huzrec

Social Developer
Kayıt
19 Eylül 2017
Mesajlar
4
Beğeniler
9
Öncelikle merhabalar herkese, hataların çözümlerini bildiğim kadarıyla sizlerle paylaşmayı umuyorum. Toplama bir konu olacak genellikle terimsel değil çözüm yaklaşımlı olarak anlatacağım.

1- "Sro_client.exe - Çalışmayı Durdurdu Hatası"
Çözüm: Client ilk açıldığında bu hata ile karşılaşıyorsanız ilk yapmanız gereken "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini denemek olacaktır. Hata devam ediyorsa şu işlemleri takip etmelisiniz:
Bilgisayarım'a sağ tıklayın, Özellikler deyin. Açılan Sistem panelinde sol tarafta "Gelişmiş Sistem Ayarları" olacaktır, bu kısıma tıklayın ve ardından "Performans" kısmında ki "Ayarlar" butonuna tıklayınız. Tekrar açılan küçük pencerenin üst kısmında "Veri Yürütme Engelleri" adında sekme olacaktır oraya geçiş yapın. Pencerinin içerisinde 2 tane seçenek butonundan "Seçtiklerim dışında tüm windows programları ve hizmetleri için DEP'yi aç" seneçeğine geçiş yapınız. Alttaki boş alandaki "Ekle" Butonu ile "Sro_client.exe" dosyanızı ekleyip "Tamam" demeniz yeterlidir.

Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Veri Yürütme Engelleri > DEP'yi aç > Ekle > Sro_Client.exe

Not: İlk defa DEP'yi açıyorsanız bilgisayarınıza Restart atmanız gerekmektedir.

2-
"Replace.exe - Error Code 193"
Çözüm: Replace.exe Silkroad'ın dosya yükleme sistemini aktif eden uygulamadır. Hatanın sebebi 1. sorunun çözümü ile aynı yöntem'den geçmektedir. Eğer ki sorun devam ediyor ve Error Code 193 hatasını almaya devam ediyor iseniz:

Başlat > Çalıştır > cmd > bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff
Yukarıda ki kodu cmd üzerinden yazıp göndermeniz yeterlidir. Yönetici izni için herhangi bir hata ile karşılaşırsanız Başlat bölümünden cmd.exe'yi yönetici olarak çalıştırabilirsiniz.

3- F10 İtem Mall Errors 500 (hata kodu=500 değişkenlik gösterebilir)
Çözüm: Çözüm yönetmi ne yazık ki kullanıcı değiş Sunucu kaynaklıdır. Sunucunun SQL serverleri üzerinden gelen "CALL _STRG_ADD_PACKAGEITEM" ayrıştırıcının düzeltilmesi gerekmektedir.

Not: Çözüm Admin'lerin inisiyatifine kalmıştır.

4- "Client açılıyor ama Start Gelmiyor"
Çözüm: Start problemi dolaylı bir kavramdır. Oyuncunun sistemiyle alakası yüksek derecededir. 1. Problemin çözümünün aynısını uyguladığınızda %80 çözülecektir.

Çözülmeme durumunda ise: .Net_Framework ve Vcredist(x86 ve x64) sistemlerinin güncellenmesi gerekmektedir. İlk denemeniz gereken ise Vcredist'dir. Vcredist'in x86'sı önce 2010 olmaz ise 2013 ve 2015 versiyonlarını denemeniz gerekmektedir.

Bu işlemleri gerçekleştirirken kesinlikle "Windows Defender'i" kapatmanız gerekmektedir. Firewall sistemleri Sro_client'in .dll yapılarının dışa açık port yazılımlarını görmezden gelmenize sebebiyet vermektedir.

Not: Öncelikli olarak Vcredist'in 2010,2013 ve 2015 versiyonlarını denemeniz olacaktır.

5- "
Mbot Giriş Yapmıyor"
Çözüm: Mbot'un çok değişkenlikli versiyonları çıkmıştır. Electus için ayrı Joysro için ayrı ve F8 için ayrı ayrı dağıtılmıştır. 19.09.2017 tarihi olarak en günceli "F8 Filter'in crack.dll'li olanıdır"

Güncel versiyonu olarak içerisinde "f8loader.exe, f8crack.dll, mbotloader.exe, mbotcrack.dll" bu 4 dosyanın bulunduğu bot versiyonunu tercih etmelisiniz.

6- "Mbot Client Closed Errors"
Çözüm: Bu hata genellikle Bot üzerinde, bot çalışır vaziyetteyken anlık güncellenen skillerin kullanılmasıyla gerçekleşen bir hatadır. Bu hatanın gerçekleşmemesi için çözüm değil "Botu Durdur" seçeneği açık iken skill güncellemesi yapılması olacaktır.

O an için kapanan Client "Çıkış Yap" demenize rağmen Disconnect hatası ile kapanmasını sağlamıyor ise botu tamamen kapatıp tekrardan açmanız gerekecektir.

7- "The Server is undergoing inspection or uptades. Connect..."
Çözüm: Bu hatanın kaynaklanma sebebiyeti "Media.pk2" olmaktadır. Bu hatanın asıl sebebi Antivirüsler tarafından Media.pk2'nın içerisinde ki yazılımsal verilerin hasar görmesidir.

Çözüm olarak tek olanak olan Winrar dosyasından Media.pk2'yı tekrar var olan klasörünüze aktarmak olacaktır.

8- "İnvalid Target"
Çözüm: Sorunun genel kaynağı botlardan kaynaklanmaktadır. Botlara hatalı Skill, Buff, Ks ayarları, Setting ve Options gibi faliyetler neden olmaktadır. Hata genellikle Private Server'lar da görülmektedir.

Skillerin yanlış ayarlanmıştır, KS açıktır bu o arada mob ölmüştür, botun kasma alanı dışına çıkmıştır mob, kasma alanı çok küçüktür ve ölü olan mobu seçiyordur. Genel problem %90-95 Skill kaynaklıdır.

9- "D3D9 Application"
Çözüm: D3d9 ekran kartlarıyla alakalı bir sorundur. Soruna sebebiyet veren fonksiyonlar Driver'ın güncel olmayışıdır. Bazen sıfır kartlarda dahi bu sorun gözlemlenebilir, sonuçta oyunlar kendi yazılım dillerini kendi içlerinde uyarladıkları için dışarıdaki fonksiyonları algılayamayabiliyor.

Nvida, ATI ve Direct X SDK için kendi sitelerinden indirme yapabilirsiniz. Link vermem doğru olmayacaktır.

Not: Direct X SDK, Microsoft'a bağlıdır.

10- "Delirus Alchemy Bots .Net Framework Hatası"
Çözüm: Hatanın genel sebebi botun "Türkçe Karakter" kullanıma yatkın olmamasından kaynaklanmaktadır. Çözüm için Client'in bulunduğu klasör dizininin ismini Büyük harfler ve Türkçe karakterler yerine sadeleştirmeniz olacaktır.

11- "Mbot - Error(9) Hatası"
Çözüm: Hata ekranı botun ilk açılışında geliyor ise sorun %80-85 Launcher'e güncelleme gelmiştir. Silkroad klasörünüzden oyunu güncelleyip oyuna devam edebilirsiniz. Hataya tamam dediğiniz bot kapanmaması gerekmemektedir!

Eğerki bot kapanıyor ise botu yönetici olarak ve antivirüs programınızı kapatarak girmeyi deneyiniz.

12- "Mbot - Load Library A(87) Hatası"
Çözüm: Hata tamamen Silkroad'ın dizininin bulunamamasından kaynaklanmaktadır. Botu tekrar başlattığınızda sizden dizin adresini tekrardan girmeniz için yönlendirme yapacaktır.

13- "Mbot - Error dwReq> =sizeof<linebuffer> Hatası"
Çözüm: Hata Türk serverlerin de nadiren görülmektedir. Sebebine gelecek olursak 2 farklı problem bu hataya neden olmaktadır.

Sunucunun CAP oranına bağlı olarak birbirlerine uyum sağlayacağını düşünerek indirdiğiniz "Media2.pk" dosyası sunucuyla uyumsuz çalışmasından kaynaklanmaktadır. En yayın sorun budur ve çözüm olarak'ta "Full Client" indirmenizi öneririm.

Diğer soruna sebebiyer veren problem ise sunucunun host adresi ve sizin ip adresinizin birbiriyle düşük ip aralıklarıyla birleşmesinden kaynaklanmaktadır. VPN ve Proxy gibi düşük Bandwith aralığında çalışan yöntemler ile oyuna bağlanıyorsanız bırakmalısınız. Host en düşük ihtimaldir, kendi VPN ve Proxy ağınızı kontrol ederek oyuna tekrardan girmeyi deneyiniz.

14- "Mbot - Proxy Client Closed Connection"
Çözüm: Proxy her sunucuda aynı hatayı vermez ve genellikle sunucu açılırken bu hata meydana gelmez yanı sıra hatanın ilk karşılaşılacağı zaman, karakter seçiminden sonra olacaktır. Hatanın çözümüne dair Proxy Sock4 ve 5 aldığınız/bulduğunuz yer ile iletişime geçiniz. Port üzerinden sorunlar meydana gelebilmekte.

Hatanın devamı üzerine "SG TCP Optimizer" internet hızlandırma programından yapılabilecek ufak ayarlamalar ile sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

15-
"Mbot - Chat 0(sıfır) Problemi"
Çözüm: Yapılandırma problemiyle alakalıdır. Kısaca bot kapalı iken botun klasörünün içerisinde bulunan "Config.ini" dosyayı açıp içerisinden "Lang=0(sıfır)" sıfırı 9 yapmanız yeterlidir.

Mbot Klasörü > Config.ini > Lang=0 > Lang=9 (sıfırı dokuz yapmanız yeterli)

16- "Mbot - BSObj Plugin Hatası"
Çözüm: BSObj patch ile alakalı bir problemdir. Problemin çözümü bot kapalıyken, Silkroad'ı açıp Launcher'i güncellemeniz ve botu tekrardan açmanız yeterli olacaktır.

17- "Silkroad - C7, C8, C9 ve C10 Hataları"
Çözüm:
C7 -
C7 tamamen sunucunun restart, çökme, sunucu değiştirme esnalarında oluşan ve kullanıcının çözümü elinde olmayan bir hatadır. Çözümü yöneticiler tarafından olmaktadır. (genellikle 5 ve 10 dakika içerisinde çözülebilecek basit bir hatadır)

C8 - Launcher güncellemesi yapmadan oyuna girmeyi denemeniz'den kaynaklanmaktadır. Oyunu bir kez normal olarak açıp Patch güncellemesinin dolmasını beklemeniz yeterli olacaktır.

C9 - Sunucu kapasitesi, Sunucunun aktif olmaması ve Aşırı yoğunluktan dolayı oluşabilen bir sorundur. Soruna ek olarak çözümlerde ek olarak değişmektedir. Wifi bağlantılarında firewall kablosuz bağlantılarda ISS farklı yönlendirme ile çarpışabilmektedir. Kablolu bağlantılarda bu sorun ortadan kalkacaktır.

Firewall ve Antivirüs programlarından silkroad.exe ve sro_client.exe'yi izin verilen uygulamalar arasına eklemeniz bu sorunu ortadan kaldıracaktır.

C10 - Aynı klasör içersin de iki farklı launcher'i açma girişiminde bu hatayı alacaksınız. Edx Loader gibi çoklu client açma programları bu sorunu ortadan kaldıracaktır.

18- "Silkroad - Directx 9 ve 11 Hataları"
Çözüm: Hata oldukça basittir. Eski sürüm sistemler kullanan kişiler ve eski sürüm windows sürümünde format atan kişilerde sıklıkla görülebilecek hatadır.

Hatanın çözümü hata başlığına göre Directx(sürüm)'i güncellemek olacaktır.

19- "Delirus - IP or Port"
Çözüm: Delirus'un yeni sürümünde bu hata ile nadir karşılaşabilirsiniz. Karşılaşacağınız genellikle eski sürümlerde olacaktır. (eski sürümler halen çalışıyor mu emin değilim o yüzden kusuruma bakmayın)

Yapmanız gereken "Delirus" botunun kendi dosyasında ki "Config" dosyasında bulunan "IP ve Port" kısımlarını doğru bilgiler ile doldurmanız olacaktır. IP ve PORT'u doğru öğrenebilmek için Mbot'un "Seyir Durumu/About" Mbot kullanmıyorsanız Edx Loader indirip doğru ip ve port'u öğrenebilirsiniz. Öğrendiğiniz ip ve portu config dosyasına girmeniz olacaktır.

Delirus Klasörü > Config.ini > İp= (buraya ip) > Port = (buraya port)

20- "Silkroad - Media.pk2 file is damage"
Çözüm: Silkroad klasör içerisinde "initgame.dll" ve "softdata.bin" dosyasını silip oyuna tekrardan girmeyi denemeleri gerekmektekte.

Eğer ki sildikten sonra bu hata kalkıyor yerine "Server Clossed" gibi serverin kapalı olduğuna dair hatalar geliyorsa oyuna sunucunun kendine ait yeni Patch dosyaları yüklenmelidir. Dosyalarınızı yöneticiler ile iletişime geçerek almanız gerekmekte.

Not: Server kapalı hatası "SUPERONLİNE" kullanan kullanıcılarda gözlemlenmektedir.

Ekstra: Windows 10 ve 8.1 adeta kapalı beta işletim sistemleridir. (benim görüşüm) başkalarının kanaatine kalmış görüş olabilir ancak en çok sorun bu 2 versiyonda gerçekleşmektedir. Windows 7 en sağlamı ve güveniliridir.
 
Son düzenleme:
Kayıt
27 Mayıs 2016
Mesajlar
2.139
Beğeniler
1.179
Şehir
Muğla
Takımı
Galatasaray
Teşekkürler bu hataları yaşayanlar buradan çözüme ulaşabilir.
 
Kayıt
27 Mayıs 2016
Mesajlar
2.139
Beğeniler
1.179
Şehir
Muğla
Takımı
Galatasaray
@Sparkle isroda suan bot kullanmak yasak mı? Ban atıyorlar mı
Bottan dolayı banlanma şu an uygulanmıyor ama hala risk var.JC Planet'in serverlarında (Xian-Aeolus-Ephesus) banlanma olayı hiç yok gibi gözüküyor şuan, ama garantiye almak istersen en az miktar silk kullanıp iron olmak.
 
Kayıt
17 Mart 2013
Mesajlar
2.573
Beğeniler
320
Şehir
İzmir
Server
Seçiniz...
Takımı
Besiktas
Bottan dolayı banlanma şu an uygulanmıyor ama hala risk var.JC Planet'in serverlarında (Xian-Aeolus-Ephesus) banlanma olayı hiç yok gibi gözüküyor şuan, ama garantiye almak istersen en az miktar silk kullanıp iron olmak.
Onlarda sarj sistemi olduğu için oynamak istemiyorum
 
Kayıt
6 Aralık 2017
Mesajlar
2
Beğeniler
0
mBot çalıştırıyorum oyuna girdikten bir kaç dakika sonra client kendiliğinden gizleniyor göster dediğimde göstermiyor yalnız mBot çalışmaya devam ediyor yardımcı olursanız sevinirim



Öncelikle merhabalar herkese, hataların çözümlerini bildiğim kadarıyla sizlerle paylaşmayı umuyorum. Toplama bir konu olacak genellikle terimsel değil çözüm yaklaşımlı olarak anlatacağım.

1- "Sro_client.exe - Çalışmayı Durdurdu Hatası"
Çözüm: Client ilk açıldığında bu hata ile karşılaşıyorsanız ilk yapmanız gereken "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini denemek olacaktır. Hata devam ediyorsa şu işlemleri takip etmelisiniz:
Bilgisayarım'a sağ tıklayın, Özellikler deyin. Açılan Sistem panelinde sol tarafta "Gelişmiş Sistem Ayarları" olacaktır, bu kısıma tıklayın ve ardından "Performans" kısmında ki "Ayarlar" butonuna tıklayınız. Tekrar açılan küçük pencerenin üst kısmında "Veri Yürütme Engelleri" adında sekme olacaktır oraya geçiş yapın. Pencerinin içerisinde 2 tane seçenek butonundan "Seçtiklerim dışında tüm windows programları ve hizmetleri için DEP'yi aç" seneçeğine geçiş yapınız. Alttaki boş alandaki "Ekle" Butonu ile "Sro_client.exe" dosyanızı ekleyip "Tamam" demeniz yeterlidir.

Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Veri Yürütme Engelleri > DEP'yi aç > Ekle > Sro_Client.exe

Not: İlk defa DEP'yi açıyorsanız bilgisayarınıza Restart atmanız gerekmektedir.

2-
"Replace.exe - Error Code 193"
Çözüm: Replace.exe Silkroad'ın dosya yükleme sistemini aktif eden uygulamadır. Hatanın sebebi 1. sorunun çözümü ile aynı yöntem'den geçmektedir. Eğer ki sorun devam ediyor ve Error Code 193 hatasını almaya devam ediyor iseniz:

Başlat > Çalıştır > cmd > bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff
Yukarıda ki kodu cmd üzerinden yazıp göndermeniz yeterlidir. Yönetici izni için herhangi bir hata ile karşılaşırsanız Başlat bölümünden cmd.exe'yi yönetici olarak çalıştırabilirsiniz.

3- F10 İtem Mall Errors 500 (hata kodu=500 değişkenlik gösterebilir)
Çözüm: Çözüm yönetmi ne yazık ki kullanıcı değiş Sunucu kaynaklıdır. Sunucunun SQL serverleri üzerinden gelen "CALL _STRG_ADD_PACKAGEITEM" ayrıştırıcının düzeltilmesi gerekmektedir.

Not: Çözüm Admin'lerin inisiyatifine kalmıştır.

4- "Client açılıyor ama Start Gelmiyor"
Çözüm: Start problemi dolaylı bir kavramdır. Oyuncunun sistemiyle alakası yüksek derecededir. 1. Problemin çözümünün aynısını uyguladığınızda %80 çözülecektir.

Çözülmeme durumunda ise: .Net_Framework ve Vcredist(x86 ve x64) sistemlerinin güncellenmesi gerekmektedir. İlk denemeniz gereken ise Vcredist'dir. Vcredist'in x86'sı önce 2010 olmaz ise 2013 ve 2015 versiyonlarını denemeniz gerekmektedir.

Bu işlemleri gerçekleştirirken kesinlikle "Windows Defender'i" kapatmanız gerekmektedir. Firewall sistemleri Sro_client'in .dll yapılarının dışa açık port yazılımlarını görmezden gelmenize sebebiyet vermektedir.

Not: Öncelikli olarak Vcredist'in 2010,2013 ve 2015 versiyonlarını denemeniz olacaktır.

5- "
Mbot Giriş Yapmıyor"
Çözüm: Mbot'un çok değişkenlikli versiyonları çıkmıştır. Electus için ayrı Joysro için ayrı ve F8 için ayrı ayrı dağıtılmıştır. 19.09.2017 tarihi olarak en günceli "F8 Filter'in crack.dll'li olanıdır"

Güncel versiyonu olarak içerisinde "f8loader.exe, f8crack.dll, mbotloader.exe, mbotcrack.dll" bu 4 dosyanın bulunduğu bot versiyonunu tercih etmelisiniz.

6- "Mbot Client Closed Errors"
Çözüm: Bu hata genellikle Bot üzerinde, bot çalışır vaziyetteyken anlık güncellenen skillerin kullanılmasıyla gerçekleşen bir hatadır. Bu hatanın gerçekleşmemesi için çözüm değil "Botu Durdur" seçeneği açık iken skill güncellemesi yapılması olacaktır.

O an için kapanan Client "Çıkış Yap" demenize rağmen Disconnect hatası ile kapanmasını sağlamıyor ise botu tamamen kapatıp tekrardan açmanız gerekecektir.

7- "The Server is undergoing inspection or uptades. Connect..."
Çözüm: Bu hatanın kaynaklanma sebebiyeti "Media.pk2" olmaktadır. Bu hatanın asıl sebebi Antivirüsler tarafından Media.pk2'nın içerisinde ki yazılımsal verilerin hasar görmesidir.

Çözüm olarak tek olanak olan Winrar dosyasından Media.pk2'yı tekrar var olan klasörünüze aktarmak olacaktır.

8- "İnvalid Target"
Çözüm: Sorunun genel kaynağı botlardan kaynaklanmaktadır. Botlara hatalı Skill, Buff, Ks ayarları, Setting ve Options gibi faliyetler neden olmaktadır. Hata genellikle Private Server'lar da görülmektedir.

Skillerin yanlış ayarlanmıştır, KS açıktır bu o arada mob ölmüştür, botun kasma alanı dışına çıkmıştır mob, kasma alanı çok küçüktür ve ölü olan mobu seçiyordur. Genel problem %90-95 Skill kaynaklıdır.

9- "D3D9 Application"
Çözüm: D3d9 ekran kartlarıyla alakalı bir sorundur. Soruna sebebiyet veren fonksiyonlar Driver'ın güncel olmayışıdır. Bazen sıfır kartlarda dahi bu sorun gözlemlenebilir, sonuçta oyunlar kendi yazılım dillerini kendi içlerinde uyarladıkları için dışarıdaki fonksiyonları algılayamayabiliyor.

Nvida, ATI ve Direct X SDK için kendi sitelerinden indirme yapabilirsiniz. Link vermem doğru olmayacaktır.

Not: Direct X SDK, Microsoft'a bağlıdır.

10- "Delirus Alchemy Bots .Net Framework Hatası"
Çözüm: Hatanın genel sebebi botun "Türkçe Karakter" kullanıma yatkın olmamasından kaynaklanmaktadır. Çözüm için Client'in bulunduğu klasör dizininin ismini Büyük harfler ve Türkçe karakterler yerine sadeleştirmeniz olacaktır.

11- "Mbot - Error(9) Hatası"
Çözüm: Hata ekranı botun ilk açılışında geliyor ise sorun %80-85 Launcher'e güncelleme gelmiştir. Silkroad klasörünüzden oyunu güncelleyip oyuna devam edebilirsiniz. Hataya tamam dediğiniz bot kapanmaması gerekmemektedir!

Eğerki bot kapanıyor ise botu yönetici olarak ve antivirüs programınızı kapatarak girmeyi deneyiniz.

12- "Mbot - Load Library A(87) Hatası"
Çözüm: Hata tamamen Silkroad'ın dizininin bulunamamasından kaynaklanmaktadır. Botu tekrar başlattığınızda sizden dizin adresini tekrardan girmeniz için yönlendirme yapacaktır.

13- "Mbot - Error dwReq> =sizeof<linebuffer> Hatası"
Çözüm: Hata Türk serverlerin de nadiren görülmektedir. Sebebine gelecek olursak 2 farklı problem bu hataya neden olmaktadır.

Sunucunun CAP oranına bağlı olarak birbirlerine uyum sağlayacağını düşünerek indirdiğiniz "Media2.pk" dosyası sunucuyla uyumsuz çalışmasından kaynaklanmaktadır. En yayın sorun budur ve çözüm olarak'ta "Full Client" indirmenizi öneririm.

Diğer soruna sebebiyer veren problem ise sunucunun host adresi ve sizin ip adresinizin birbiriyle düşük ip aralıklarıyla birleşmesinden kaynaklanmaktadır. VPN ve Proxy gibi düşük Bandwith aralığında çalışan yöntemler ile oyuna bağlanıyorsanız bırakmalısınız. Host en düşük ihtimaldir, kendi VPN ve Proxy ağınızı kontrol ederek oyuna tekrardan girmeyi deneyiniz.

14- "Mbot - Proxy Client Closed Connection"
Çözüm: Proxy her sunucuda aynı hatayı vermez ve genellikle sunucu açılırken bu hata meydana gelmez yanı sıra hatanın ilk karşılaşılacağı zaman, karakter seçiminden sonra olacaktır. Hatanın çözümüne dair Proxy Sock4 ve 5 aldığınız/bulduğunuz yer ile iletişime geçiniz. Port üzerinden sorunlar meydana gelebilmekte.

Hatanın devamı üzerine "SG TCP Optimizer" internet hızlandırma programından yapılabilecek ufak ayarlamalar ile sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

15-
"Mbot - Chat 0(sıfır) Problemi"
Çözüm: Yapılandırma problemiyle alakalıdır. Kısaca bot kapalı iken botun klasörünün içerisinde bulunan "Config.ini" dosyayı açıp içerisinden "Lang=0(sıfır)" sıfırı 9 yapmanız yeterlidir.

Mbot Klasörü > Config.ini > Lang=0 > Lang=9 (sıfırı dokuz yapmanız yeterli)

16- "Mbot - BSObj Plugin Hatası"
Çözüm: BSObj patch ile alakalı bir problemdir. Problemin çözümü bot kapalıyken, Silkroad'ı açıp Launcher'i güncellemeniz ve botu tekrardan açmanız yeterli olacaktır.

17- "Silkroad - C7, C8, C9 ve C10 Hataları"
Çözüm:
C7 -
C7 tamamen sunucunun restart, çökme, sunucu değiştirme esnalarında oluşan ve kullanıcının çözümü elinde olmayan bir hatadır. Çözümü yöneticiler tarafından olmaktadır. (genellikle 5 ve 10 dakika içerisinde çözülebilecek basit bir hatadır)

C8 - Launcher güncellemesi yapmadan oyuna girmeyi denemeniz'den kaynaklanmaktadır. Oyunu bir kez normal olarak açıp Patch güncellemesinin dolmasını beklemeniz yeterli olacaktır.

C9 - Sunucu kapasitesi, Sunucunun aktif olmaması ve Aşırı yoğunluktan dolayı oluşabilen bir sorundur. Soruna ek olarak çözümlerde ek olarak değişmektedir. Wifi bağlantılarında firewall kablosuz bağlantılarda ISS farklı yönlendirme ile çarpışabilmektedir. Kablolu bağlantılarda bu sorun ortadan kalkacaktır.

Firewall ve Antivirüs programlarından silkroad.exe ve sro_client.exe'yi izin verilen uygulamalar arasına eklemeniz bu sorunu ortadan kaldıracaktır.

C10 - Aynı klasör içersin de iki farklı launcher'i açma girişiminde bu hatayı alacaksınız. Edx Loader gibi çoklu client açma programları bu sorunu ortadan kaldıracaktır.

18- "Silkroad - Directx 9 ve 11 Hataları"
Çözüm: Hata oldukça basittir. Eski sürüm sistemler kullanan kişiler ve eski sürüm windows sürümünde format atan kişilerde sıklıkla görülebilecek hatadır.

Hatanın çözümü hata başlığına göre Directx(sürüm)'i güncellemek olacaktır.

19- "Delirus - IP or Port"
Çözüm: Delirus'un yeni sürümünde bu hata ile nadir karşılaşabilirsiniz. Karşılaşacağınız genellikle eski sürümlerde olacaktır. (eski sürümler halen çalışıyor mu emin değilim o yüzden kusuruma bakmayın)

Yapmanız gereken "Delirus" botunun kendi dosyasında ki "Config" dosyasında bulunan "IP ve Port" kısımlarını doğru bilgiler ile doldurmanız olacaktır. IP ve PORT'u doğru öğrenebilmek için Mbot'un "Seyir Durumu/About" Mbot kullanmıyorsanız Edx Loader indirip doğru ip ve port'u öğrenebilirsiniz. Öğrendiğiniz ip ve portu config dosyasına girmeniz olacaktır.

Delirus Klasörü > Config.ini > İp= (buraya ip) > Port = (buraya port)

20- "Silkroad - Media.pk2 file is damage"
Çözüm: Silkroad klasör içerisinde "initgame.dll" ve "softdata.bin" dosyasını silip oyuna tekrardan girmeyi denemeleri gerekmektekte.

Eğer ki sildikten sonra bu hata kalkıyor yerine "Server Clossed" gibi serverin kapalı olduğuna dair hatalar geliyorsa oyuna sunucunun kendine ait yeni Patch dosyaları yüklenmelidir. Dosyalarınızı yöneticiler ile iletişime geçerek almanız gerekmekte.

Not: Server kapalı hatası "SUPERONLİNE" kullanan kullanıcılarda gözlemlenmektedir.

Ekstra: Windows 10 ve 8.1 adeta kapalı beta işletim sistemleridir. (benim görüşüm) başkalarının kanaatine kalmış görüş olabilir ancak en çok sorun bu 2 versiyonda gerçekleşmektedir. Windows 7 en sağlamı ve güveniliridir.
 
Kayıt
27 Mayıs 2016
Mesajlar
2.139
Beğeniler
1.179
Şehir
Muğla
Takımı
Galatasaray
mBot çalıştırıyorum oyuna girdikten bir kaç dakika sonra client kendiliğinden gizleniyor göster dediğimde göstermiyor yalnız mBot çalışmaya devam ediyor yardımcı olursanız sevinirim
Clientless oluyor.
Oyunda ekli ama senin dosyalarında bulunmadığı zaman ,çok kalabalık bölgelerde,ışınlanırkan vs. nadiren olabilir ama sık sık oluyorsa bugdan kaynaklı olabilir yani bot tanımadığı bir şey gördüğünde.Kullandığın oyunun full clientini tekrar indirmeni öneririm.
 
Kayıt
6 Aralık 2017
Mesajlar
2
Beğeniler
0
sık sık oluyor nadiren değil tekrar indirip deneyeceğim teşekkürler


Clientless oluyor.
Oyunda ekli ama senin dosyalarında bulunmadığı zaman ,çok kalabalık bölgelerde,ışınlanırkan vs. nadiren olabilir ama sık sık oluyorsa bugdan kaynaklı olabilir yani bot tanımadığı bir şey gördüğünde.Kullandığın oyunun full clientini tekrar indirmeni öneririm.
 
Kayıt
26 Aralık 2017
Mesajlar
1
Beğeniler
0
Mbot olsun sbot olsun ikisinede girip botu başlattıkdan 3-5 dakika sonra içinden exe dosyası siliniyor ve oyun kapanıyor allah rızası için yardım edin ya kafayı yiyecem
 
Yukarı Alt