Evet arkadaşlar zorda kaldım,
kafamda 3 bölüm var.
-Yazılım Müh.
-Bilgisayar Müh.
-Bilgisayar Öğretmenliği.
üçünüde yapacak , hatta daha fazlasını yapıcak bilgi birikimim mevcut. Üstüne bir de İngilizcem var.
Aklımda sorular var. Malum Özel Sektör öldü.
Bilgisayar Öğretmenliği rahat ve bilişimde atama sorunları yok diye biliyorum.
Bilgisayar Müh. ve Yazılım Müh. liğinde açıkta kalma korkum var.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Üniversite alan seçimi hakkında,
· 12 Yanıt · 1.5K görüntüleme 0 okuyor
12 Yanıt
Bilg Müh. de iş bulabileceğin tek sektör özel. Devlet için çok torpil gerekiyor çok 😞 Kök ağacında sağlam bir akp li lazım en başinda 😊
Bilgisayar öğretmenliği maaşıyla yaşayabileceksen en rahatı o bence. 😊
Bu mesaj Mopneet rumuzlu uyeden alinti yapildi
Aynen nesilin derste cs oynatmaya izin verecek hocalara ihtiyacı var :)))
Bilgisayar öğretmenliği maaşıyla yaşayabileceksen en rahatı o bence. :)
Bu mesaj Knickles rumuzlu uyeden alinti yapildi
İngilizce öğretmenliğide yapıcam yanında 😁
Bu mesaj Mopneet rumuzlu uyeden alinti yapildiBilgisayar öğretmenliği maaşıyla yaşayabileceksen en rahatı o bence. :)
İngilizce öğretmenliğide yapıcam yanında 😁
Bu mesaj Mopneet rumuzlu uyeden alinti yapildi
Her bilgisayar öğretmeni okulda öğretmenlik yapacak diye bir kaide yok. Microsoft Word vs. kurslarda hocalık yapıp gayet güzel maaşlarla çalışan çok insan tanıyorum.Genel düşünmek lazım bu konuda.
Bilgisayar öğretmenliği maaşıyla yaşayabileceksen en rahatı o bence. :)
Her bilgisayar öğretmeni okulda öğretmenlik yapacak diye bir kaide yok. Microsoft Word vs. kurslarda hocalık yapıp gayet güzel maaşlarla çalışan çok insan tanıyorum.Genel düşünmek lazım bu konuda.

Öğretmen olup da çevresi olan çok kişi tanıdım. Hepsi sadece öğretmenlikle yetinmiyor, şahsi -ikinci- işlerde yaparak gayet rahat hayatlarını geçindiriyor. Ayrıca bölüm öğretmeni olmanın bir diğer yararı, haftalık ders saatinden fazla ders veriyorsa %90 tüm öğretmenler böyledir çünkü bazı derslerin sadece günde 9-10 saati olabiliyor. Uzun lafın kısası normal öğretmen maaşı + fazla ders mesaisi +/- ikinci iş ile gayet rahat hayatını sürdürebilirsin.
Kendini geliştirdiğin sürece, üstüne yabancı dilimde var dediğine göre Yazılım Mühendisliği seni yarı yolda bırakmaz ama diğerleri için çok fazla mezun var ve açıkta kalan fazla.
Tabi Türkiye şartlarında Yazılım mühendisi olarak çalışacak iş bulmak kolay bir şey değil fakat hem mezun sayısı belli ve belli üniversitelerde var (Elazığ ve Özel Üniversiteler) buna bağlı olarak kendine önlerde yer edilebilme ihtimalin olacaktır bu da senin için Dünya çapında iş yapabilmen anlamına gelir.
Başarılar.
Tabi Türkiye şartlarında Yazılım mühendisi olarak çalışacak iş bulmak kolay bir şey değil fakat hem mezun sayısı belli ve belli üniversitelerde var (Elazığ ve Özel Üniversiteler) buna bağlı olarak kendine önlerde yer edilebilme ihtimalin olacaktır bu da senin için Dünya çapında iş yapabilmen anlamına gelir.
Başarılar.
Bu mesaj HatcheteR rumuzlu uyeden alinti yapildi
Şimdi şöyle diyeyim. Yazılım Mühendisinin yaptığı işi yaparım amma velakin diplomam yok. :!!&%&!
Ayrıca iş bulmak kolay değil hayatımı riske atmak istemiyorum.
3 yaşımda bilgisayar hayatım başladı benim.
El kadar veletken bilgisayar söküp takmaya bocalıyordum. Ama işte tek bir zaafım sevmediğim konuları hiç takmam(Kültür dersleri).
Hayatımı riske atmak istemiyorum. Öğretmenlik kolay iş.
haftada 5 günün 3-4 günü gidiyorsun, ek ders verirsen 5 gün falan gidiyorsun ekstra dan para alıyorsun.
2.5 milyar para geçiyor cebine ek dersle bilmem kaç tl.
Ayrıca projeler uydurup şehirdışı,yurtdışına çıkış da mümkün oluyor.
Yazları tatil yapacak vaktin oluyor. Bilgisayar,Programlama kursları falan ne bileyim kulağa rahat ve hoş geldi.
Kendini geliştirdiğin sürece, üstüne yabancı dilimde var dediğine göre Yazılım Mühendisliği seni yarı yolda bırakmaz ama diğerleri için çok fazla mezun var ve açıkta kalan fazla.
Başarılar.
Şimdi şöyle diyeyim. Yazılım Mühendisinin yaptığı işi yaparım amma velakin diplomam yok. :!!&%&!
Ayrıca iş bulmak kolay değil hayatımı riske atmak istemiyorum.
3 yaşımda bilgisayar hayatım başladı benim.
El kadar veletken bilgisayar söküp takmaya bocalıyordum. Ama işte tek bir zaafım sevmediğim konuları hiç takmam(Kültür dersleri).
Hayatımı riske atmak istemiyorum. Öğretmenlik kolay iş.
haftada 5 günün 3-4 günü gidiyorsun, ek ders verirsen 5 gün falan gidiyorsun ekstra dan para alıyorsun.
2.5 milyar para geçiyor cebine ek dersle bilmem kaç tl.
Ayrıca projeler uydurup şehirdışı,yurtdışına çıkış da mümkün oluyor.
Yazları tatil yapacak vaktin oluyor. Bilgisayar,Programlama kursları falan ne bileyim kulağa rahat ve hoş geldi.
Olay aslında biraz da referansta bitiyor diyebilirim. Bir tanıdığım endüstri müh mezunu ama casperda yazılım kodlama üzerine çalışıyor
[ Mesaj mobilden gonderildi iPhone ] mobile
[F New]Solo Gitarist
Sistem yanlış insanlar daha çok para kazanabilmek için oluyorlar. Bilg. müh. okuyorum kendini geliştirirsen yazılım mühendisiyle aynı işide yapabilirsin. Hangisini severek okuyacaksan onu oku. Ama bilgisayar ögretmenliğinin sıradan bir öğretmenlik olduğunu unutma sonuçta. Onun yerine mühendislik okuyup akademiye devam edebilirsin yine öğretmen olursun ama bu sefer insanlar sana bilgi almak için bile danışırlar
Bu mesaj OguzzzZz rumuzlu uyeden alinti yapildi
Mühendis sayılarında baya bir artış var. Gözlemlerim sonucunda Türkiyedeki öğretmenler tırt.
Benim gibi öğretmen lazım Türkiye'ye. 😁
Edit : Kendini geliştirirsen hem bilgisayar müh. hem de yazılım müh. bir arada yapabilirsin.
Seçeceğin meslekle alakası yok bence.
Sistem yanlış insanlar daha çok para kazanabilmek için oluyorlar. Bilg. müh. okuyorum kendini geliştirirsen yazılım mühendisiyle aynı işide yapabilirsin. Hangisini severek okuyacaksan onu oku. Ama bilgisayar ögretmenliğinin sıradan bir öğretmenlik olduğunu unutma sonuçta. Onun yerine mühendislik okuyup akademiye devam edebilirsin yine öğretmen olursun ama bu sefer insanlar sana bilgi almak için bile danışırlar
Mühendis sayılarında baya bir artış var. Gözlemlerim sonucunda Türkiyedeki öğretmenler tırt.
Benim gibi öğretmen lazım Türkiye'ye. 😁
Edit : Kendini geliştirirsen hem bilgisayar müh. hem de yazılım müh. bir arada yapabilirsin.
Seçeceğin meslekle alakası yok bence.
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap