- Server
- Flora
- Takımı
- Galatasaray
Karara itiraz aşaması falanda var. Bakalım sonu ne olacak.
Karara itiraz aşaması falanda var. Bakalım sonu ne olacak.
Venezuela'ya dönücez bu gidişle az kaldıBu arada bugün Number1 FM'de iflasını verdi.
Collezione'da konkordato'ya gitti. 120 dükkanı varmış Türkiye çapında. Batarsa en az 1500 işçi , işten çıkartılır.
Neler oluyor...Bu arada bugün Number1 FM'de iflasını verdi.
Collezione'da konkordato'ya gitti. 120 dükkanı varmış Türkiye çapında. Batarsa en az 1500 işçi , işten çıkartılır.
Number1'ın iflas ettiği yalanmış. İlginç neden böyle bir şey uydurdularsaNeler oluyor...
Area 51 gibi bir şey mi var bizde deASELSAN'dan ayrılan mühendis sayısı açıklandı.
Görgün, ayrılanların sayısını ise "Birkaç yüz mertebesinde, bir, iki yüz" diyerek açıkladı.
Görgün, "Yurt dışına gidenler de var. Belli ülkelere gidenler var. Bunların yönlendirmelerle ya da çeşitli firmaların el atması ile olduğu söyleniyor. İnceliyoruz. Ancak ciddidir denilecek bir şey yok ASELSAN özelinde" dedi.
Ayrılanların neden ayrıldıkları konusunda araştırma yapıldığı, mühendislerin ayrılmalarını durdurmak için de ücretlerinin artırıldığı öğrenildi.
Şüpheli ölümlerden dolayı ayrıldıkları söyleniyormuş.
ASELSAN ölümlerinin araştırılması önerisini AKP reddetti.
kamera kayıtları falan da yok olmuş, çoğu psikolojik tedavi görmüşArea 51 gibi bir şey mi var bizde de![]()
Bunlarıda mı 45 saat çalıştırıyorlar yoksaASELSAN'dan ayrılan mühendis sayısı açıklandı.
Görgün, ayrılanların sayısını ise "Birkaç yüz mertebesinde, bir, iki yüz" diyerek açıkladı.
Görgün, "Yurt dışına gidenler de var. Belli ülkelere gidenler var. Bunların yönlendirmelerle ya da çeşitli firmaların el atması ile olduğu söyleniyor. İnceliyoruz. Ancak ciddidir denilecek bir şey yok ASELSAN özelinde" dedi.
Ayrılanların neden ayrıldıkları konusunda araştırma yapıldığı, mühendislerin ayrılmalarını durdurmak için de ücretlerinin artırıldığı öğrenildi.
Yeterli para olsa bile gelecek kaygısı yüzünden harcayamıyoruz.Bir düşünün kaçımız cebinde yeterli parası olmadığı için sürekli hayallerini erteliyor?
Türkiye'deki bir yazılımcıyla Amerika'daki bir yazılımcıyı karşılaştırdınız mı cidden az önce?Gözünüzü seveyim bir ev kirasının bile asgari ücretin yarısını geçtiği bir ülkede neden dursunlar... Bir tanıdığımız yazılım mühendisi vardı, kamu kurumunda çalışan memur maaşı alıyordu, çalışma şartları yüzünden bunalıma girdi, intihar girişiminde bulundu, kendini toparladıktan sonra yurtdışına gitti, işi aynı, çalışma saatleri belirli, en son iletişime geçtiğimizde çalışma saati dışında eve iş götürmediğini mutlu olduğunu belirtti, kafasının rahatladığını söyledi aylık 10k $ civarı maaş aldığını belirtti, fazla fazla harcadığım halde 2-3 bin dolar aylık birikim yapabiliyorum dedi... Daha bir çok şey söyledi de... Taşı toprağı altın dediğimiz vatanımızda "başkalarının hayallerini gerçekleştirmek ve daha da önemlisi yaşayabilmek/nefes alabilmek" için bankalara/devlete çalışıyoruz... Ha şunu da belirteyim, ne ülkemiz ne de yurtdışı çalışmayı sevmeyen insanlara göre değil...
Bir düşünün kaçımız cebinde yeterli parası olmadığı için sürekli hayallerini erteliyor?
Arkadaşa cesurca yazıların dolayı tebriklerAmerikada değil, kanada'da değil... Dolar olarak verdim sadece para birimini TL olarak da düşünebilirsiniz, kron olarak da fark etmez... Ve evet maalesef karşılaştırdım, beyin göçünü neden verdiğimiz konusunda bir açıklama gibi... Kafamız dolu, ülkecek kafamız dolu... Stres altındayız komple... Ülkemizdeki şartlar hiç iç açıcı değil, bu güne kadar onlarca iş görüşmesi yaptım, küçüklü büyüklü meblağlarla pek çok kişiye iş sağladım... Tek tesellim şu zor dönemlerde kimsenin işine son vermek zorunda kalmamış olmam... Piyasa daralıyor, insanlar daha az harcama yapıyor, piyasada nakit sirkülasyonu azalıyor... Konudan daha fazla sapmadan bir analiz yapacak olursam, sözü geçen şirkette yönetimsel bir sıkıntı olduğu aşikar... Ben kimseye alın başınızı ülkemizden gidin demiyorum, ama adam akıllı çalışmamız lazım... (7/24 değil) Üsttekileri veya alttakileri suçlayamam bu konuda çünkü daha geçenlerde bir iş görüşmesi yaptım ve işe girmek için CV gönderen yeni mezun bir yazılımcı arkadaş maalesef 9 da iş başı yapamam ben o saatte ancak uyanıyorum dedi... (Evi ve işı arası tek vesait 20dk civarı mesafede)... İş ararıyorken, çalışma götü olmayan o kadar çok insan var ki ülkemizde anlatamam... Ve bu çalışma götü olmayan kişiler maalesef bir yerde çalışırken çalışma isteği olan kişilere ekstra yük oluyor(ki bu da yönetimsel bir sıkıntıdır)... Sonra o istek zamanla ölüp, benim verdiğim emeğin karşılığı bu olamaz diye uçup gidiyor uzaklara...
Katılıyorum size, genel olarak bir kalpazanlık var. İşini hakkıyla yapan az insan var artık.Amerikada değil, kanada'da değil... Dolar olarak verdim sadece para birimini TL olarak da düşünebilirsiniz, kron olarak da fark etmez... Ve evet maalesef karşılaştırdım, beyin göçünü neden verdiğimiz konusunda bir açıklama gibi... Kafamız dolu, ülkecek kafamız dolu... Stres altındayız komple... Ülkemizdeki şartlar hiç iç açıcı değil, bu güne kadar onlarca iş görüşmesi yaptım, küçüklü büyüklü meblağlarla pek çok kişiye iş sağladım... Tek tesellim şu zor dönemlerde kimsenin işine son vermek zorunda kalmamış olmam... Piyasa daralıyor, insanlar daha az harcama yapıyor, piyasada nakit sirkülasyonu azalıyor... Konudan daha fazla sapmadan bir analiz yapacak olursam, sözü geçen şirkette yönetimsel bir sıkıntı olduğu aşikar... Ben kimseye alın başınızı ülkemizden gidin demiyorum, ama adam akıllı çalışmamız lazım... (7/24 değil) Üsttekileri veya alttakileri suçlayamam bu konuda çünkü daha geçenlerde bir iş görüşmesi yaptım ve işe girmek için CV gönderen yeni mezun bir yazılımcı arkadaş maalesef 9 da iş başı yapamam ben o saatte ancak uyanıyorum dedi... (Evi ve işı arası tek vesait 20dk civarı mesafede)... İş ararıyorken, çalışma götü olmayan o kadar çok insan var ki ülkemizde anlatamam... Ve bu çalışma götü olmayan kişiler maalesef bir yerde çalışırken çalışma isteği olan kişilere ekstra yük oluyor(ki bu da yönetimsel bir sıkıntıdır)... Sonra o istek zamanla ölüp, benim verdiğim emeğin karşılığı bu olamaz diye uçup gidiyor uzaklara...