Icerige atla
Extraloob

UPS Sorunu

· 13 Yanıt · 1.8K görüntüleme
D
DeadSpirit OP ⭐ 19y
Arkadaşlar yakın zamanda eski kullandığım 300w psu yu değiştirip 550w power supply aldım eski psu ile sorunsuz çalışıyordu ama yeni psu da elektrik gittiğinde yada anlık voltaj düşmesi olduğunda pc res atıyor ama bilgisayar açılırken hoş geldiniz ekranı geliyor gene res mecburen tuşa basılı tutarak kapamak zorunda kalıyorum 650VA BROSS marka ups kullanıyorum şalteri indirdiğim zaman ps res atmıyor ama yük altındaysa atıyor gelelim sorularıma
1) bu res atma olayı donanımlara zarar verirmi
2) performans düşüklüğü olurmu
3) direk şehir elektriğine bağlasam dahamı iyi olur
4) ups yi değiştirmek istesem kaç VA almamı önerirsiniz

Sistemim
i7 870 2.93 ghz
Gigabyte Q57M-S2H
Asus EAH 5670 900/1200
7 gb 1333mhz ddr3 ram
19'' PHILIPS lcd
2 tane dvd
1 tane 14 4 tane 12 cm led fan
320 gb hdd + 400 gb taşınabilir
klavye mouse vs..
13 Yanıt
Collapse
Collapse ⭐ 16y
Upsinin aküsünü en son ne zaman değiştirdin?
D
DeadSpirit OP ⭐ 19y
hiç değiştirmedim 7/24 pişe takılı alalı 1-1,5 yıl oluyo 😁
D
DeadSpirit OP ⭐ 19y
yanlız sadece psu yu değiştirmedim i7 ve yeni anakart da aldım o parçalar daha çok watt harcıyor ups kaldırmıyor diye düşünüyorum direk ups yi değiştirsem 🙄 ❓
Collapse
Collapse ⭐ 16y
Psu yu daha yüksek alırsa bu seferde 650Va lik ups hiç yetmeyecektir. Bencede elektrik kesilmiyosa direk şehir şebekesine bağla sen pc ni.
D
DeadSpirit OP ⭐ 19y
elektrik ortalama 2 haftada bi fln gidiyodur voltaj düşmeside 4 gün ile 1 haftada bi fln yanlız bişeyi yanlış anlıyorum galiba psu power supply ups de güç kaynağı değilmi ? 😁
D
DeadSpirit OP ⭐ 19y
benim amacım elektrik gidince oyun oynamak fln değil ztn sadece bilgisayarı zarar görmeden kapayabilmek ama anında res atınca parçalar zarar görüyomudur diye merak ettim ben zaten %95 pc nin yanında olurum eğer zarar görmüyosada ups nin elektrik varken performansa etkisi varmıdır onu merak ediyorum power suppy den düşük çünki
C
Cryolite ⭐ 19y
adam gibi bir psu kullanıyorsan zaten elektrik gittiğinde bilgisayar zarar görmez, bence UPS sadece elektrik çok gidiyorsa gerekli.

psu = power supply, yani kasanın içindeki güç kaynağı.

ups = dışarıdaki büyük eleman 😁
D
DeadSpirit OP ⭐ 19y
adam gibi bir psu kullanıyorsan zaten elektrik gittiğinde bilgisayar zarar görmez, bence UPS sadece elektrik çok gidiyorsa gerekli.

psu = power supply, yani kasanın içindeki güç kaynağı.

ups = dışarıdaki büyük eleman 😁

eyvallah 😁

benim supply bu iyimidir pek anlamıyorum bilgisayarcı abi tavsiye etti
http://urun.gittigidiyor.com/HIGH-POWER-HP-550-A12S-POWER-SUPPLY-550W-2TTTT_W0QQidZZ28588145
C
Cryolite ⭐ 19y
valla ben üç tane psu markasına güvenirim, Corsair, Coolermaster, Antec.

Watt açısından kesinlikle 550W yeterli, umarım iyi bir markadır çünkü hiç duymadım 😜
D
DeadSpirit OP ⭐ 19y
😆 neyse iyidir heralde o zmn ups den çıkarıp direk takayım bişe olmaz heralde ups yide arkadaşa satarız artık napalım 😁 yardımınız için çok teşekkürler 🙏

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: