1. Reklam


    1. joysro
      ledas
      jungler
      keasro
      zeus
      karantina

C de yardım lazım GÜNCELLENDİ


  1. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.098
    Beğenilen Mesajlar:
    52
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Evet arkadaşlar çok acil yardım lazım ,
    int main(int argc, char **argv) diye tanımladım , girdi olarak sadece 4 aldım.
    Yani argc = 2 ve argv[1]=4 oldu.
    Peki ben bu argv'yi nasıl int satir_sayisi diye tanımladığım bir parametreye atayabilirim?
    yani satir_sayisi=4 olmalı
    Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?(eski bir anı bu , bunu takmayın,ozamanlar çömdük :naber: )
    [​IMG]
     
  2. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.592
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    tam anlamadım anladıysam da for kullanman gerekiyo
     
  3. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.098
    Beğenilen Mesajlar:
    52
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Bu mesaj sarkolata rumuzlu uyeden alinti yapildi
    Programda , 3 seçenek sunuyo ilk başta, kare istiyosan 'S', dikdörtgen için 'R', üçgen için 3 'T D' bas diyo.Mesela 'R' yazınca dikdörtgen şekli çıkıyo ve sonra program sonlanıyo , tekrar o seçim yerine dönmüyo .
    Birde 'S' ve 'R' yazınca, program çalışıyo ama , 'T D' yazınca çalışmıyo .

    Bu alttaki gibi

    switch(şekiller)
    case 'R' : printf("dikdörtgen");
    case 'T D' : printf("üçgen");
    break;
     
  4. Temet Nosce

    Temet Nosce   globalmod rank8

    Kayıt:
    24 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.301
    Beğenilen Mesajlar:
    13
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Boston/Massachusetts
  5. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.098
    Beğenilen Mesajlar:
    52
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Bu mesaj Temet Nosce rumuzlu uyeden alinti yapildi
    while(true) yi diyosun galiba , ama yapamadım :cry:
     
  6. Obama420

    Obama420 Yeni üye rank8

    Kayıt:
    29 Ekim 2014
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yazıyoruz ya, ordaki 1 yerine 'X A' nasıl yazabilirim.
    Yukarıya char ankara[10]; yazıyorum yinede olmuyor
     
  7. Advance

    Advance   rank8

    Kayıt:
    27 Ocak 2008
    Mesajlar:
    11.747
    Beğenilen Mesajlar:
    16
    Ödül Puanları:
    48
    c'de string olmadığı için birden fazla harfli giriş alacaksan char dizisine atayıp döngü içerisinde kontrol ettirmen lazım.O kontrol sonuca göre bir şey atayıp switch case'e koyman lazım.

    Tek harf yaparsan

    char sekiller;
    sekiller = getch();

    while(sekiller!=27){
    switch(sekiller)
    case 'a' : printf("blabla");
    break;
    case 'b' : printf("blabla2");
    break;
    case '27' : printf("Programdan çıkış kodu girdiniz"); // 27 ESC tuşunun ascii kodu.
    break;
    default :
    printf("Uygun bir komut girmediniz");

    }
    Şeklinde yapabilirsin ' ' işaretleri arasına aldığın karakterin ascii koduna bakıyor böylece.

    edit:Döngüye de soktum
    edit2:Denemedim çalışmayabilir de, geçen sene görmüştük oradan hatırladıklarım vasıtasıyla yazıyorum.
     
  8. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.098
    Beğenilen Mesajlar:
    52
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Bu mesaj Advance rumuzlu uyeden alinti yapildi
    Çok sağol ya , dünden beri uğraşıyodum :beer:
     
  9. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.592
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    A b yazınca string olarak anlayip 27 yazinca nasil ascii kodu olarak dusunuyor hic c kullanmadim bilgileneyim

    Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
     
  10. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.098
    Beğenilen Mesajlar:
    52
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Bu mesaj sarkolata rumuzlu uyeden alinti yapildi
    Ben hala yapamadım , R yazınca dikdörtgen çıkıyor (* işaretiyle yaptım), S yazınca kare , T D yazınca hata alıyorum . Perşembeye ödev , ve ben daha 2. kısma başlamadım eekd1
     
  11. Advance

    Advance   rank8

    Kayıt:
    27 Ocak 2008
    Mesajlar:
    11.747
    Beğenilen Mesajlar:
    16
    Ödül Puanları:
    48
    Bu mesaj sarkolata rumuzlu uyeden alinti yapildi
    C'de string yok, stringe en yakın şey char dizisi. ' ' arasına alıyorsun karakterleri ascii kodunu alıyor, almazsan biliyoran ascii kodunu direkt olarak yazabiliyorsun, 27 enterın ascii kodu.
    @CezaAlp yukarıda da yazdım yapamazsın A B gibi diye, düzgün okusaydın keşke.
     
  12. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.098
    Beğenilen Mesajlar:
    52
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Bu mesaj Advance rumuzlu uyeden alinti yapildi
    Tamamdır hocaya sordum , 'T D' veya 'T U' olmayacakmış , T okutturup sonra D ve U yu seçtircekmişiz
     
  13. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.098
    Beğenilen Mesajlar:
    52
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Bu mesaj CezaAlp rumuzlu uyeden alinti yapildi
    UP
     
  14. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.592
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    satir_sayisi = argv[1] ???
     
  15. Wicked

    Wicked Game Designer rank8

    Kayıt:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    4.754
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Concept Artist
    Şehir:
    İst./Üsküdar
    hep hayranı oldum şu coderların O.o ama ancak css, html ve php öğrenebildim :P
     
  16. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.098
    Beğenilen Mesajlar:
    52
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Bu mesaj sarkolata rumuzlu uyeden alinti yapildi
    [​IMG]
    [​IMG]
    kafasına göre sayı atıyor deli olacam olmadi:
    @wicked kod yazmak güzelde , bazen kafayı yedirtiyor :!!&%&!
     
  17. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.098
    Beğenilen Mesajlar:
    52
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Tamamdır buldum , atoi diye birşey varmış , ASCII kodu normal değere çeviriyomuş.Birde * eklemek gerekiyormuş.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  18. Wicked

    Wicked Game Designer rank8

    Kayıt:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    4.754
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Concept Artist
    Şehir:
    İst./Üsküdar
    ben php'de kafayı yiyorsam zaten sizi hayal bile edemiyorum makara: şu an çok eğlendim makara:
     
  19. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.098
    Beğenilen Mesajlar:
    52
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Bu mesaj Wicked rumuzlu uyeden alinti yapildi
    Hazır uzmanını bulmuşken sorayım ,bende çok azıcık html ve css biliyorum , görsellik açısından daha zengin bir site yaratmak için başka ne bilmek lazım?
     
  20. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.592
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    kardeş sen niye char kullanıyon direk int kullansana
    @CezaAlp ps html css hepsini bilecen