İyi günler.
Yaklaşık 4 ay önce aldığım Ultrabook Lenovo ideapad dünden itibaren %60dan yukarı şarj olmadığını fark ettim.%60 a kadar şarj oluyor daha sonra Nekadar süre prizede takılı kalsada şarj olmuyor.Zaten bunu bi uyarı gibi de belirtiyor.İmleci Pil simgesine götürdüğümde ''%60 kullanılabilir(prize takılı,dolmuyor)''şeklinde bir yazı var.Acaba bu sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı ?yani win8 çok fazla ayar çeşidi var.Yardımcı olursanız sevirim.Şimdiden teşekkürler
Ultrabook Şarj olmuyor yardım
· 6 Yanıt · 6.6K görüntüleme 0 okuyor
6 Yanıt
benimkide %94 de kalıyor 😕

Bu mesaj HugoReyes rumuzlu uyeden alinti yapildi
Peki sorunun neyden kaynaklandığı hakkında herhangi bir düşüncen var mı ? 😕
benimkide %94 de kalıyor 😕
Peki sorunun neyden kaynaklandığı hakkında herhangi bir düşüncen var mı ? 😕
Kesin bir bilgim yok sadece fikir olarak yazıyorum ;
Sorunun Battery Wear yani pil aşınma geyiğinden kaynaklanabiliyor olabilir.Laptoplar da kullanılan pillerin zamanla ömrü biter biliyorsun , bunlar haliyle kademe olarak azalır.Senin bataryan %40 oranında aşınmışsa , cihazın sadece %60 olarak şarj oluyor olabilir.
4 aylık cihaz için aslında böyle olmaması gerekiyor ama kullanım stiline göre değişiyor bunun yanı sıra bazı laptoplar kutudan %20 yıpranma ile çıkabiliyorlar.Yıpranma seviyesine CPUID hwmoniter programından bakabilirsin.
Üstte söylediklerim çok düşük bir ihtimal çünkü daha önce windows'un batarya ile böyle bir iletişime geçtiğini hiç görmedim.
Tavsiye olarak şunu önerebilirim , bataryayı sonuna kadar sömür ve bilgisayar kapansın, açılmaz hale gelsin , sonrasında kapalı bir biçimde 12 saat boyunca şarj et.Bak bakalım açtığında %kaçı şarj olmuş.
Sorunun Battery Wear yani pil aşınma geyiğinden kaynaklanabiliyor olabilir.Laptoplar da kullanılan pillerin zamanla ömrü biter biliyorsun , bunlar haliyle kademe olarak azalır.Senin bataryan %40 oranında aşınmışsa , cihazın sadece %60 olarak şarj oluyor olabilir.
4 aylık cihaz için aslında böyle olmaması gerekiyor ama kullanım stiline göre değişiyor bunun yanı sıra bazı laptoplar kutudan %20 yıpranma ile çıkabiliyorlar.Yıpranma seviyesine CPUID hwmoniter programından bakabilirsin.
Üstte söylediklerim çok düşük bir ihtimal çünkü daha önce windows'un batarya ile böyle bir iletişime geçtiğini hiç görmedim.
Tavsiye olarak şunu önerebilirim , bataryayı sonuna kadar sömür ve bilgisayar kapansın, açılmaz hale gelsin , sonrasında kapalı bir biçimde 12 saat boyunca şarj et.Bak bakalım açtığında %kaçı şarj olmuş.
Çözümü buldum yazılımsal bir sorundan kaynaklanıyor.
Her çözümün atası olan Format ile hallettim.
M
MatthewMitchell
⭐ 19y
Bu mesaj Tauriel rumuzlu uyeden alinti yapildi
her çözümün atası 😄
[ Mesaj mobilden gonderildi Android ] mobile
Çözümü buldum yazılımsal bir sorundan kaynaklanıyor.
her çözümün atası 😄
[ Mesaj mobilden gonderildi Android ] mobile
Hello world
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap