Kayıt
20 Ağustos 2009
Mesajlar
2.458
Beğeniler
0


Teradata Tartışmaya Açtı: Dünya Nereye Gidiyor?

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi - CERN’deki Türk Bilimadamı İstanbul’da Bir Etkinliğe Katıldı!

IT Dünyasının Önemli Oyuncularından Teradata, Dünyaca Ünlü Deneyde Çalışan Türk Bilim İnsanını TeradataDay Etkinliğinde Ağırladı!

İş zekası ve veri ambarı alanında en yetkin isim Teradata, her yıl düzenlediği TeradataDay etkinliğine bu yıl yeni bir boyut getirdi. İsviçre’de bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’deki bilim insanı Kerem Cankoçak’ın katıldığı etkinlikte evrimin nereye doğru gittiği ve bilgi teknolojileri alanındaki seyrini tartışmaya açtı.

TeradataDay, 10 Kasım Salı Sofa Otel Nişantaşı 14:30

Veri ambarı alanında dünya lideri Teradata’nın geleneksel hale getirdiği TeradataDay Etkinliği bu yıl 10 Kasım Salı günü gerçekleşti. “BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ve EVRİM” başlığıyla düzenlenen etkinlikte Teradata uzman danışmanları ve müşterileri de dahil olmak üzere önemli konuşmacılar bilişim, ekonomi ve bilim alanlarında zihin açıcı görüşlerini paylaştı. 10.000 bilim insanının görev aldığı CERN’de Istanbul Teknik Universitesi adına çalışan Kerem Cankoçak’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe, bilişim uzmanları ve yöneticilerinin katılımı da gerçekleşti.

Bilgi Teknolojilerinin Evriminden “Dünya Nereye Gidiyor?” Tartışmasına…

İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümünde öğretim üyesi olarak da çalışan Cankoçak, Teradata Day etkinliğinde katılımcılara dünyanın evrimleşme süreci hakkında en son bilgileri aktardı. CERN’de yapılan çalışmalardan, dünyada karadelik oluşabilir mi tartışmasına kadar birçok konuda katılımcıları aydınlattı. Ayrıca Türkiye’nin 50 milyon İsviçre frankı ödeyerek CERN’e üye olması durumunda, bunun ülkemize getireceği katkıları ifade etti. Bilim alanında yapılan yatırımların da bugünden yarına değil, daha uzun soluklu olarak kurgulanması gerektiğine dikkat çekti. “Artık elektronların yönetimindeki elektronik çağda yaşıyoruz. Bu çağı yakalayabilmemiz ve ülkemizde de büyük projelere imza atabilmemiz için, CERN’e üye olmamız şart.”

Yeni Müşteri Duyurusu!

Teradata Türkiye Müdürü Jonathan Klaus’un açılışı yaptığı etkinlikte firmanın 2008 yılı itibariyle global cirosunun 1 milyar 763 milyon Dolar olarak belirterek, Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu EMEA bölgesinde, 2009’un üçüncü çeyreğinde 109 milyon Dolar gelir elde edildiğine dikkat çekti.

Türkiye’den finans sektöründe Ziraat Bankası’yla çalışmaya başladıklarını belirten Klaus, “müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru yönetebilecek anahtar teslimi bir hizmet sunduklarına dikkat çekti.”

Ayrıca bilişim sektöründen yetkili isimlerin sunumlar yaptığı etkinlikte İş Zekası uygulamasının kurumlara neler kazandırdıkları tartışmaya açıldı. Konuşmacılar, Teradata ile kurdukları iş ortaklıklarının sonucu olarak kurumlara sundukları çözümlerinden bahsederken, Teradata ile yarattıkları farklardan ve katma değerden de bahsettiler. Çeşitli müşterilerde uygulanan ortak çözümler sonucu elde edilen sonuçları paylaşarak katılımcıların kafalarında yalnızca teorik bilgilerle değil, gerçek örneklerle doğru resmin oluşmasını sağladılar.
 
Yukarı Alt