Kayıt
5 Mart 2009
Mesajlar
1.177
Beğeniler
0
Şehir
>>> ÖSS <<< ZEDEEEE :@:@
Virüsler, casus yazılımlar, solucanlar ve trojanlar (truva atları), bilgisayarlarda kendiliğinden ortaya çıkmıyor. Ya internetten indirdiğimiz dosyalar ya da arkadaşımızın CD'sinden kurduğumuz programlarla bilgisayarlarımıza bulaşıyor.

- Resim Silinmiş.

Her yıl milyonlarca bilgisayara virüs bulaşıyor, bu yüzden her ay büyük bir korku yaşanmadan geçmiyor. Şirket içerisindeki bir bilgisayarda bulunan virüs, o şirketteki tüm bilgisayarlara bulaşabiliyor. Virüsten dolayı çoğu şirket büyük mali kayıplar yaşıyor.

Bulaştığı bilgisayar veya sistemleri çalışamaz hale getiren virüsler büyük fabrikaların yapmış oldukları üretimi bile durdurabilecek kadar etkili olabiliyor. Bilgisayarların boyut ve özellik değiştirerek günlük yaşantının en uç noktalarına kadar yaygınlaşması ve internet kullanımındaki artışla birlikte virüsler de çok hızlı bir şekilde yayılarak hepimizin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

YALANLARA KANMAYIN

Bilgisayarlara bulaşan virüslerin çoğu, bilinçsiz kullanıcıların arama motorlarında karşılarına çıkan bedava antivirüs yazılımlarını hiç araştırmadan yüklemelerinden kaynaklanıyor. Çünkü bilgisayarlarımızı korumak için yüklediğimiz bu antivirüs programlarının çoğu aslında virüsün ta kendisi. Bu sahte antivirüs programları, bilgisayarımızda birçok virüsün bulunduğu ve bunları temizlemenin tek yolunun da kullanmakta olduğumuz antivirüsün ücretli sürümünü indirmekten geçtiği
konusunda ekranımızı ısrarcı uyarı mesajlarıyla dolduruyor.

Bilgisayarında virüs olduğu yalanına inanan birçok kullanıcı da sahte antivirüs programını satın almak zorunda kalıyor. PandaLabs'a göre 30 milyondan fazla kullanıcı, sahte antivirüs kurbanı. Ve internet ortamında şu anda 7 binden fazla sahte antivirüs programı bulunuyor.

İŞTE EN BİLİNEN SAHTE ANTİVİRÜS PROGRAMLARI

PersonalAntiSpy, VirusGuardPlus, VirtualPCGuard, AntiMalware 2009

AntivirusProtection, Security Scanner 2008, VirusResponse Lab 2009

Antivirus Lab 2009, Antivirus Security, Micro Antivirus 2009

AntiSpyware Pro XP ve XP Protector 2009

VİRÜS BULAŞTIĞI NASIL ANLAŞILIR?

İnternethaber'de yeralan habere göre bilmediğiniz bir dosyayı isteyerek ya da yanlışlıkla açtınız; bu dosyanın virüslü olup olmadığını anlamak için aşağıdaki belirtilere dikkat edin:

Bilgisayarınız beklenmedik bir şekilde kapanıyor ya da sürekli kendini resetliyorsa;

Bilgisayarınız açılırken çok yavaş açılıyor, normal olarak başlamayı reddedip açılma sürecinde garip mesajlar görüntülüyorsa;

Bilgisayarınız yeni pil taktığınızda bile, CMOS (bilgisayarlarınızın tüm donanım ayarlarının saklandığı bölüm) ayarlarını kaybediyorsa;

İşletim sisteminiz normalden yavaş tepki veriyor, uygulamalar ya çok geç açılıyor ya da çok geç kapanıyorsa;

Sisteminizin belleği sürekli yetersiz geliyorsa;

Yeni programların yüklenmesi normalden uzun sürüyorsa;

Siz kimseye e-posta göndermediğiniz halde bilgisayarınız adres defterinizdeki kişilere e-posta gönderiyorsa;

Bilgisayarınızda garip isimli dosyalar oluşuyor veya dosya boyutları sürekli büyüyorsa, sisteminize virüs bulaşmış olma ihtimali yüksektir.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt