EmmaW

 
Kayıt
11 Aralık 2007
Mesajlar
6.551
Beğeniler
1
Şehir
Şeref Bey Stadı
Google'ın internetine Microsoft'un yurdu talip!

Google'ın süper hızlı, süper ucuz internet bağlantısının ilk talibi, herkesi çok güldürecek...




Seattle şehri Google'ın sunacağı hızlı ve ucuz internet bağlantısı için ilk olmak istiyor.

Seattle sıradan bir şehir değil, Redmond bölgesi Microsoft'un 25 yıldır evi konumunda. Ancak Microsoft'un en büyük rakibi Google'ın hizmetine en büyük taleplerden biri de buradan geldi.

Seattle belediye başkanı yaptığı açıklamada Google'ın bilgi ve talep isteğine yanıt vereceklerini, Seattle'ın Amerika'da Google'ın sunduğu internet hizmetlerinden ilk yararlanan şehirlerden biri olmak istediğini söyledi.

Neden istiyorlar?

Belediye başkanlığı "Google'ın evlere fiber-optik ağ vizyonu, McGinn'in Seattle'daki her evi ve iş yerini fiber-optik ağ ile bağlama planlarına uyuyor. Bu ağlar iş ve ekonomik gelişme için motor görevi görecek. Seattle bu ağın kurulması için mükemmel bir yer çünkü zaten ileri teknoloji bir endüstriye ve nüfusa sahip" açıklamasıyla bunu destekledi.

Bu yüksek teknoloji endüstri Microsoft oluyor ve dev şirket evi olan şehre her yıl milyonlarca dolar katkıda bulunuyor.

Elbette Microsoft'un bir internet servis sağlayıcılık hizmeti sunmadığını ve ortada direkt bir rekabet bulunmadığını da göz ardı etmemek gerekiyor. Ancak Google buraya ağ kurarsa, Microsoft verileri direkt rakip şirketin altyapısı üzerinden aktarılacak. Microsoft yazılım ve hizmetleri Google ağı ile yerel müşterilere ulaştırılacak.
CHIP Online
 
Yukarı Alt