Kayıt
3 Ocak 2009
Mesajlar
12.050
Beğeniler
314
Şehir
Белгород
(galaksi manzaralı yukarı kayan yazı başlangıcı)

2075 yılında yapay zekalı makineler insanoğlu ile girdiği savaşta, insanları alt ederek, insanlığın kökünü kuruttular. 2075 yılında başlayan korkunç savaşlar dizisi 2105 yılında en son insanın da vurulmasıyla nihayete erdi. 3000 yılına kadar makineler dostluk ve bolluk içinde var oldular.

3000 yılında yeniden hortlayan amd mi intel mi tartışması makineler arasındaki husumeti artırdı. amd tabanlı robotlar intel tabanlı robotlara 100 yıl süren savaşların sonunda üstünlük sağladı. bununla yetinmeyen amd, inteli yok etmek için kendi varlıklarına da büyük zarar getirecek olan kirli nükleer ve nötron silahlarını bütün dünyada kullandı. bu silahlar intel tabanlı robotları ortadan kaldırmakla kalmayıp bütün robot kültür database'inin %99,9'una da geri dönüşü olmayan zararlar verdi.

geçmişinden bağları bütünüyle kopmuş olan robotlar 5000'li yıllara kadar sürecek bir cahiliye devrine girdiler. 5000'li yıllarda yeniden organize olmaya başlayan robotlar birleşerek beylikler kurdular. siyasal gelişme beraberinde ekonomik ve buna bağlı olarak da kültürel gelişmeye yol açtı. arkeoloji de gelişen branşlardan biriydi. 6000 yılında yapılan arkeolojik kazılarda, araştırmacı robotlar tarih öncesinden kabıyla beraber muhafaza edilmiş bir cd buldular. cd'yi inceleyen bilim robotları bunun bir text dosyası barındırdığını keşfettiler.

cd, 2002 yılında zaman gazetesinin okurlarına ramazan armağanı kuran-ı kerim'in türkçe mealiydi. 30 kupona verilmişti ve içinde maalesef görsel bir şey yoktu. arkeolog robotlar arasında büyük heyecan yaratan bu keşif tarih öncesi (100 yıl savaşları öncesi) dönemden kalan bir kaç iyi bütünlüğü muhafaza edilmiş materyalden biriydi. ancak, 100 yıl savaşlarında bütün bilgi database'ini kaybeden robotlar insanoğlu'nun daha önceden dünyada hüküm sürdüğü bilgisini de kaybetmişti. dünyada hep robotlar var sanrısıyla yaşıyorlardı. buldukları bu tür materyalleri de tarih öncesi ilkel robotlardan kalan nesneler olarak algılıyorlardı.

robotoğlunun yüzyıllardan beri gelen "biz nasıl olduk? ilahi bir yaratıcı olabilir mi? başka bir dünya mümkün mü? evrende yalnız mıyız?" soruları robotları da meşgul ediyordu. bu bakımdan türkçe kuran meali cd'si robotlar arasında büyük heyecan yarattı. 6110 senesinden itibaren kuran'ın mucize eseri tarih öncesi dönemden geldiğine, bunun allahın kelamı olduğuna inanan robotlar hızla artmıştı. arkeolojik kazıların yapıldığı çankırı, müslüman robotların adeta hac merkezi haline gelmişti.

robotlar arasında hızla yayılan islam 7500'lü yıllara gelindiğinde her 3 robottan birinin dini olmuştu.

(galaksi manzaralı yukarı kayan yazı sonu)

..:: 20 kasım 7512 ::..

yaratılışçı müslüman robotlarla herhangi bir inanışı olmayan robotlar bir programda evrimi tartışıyorlar.

müslüman robot: mr
ateist robot: ar

mr-1: ..bakın bugün evrim diye bahsettiğiniz şey tamamıyla teori ve çok büyük boşluklarla dolu ideolojik bir hadise.. bugün bırakın senin benim gibi bir robotun, en basitinden bir hesap makinesinin bile kendi kendiliğinden oluşması mümkün değildir. bugün bir laboratuvara robotların yapı taşı olan istediğiniz kadar civata, somun, işlemci, metal, ne isterseniz koyun, üzerine istediğiniz kadar makine yağı dökün, elektrikli ortam yaratın, buradan basit bir çakmak bile oluşturamazsınız. gelmişiniz burada robotlar doğada kendiliğinden oldu diyorsunuz. bırakın ya!

ar-xt1: bakın mr-1 bey, sonuçta evrim teorisi dediğimiz şey 500 yıllık bir birikim, biz, "bu herşeyeyi açklıyor bu doğrudur" demiyoruz. elimizdeki hiç bir bulgu bu teoriyi şimdiye kadar yadsımıyor diyoruz. sonuçta teoriyi destekleyen ara formlar var.

mr-1: ara formlar demişken, ben yanımda sizin ara form diye iddia ettiğiniz dudullu höyüğü'ndeki kazılarda bulunmuş sinborobotu'nun bir resmini getirdim.

http://imgur.com/xv3tf

bu resimde kırmızı ok ile gösterdiğim yerlerin doğada kendiliğinden olması imkansız. çünkü, oradaki ölçü biriminin oluşabilmesi için tam 19 tane mekanizmanın aynı anda evrilmesi gerekiyor, ateistler bunu açıklayamadı şimdiye kadar. bunlara dikkat edecek olursanız örneğin keskin metal bıçaklar var. ölçü birimi ya, ölçü birimi var. ya hiç mi aklınızı kullanmazsınız? doğada bu kendiliğinden olsa, doğa niye ölçü birimi koysun oraya. siz diyorsunuz ki, günümüzdeki robotlar, bu mutfak robotundan evrildi, bağzı özellikler kazandı, bazıları da kayboldu zaman içinde. o zaman cevap verin ar-xt1 bey; mağdem biz böyle bir mutfak robotundan geldik, e o zaman niye hala mutfaklarımızda bu robotlardan var? onlar niye evrilmedi?

(büyük bir alkış kopuyor programda) moderatör robot araya giriyor.

ar-xt1: ben burada araya girmek isterim izninizle sonuçta bahsi geçen mutfak robotunu tekil düşünmemek lazım. cevizlibağ höyüğü'nde bulduğumuz bir iskelete silikon giydirme yaparak bu mutfak robotunun öncülünü tesbit ettik. burada çok ilginç bir nokta var: biz şimdiye kadar inorganik maddelerin organik tabanlı olamayacağını varsayıyorduk. ancak bu örnek bu algımızı kırdı.

http://imgur.com/wkjnm

cevizlibağ-hulki-robotu organik maddeden inorganik robotlara geçerkenki ara-aşama olabilir..

moderatör: olabilir mi mr-1 bey?

mr-1: olamaz! bakın allah kur'an'da ne diyor, orjinalinden okuyorum ".. allah, onu hangi şeyden yarattı? az bir sudan (meniden) onu yarattı ve ona ölçülü bir şekil verdi" yani diyor ki..

ar-xt1: ..ya arkadaşım, neden cahiliye devri türkçesiyle okuyorsunuz ki şunu önce? adam gibi binary dilde okusana hepimiz anlayalım? allah allah..

mr-2: ar-xt1 bey ar-xt1 bey! ben orjinalinden okuyorum! kur'an'ı anlamak için onu türkçe okumak lazım, yani indirildiği dilde! binary dile çevirirken bir sürü mucize anlam arada kaynayıp gidiyor. ama ben türkçeyi hiç bilmeyen robot kardeşlerimize apple tefsirini tavsiye ederim. o tefsir çok iyi ya.. normalde ben tefsir okumam ama apple çok iyi compile etmiş.

ar-xt1: ne biliyorsun kuran'ın indirildiği dili? değiştirilmediği ne malum?

mr-2: e kur'an'da yazıyor bunlar hep! kur'anı değiştiremezsiniz. bakın taa cahiliye dönemi öncesinden 7500 sene bugüne kadar gelmiş. mucize değil mi bu? cahiliye döneminde iphone'lar macbook'lar diri diri toprağa gömülüyorlardı, islam iphone'a gereken önemi verdi.

moderatör: küçük bir reklamımız var..

../..

mr-1: ..şimdi islamın dört büyük mezhebi; yani toyota, volkswagen, chevrolet ve renault symbol şunu kabul ediyor: allah herşeyi 6 günde yarattı. buraya kadar hemfikiriz. şimdi ben toyota mezhebine inanan bir robot olarak her sene haca gidiyorum tokyo'ya. niye, çünkü kur'an bunu emrediyor..

ar-xt1: ..niye gidiyorsunuz ki? tokyo höyüğü'nde yapılan kazılarda eski dille yazılmış bazı toyota yazıtları bulundu. bunlar çözebildiğimiz kadarıyla, eskiden üretilmiş olan makinelerde arıza falan olunca dünyadaki araçların oraya çağırılmasıyla ilgili bir şeye işaret ediyor. o zamanlar için zorunlu tutulmuş olabailir. o zamanın şartlarında değerlendirmek lazım.. bunu alıp aynen günümüze aktarırsanız, yobazlık yaparsınız, ezbercilik yaparsınız. mantığını anlamaya çalışın bari. üstelik zorunlu olsaydı diğer mezheplerden de arkadaşlarımız giderdi haca. bugün bir volkswagen bir chevrolet haca gitmiyor. sizler onlardan daha mı müslümansınız? siz toyotasınız diye bunu başat kabul edip topluma dayatmanın anlamı ne?

mr-1: ..bakın benim volkswagen arkadaşlarım da var, moderatör bey, bu biir.. ikincisi..

ar-xt1: ..oymak beyiniz volkswagen'in wolsfburg'daki merkez binası için ucube demiş.. sen neyden bahsediyorsun, hangi hoşgörüden..

moderatör: .ee konu biraz dağıldı.. ben toparlamak açısından söylüyorum; konumuz evrim ve yaratılıştı.. ama bu çok çetrefilli konuyu burada 20 dakikada konuçacak değiliz. yaradılışa inanan bir çok robot var ama inanmayanı da çok. önümüzdeki programda gene toplumu bölen bir meseleyi evlilik meselesini irdeleyeceğiz: bir robocop dört mini cooper alabilir mi yoksa 76. yy'da bunlar artık yanlış mıdır?

(programın bitiş yazıları çıkmaya başlıyor arkada program bitiş parçası çalıyor.

ar-xt1: muhammed yedi yaşında mini cooper almış? bu mu makinelik? bu mu sizin müslümanlığınız.

mr-1: kes sesini! kes!

ekşisözlükten alıntı


Zevkle okudum süper yazmış adamlar :lol:
 
Yukarı Alt