Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesajlar
1.694
Beğeniler
0
Şehir
Los Angeles,CA
Dün bahsettiğimiz Conficker solucanından korumak istiyorsanız bu güncellemeyi mutlaka yapın.

Conficker adı verilen bir bilgisayar zararlısı, son raporlara göre dünya üzerinde Windows işletim sistemine sahip bilgisayarların %6'sını ele geçirmiş durumda. Bu rakamı paylaşan Panda anti-virüs yazılımı yetkilileri, bu oranın sadece kesinleşmiş olan bilgisayarlar olduğunu, farkında olmayan kullanıcılarla birlikte oranın %20, hatta %30'lara ulaşabileceğini ekliyor. Bu bilgilerden bağımsız olarak F-Secure firması geçtiğimiz hafta içerisinde resmi rakamı 8,9 milyon PC olarak duyurmuş ve artmaya devam ettiğini söylemişti.

Microsoft ise yaptığı açıklamada bilgisayarlarını Conficker solucanına karşı korumak isteyen kullanıcıların, Microsoft’un yayınladığı MS08–067 yamasını http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS08-067.mspx linkinden sistemlerine mutlaka yüklemesi gerektiğini belirtti. Eğer "Otomatik Windows Güncellemesi" açık ise bu yama bilgisayarınıza direk olarak yükleniyor. Bu tarz tehlikelerden korunmak istiyorsanız hem anti virüs, hem de işletim sisteminizin otomatik güncellemelerini mutlaka açık tutun.

Kaynak:hürriyet
 
Kayıt
27 Mayıs 2008
Mesajlar
1.309
Beğeniler
0
Firewall kullananların yüklemesine gerek yok. Sadece firewall programınızı güncel tutun... yüklü olmayanlara yüklemeleri şiddetle tavsiye olunur...


Ps:Microsoft neyi düzgün yapmış ki port kapatmayı yapsın xp'nin bilinen 2000 üzerinde açığı var bilinmeyenleri saymaya kalkarsanız evin yolunu şaşırırsınız buda gün ışığına çıkmış bilinmeyenler serisinden 1 tanesi...
 
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesajlar
1.694
Beğeniler
0
Şehir
Los Angeles,CA
Ben firewall kullanmıyorum o yüzden hemen yükledim.Firewall kullanmayanlar tekrar uyarıyoruz bu güncelleştirmeyi yükleyin!!!
 
Yukarı Alt