
Ağrı sebebi olarak aşı sırasında insanların kendini kasması olarak düşünüyordum, şimdi kolumu havaya kaldıramıyorum…
 
Kayıt
21 Kasım 2019
Mesajlar
204
Beğeniler
80
Şehir
The Dimension of Mirror
Server
Celeus
Takımı
Galatasaray
Bugün itibariyle aşı 25 yaşa indiği için @Chorus tavsiyesi ve düşüncelerini örnek alarak nişanlım ve ben Biontech aşısından olduk. Bir sorun teşkil etmedi. Şuan için acı vs herhangi bi problem bende yok.
Nişanlım biraz canı tatlı olduğu için acıyor falan dedi ama şuan için ondada bir sorun yok. Cümlemize geçmiş olsun inşallah.
 
Kayıt
26 Temmuz 2012
Mesajlar
5.245
Beğeniler
1.410
Şehir
Konak,İzmir
Ağrı sebebi olarak aşı sırasında insanların kendini kasması olarak düşünüyordum, şimdi kolumu havaya kaldıramıyorum…
Benim eşim aşı biriminde çalışıyor, o da bundan bahsetti. Aşıdan korkmayan ve acısını hissetmeyen kişiler olup geçiyormuş ve elin çok hafif falan diyormuş ama gergin ve çok pimpirikli insanlar acıdığını veya çok yaktığını söylüyorlarmış. Kendini kasmak ile alakalı bir durum olabilir.
 
Kayıt
3 Ocak 2009
Mesajlar
12.050
Beğeniler
314
Şehir
Белгород
Benim eşim aşı biriminde çalışıyor, o da bundan bahsetti. Aşıdan korkmayan ve acısını hissetmeyen kişiler olup geçiyormuş ve elin çok hafif falan diyormuş ama gergin ve çok pimpirikli insanlar acıdığını veya çok yaktığını söylüyorlarmış. Kendini kasmak ile alakalı bir durum olabilir.
bunun bilincinde çok rahat oldum yine de bir gün ağrıdı ama geçti artık
 
Son düzenleme:
Kayıt
26 Ocak 2016
Mesajlar
4.026
Beğeniler
1.398
Şehir
Edirne
Server
Feronia
Takımı
Fenerbahce
24 saat önce ben de ilk Biontech aşımı oldum :) Dün gece uyumadan bir iki saat önce aşı olduğum kısımda beni rahatsız etmeyen çok hafif bir kas ağrısı başlamıştı, bu sabah uyandığımda o da geçmişti. Hiçbir sıkıntı yok :thumbsup:
 
Kayıt
27 Haziran 2010
Mesajlar
1.437
Beğeniler
248
Şehir
--..--
Takımı
Fenerbahce
İlk dozu aşımı 28 haziran tarihinde oldum.2.doz aşı hakkım iptal olmuş. Covid-19 geçirdiğim için 03.12.2020 tarihinde geçirmiştim. İyi mi kötümü bilemedim ^^
 
Yukarı Alt