Vestel, odanın içine dağılmış ek hoparlörler kullanmadan çevresel ses etkisini yaratabilen yeni bir ürününü duyurdu. Firmanın Soundbox adıyla sunduğu sistem, evlerdeki kablo karmaşasını azaltmak iddiasında.
Arka hoparlör, harici subwoofer, AV receiver gibi ek sistemlere gerek olmaksızın yüksek ses kalitesi sağlayan sistem, DVD oynatıcıya ve TV'ye doğrudan bağlanabiliyor. Her kanal için farklı hoparlöründen ayrı ses dalgası gönderen Vestel Soundbox'un sanal surround özelliği, kullanıcılara sanal çevresel (surround) ses deneyimi yaşatıyor.
Duvara monte edilebilen ürün, üzerindeki USB ve bellek kartı girişleriyle MP3 çalabilme ve video dosyalarını oynatabilme özelliğine de sahip. Soundbox, dahili olarak Dolby Pro-logic ve Dolby Digital decoder taşıyor.
İçerdiği toplam 4 hoparlörle 100 Watt çıkış gücüne sahip olan Soundbox, ayrıca harici Subwoofer bağlanmasına da olanak tanıyor. Ahşap kabinli ürün, 399 TL'den satışa sunulmuş durumda.
