Merhaba arkadaşlar üniversiteye bu sene başladım, ingiliz dili ve edebiyatı okuyorum 1. Sınıfım. Üniversite ile ilgili aklımda derslerle ilgili sorular var. Şimdi haftada 3 saati olan bir dersten quiz notum 40 ve 1. Midterm notum ise çok düşük geldi. Yarın 2. Midtermi olucaz ve sanırım bundan 0-10 arası bi puan alıcam. Bu konuda aklıma takılan şey ise, atıyorum 2. Midterm ve finalden düşük aldım ( geçme notu 40-50 sanırım) notlar düşük olduğu için haliyle kalıcam, bu dersi seneye alltan alabilir miyim yaz okuluna kalmadan?
Üniversite
· 3 Yanıt · 1.5K görüntüleme 0 okuyor
3 Yanıt
Öncelikle hoşgeldin ell mağduru kardeşim 😊
Quizde aldığın 40 notu çok düşük bir not değil , finalde veya bütünleme de 60 alıp kurtarabilirsin , bu kadar çabuk pes etmeni tavsiye etmem.
Ayrıca geçme notun 50 ise DD ile koşullu kalıp , 2.dönem ortalama yapıpta geçebilirsin bu dersten de. O yüzden DD gelme imkanı varsa bırakma derslerini.
Yok ben pes edeceğim diyorsan , üniversite de zorunlu yaz okulu sistemi diye bir şey yok. İstiyorsan bütün derslerden kal , yine seneye gelir alırsın. Yaz okulu zorunlu değil , kurtarıcı olarak bulunuyor.
Üniversitenin geçme kalma sistemlerini öğrenmek ve buna göre strateji belirlemek emin ol hayat kurtarır , bunları araştırmanı tavsiye ederim.
Quizde aldığın 40 notu çok düşük bir not değil , finalde veya bütünleme de 60 alıp kurtarabilirsin , bu kadar çabuk pes etmeni tavsiye etmem.
Ayrıca geçme notun 50 ise DD ile koşullu kalıp , 2.dönem ortalama yapıpta geçebilirsin bu dersten de. O yüzden DD gelme imkanı varsa bırakma derslerini.
Yok ben pes edeceğim diyorsan , üniversite de zorunlu yaz okulu sistemi diye bir şey yok. İstiyorsan bütün derslerden kal , yine seneye gelir alırsın. Yaz okulu zorunlu değil , kurtarıcı olarak bulunuyor.
Üniversitenin geçme kalma sistemlerini öğrenmek ve buna göre strateji belirlemek emin ol hayat kurtarır , bunları araştırmanı tavsiye ederim.
Haftada 3 saatlik bir dersten başarısız olman fena değil. Fakat 1. Sınıf derslerini temel olarak nitelendirdiğim için senin bütün bir yıl boyunca başarısız bir profil çizeceğini tahmin ediyorum ve bütün bu başarısızlığın tek sebebi nedense hiç çalışmıyormuşsun gibime geliyor.
Sorunun cevabı (Hazırlık sınıfı hariç):
Şuan 1. Sınıf 1. Yarıyıldasın( Eylül- Ocak ) istersen bütün derslerden kal FF ile 1. Sınıfın 2. Yarıyılına geçersin.
1 yıl sonra veya 2 yıl, 3 yıl sonra bile alttan alman gereken ders varsa hiçbir zaman yaz okuluna kalmak zorunda değilsin mezuniyete tek dersin kalsa bile. Yaz okulu eğitim hayatı boyunca hiçbir zaman zorunlu olamaz.
Kaldığın her dersi alttan alabilirsin. GNO 2.00 altı ise mecburi alırsın. GNO 2.00 ve üzeri ise istersen alırsın.
Bknz : Bir gün her öğrenci FF v FD notlarını verecektir.
Tahminim aklında hiç soru kalmadığı
Sorunun cevabı (Hazırlık sınıfı hariç):
Şuan 1. Sınıf 1. Yarıyıldasın( Eylül- Ocak ) istersen bütün derslerden kal FF ile 1. Sınıfın 2. Yarıyılına geçersin.
1 yıl sonra veya 2 yıl, 3 yıl sonra bile alttan alman gereken ders varsa hiçbir zaman yaz okuluna kalmak zorunda değilsin mezuniyete tek dersin kalsa bile. Yaz okulu eğitim hayatı boyunca hiçbir zaman zorunlu olamaz.
Kaldığın her dersi alttan alabilirsin. GNO 2.00 altı ise mecburi alırsın. GNO 2.00 ve üzeri ise istersen alırsın.
Bknz : Bir gün her öğrenci FF v FD notlarını verecektir.
Tahminim aklında hiç soru kalmadığı
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap