Kayıt
20 Nisan 2007
Mesajlar
2.730
Beğeniler
1
Şehir
Bursa Ya Sen?
- Resim Silinmiş.
Bursaspor, 2008-2009 sezonu için kamp çalışmalarının ilk etabını gerçekleştireceği Isparta Davraz'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle uğurlandı. Törende konuşan Çelik Yeşil-beyazlı ekibin "şampiyonluğa oynuyorum" anlayışını oturtması gerektiğini söyledi.

Özlüce Tesisleri'nde gerçekleşen uğurlama töreninde, Uludağ Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan ekibi gösteri yaptı. Yaklaşık 100 Bursaspor taraftarının da bulunduğu törende konuşan Bakan Çelik, Bursaspor'un şehrin markası ve incisi olduğunu söyledi.

Faruk Çelik, herkesin gücü ve ölçüsü nispetinde Bursaspor'a katkı sağlaması gerektiğini dile getirerek, "Bu katkı karşılıksız olmalı. Çünkü Allah korusun Bursaspor kötü noktada olduğunda 2.5 milyon Bursalı üzüldüğü gibi dışarıdan Bursa'ya olumlu olan bakışlar da olumsuz hale geliyor. Sanıyorum buna kimsenin gönlü razı olmaz" dedi.

Çelik, şöyle devam etti:
"Mehteran ve kılıç kalkan, Bursaspor'u kampa hücum marşıyla uğurladı. İnanıyorum ki Bursaspor bu anlayışla kampa gidecek ve daha hırslı bir şekilde Atatürk Stadı'na dönecek. Geçen yıl maçları izlerken zorlanmıştık. Bu sene inanıyorum ki Bursaspor bizleri gelecek haftayı 'ne zaman gelecek' özlemi içerisinde stada koşturacak bir futbol ve spor anlayışı sergileyeceklerdir. Futbolla ilgili deneyimli arkadaşlarımızın incelemeleri ve araştırmaları neticesinde ihtiyaç duyulan elemanlar Bursaspor'a kazandırılmıştır. İşin başında birinci olmak için yola çıkılır. İlk 5 için yola çıkarsanız, yeriniz ilk 10, 15. sıradır. (Şampiyonluğa oynuyorum) anlayışını Bursaspor içine oturtmalı."

STAT KONUSU
Çelik, Bursa'ya yapılması düşünülen yeni statla ilgili de çalışmaların son noktaya geldiğini bildirdi.

Tören öncesi Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve Bursa milletvekilleriyle birlikte konuyu yeniden ele aldıklarını anlatan Çelik, ''Bursa kamuoyunun statla ilgili talebi netleşmiş gibi görünüyor. Ankara'da konuyu bu hafta itibariyle hallediyoruz. Önümüzdeki hafta da yerel konularla ilgili düzenlemeleri arkadaşlar yaparlar'' dedi.

Çelik, taraftara ve futbolculardan da "fair-play" çağrısı yaparak, ''Bu sezon en centilmen takım Bursaspor, en centilmen seyirci ve stat da Bursa Atatürk Stadı olmalı. Son dönemlerde bazı takımların futbolcuları arasında yaşananları duyuyoruz. Bunlar üzücü. Bursa taraftarına ve futbolcusuna bu tür olaylar yatışmaz. Biz takımımızı sonuna kadar destekleyeceğiz, maç sonunda da centilmen bir şekilde sonuç ne olursun takımımızı ve rakip takımı alkışlayacağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor'a desteklerinden dolayı Bakan Çelik'e plaket verdi. Daha sonra Çelik, teknik direktör Samet Aybaba ve yardımcıları ile futbolcular adına kaptan Ömer Erdoğan'a otobüse binmeden önce çiçek taktı.

Törenin son bölümünde Bursaspor kafilesini taşıyan otobüs, mehter yürüyüşü ve taraftarların sloganları eşliğinde tesis kapısına kadar uğurlandı.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt