Icerige atla
Extraloob

TV önerisi

· 18 Yanıt · 3.3K görüntüleme
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y
Arkadaşlar merhaba 50" bir tv bakıyorum, hayatının hemen hemen hiç bir döneminde tv izlememiş biri olarak bu konuda bilgim yok denecek kadar az.. Tv kanalı izlemeyi düşünmüyorum sadece film izlemek için kullanacagım belki ileride ps'de olabilir.
Çok pahalı olmamak şartıyla (üst sınır 4.5k) önerilerinize ihtiyacım var
18 Yanıt
RanstaMonsta
Bu kış indirimlerle 3100₺'ye bu televizyonu almıştım, memnunum: LG 49UM7100PLB 49'' 123 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart Fiyatı

Söylediğin fiyatlarda bu televizyon var, benimkinden daha üst model ve içerisinde nanocell adı verilen yeni bir teknoloji barındırıyor, incelemeye gittiğimde nanocell ve nanocell olmayan televizyon arasında ben bir fark görememiştim fakat fark olduğu söyleniyor. Gidip bir mağazadan bakmanı tavsiye ederim: LG 49SM8000 49" 125 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED Fiyatı

Ya da markası pek bilinir olmayan modellere de yönelebilirsin, arada büyük bir fiyat farklı oluyor genelde. Yanına da Xiaomi Mi Box S bağlayıp televizyonu Androide çevirebilirsin. Xiaomi Mi Box S 4K Android TV Box Media Player HDR - Dolby Fiyatı

Xiaomi gibi pek çok box var piyasada, bunlar hakkında fikir edinmen için de bu kanalı tavsiye edebilirim: Mert Temizer
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y

Bu kış indirimlerle 3100₺'ye bu televizyonu almıştım, memnunum: LG 49UM7100PLB 49'' 123 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart Fiyatı

Söylediğin fiyatlarda bu televizyon var, benimkinden daha üst model ve içerisinde nanocell adı verilen yeni bir teknoloji barındırıyor, incelemeye gittiğimde nanocell ve nanocell olmayan televizyon arasında ben bir fark görememiştim fakat fark olduğu söyleniyor. Gidip bir mağazadan bakmanı tavsiye ederim: LG 49SM8000 49" 125 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED Fiyatı

Ya da markası pek bilinir olmayan modellere de yönelebilirsin, arada büyük bir fiyat farklı oluyor genelde. Yanına da Xiaomi Mi Box S bağlayıp televizyonu Androide çevirebilirsin. Xiaomi Mi Box S 4K Android TV Box Media Player HDR - Dolby Fiyatı

Xiaomi gibi pek çok box var piyasada, bunlar hakkında fikir edinmen için de bu kanalı tavsiye edebilirim: Mert Temizer

Samsung vs Lg konusunda ne diyebilirsin hocam? Birde bazı konular var merak ettiğim; curved olayı ve ayrıca ben duvara monte istiyorum bu olay dahili mi oluyor? Oled, qled vs konularıda cok elzem mi merak ediyorum
Flexi
Flexi ⭐ 14y

Samsung vs Lg konusunda ne diyebilirsin hocam? Birde bazı konular var merak ettiğim; curved olayı ve ayrıca ben duvara monte istiyorum bu olay dahili mi oluyor? Oled, qled vs konularıda cok elzem mi merak ediyorum

Aparatlar her zaman ayrı satılır.

Benim önerim Ambilight özelliği olan bir tv bak. Bu özellik tv'ye en az 2-3 bin tl lik daha özellik kazandırıyor. Bende var çok menunum, eğer ki duvar açık renk ise çok güzel derinlik katıyor. Özellikle belgesel - film izlerken harika oluyor..

RanstaMonsta

Samsung ve LG konusunda arayüz/işletim sistemi haricinde başka bir fark olduğunu düşünmüyorum şahsen ben, uzun yıllardır LG kullandığım için tercihimi tekrar LG'den kullanmak istedim, alışkanlık.

Curved bence gereksiz ve alışması kolay değil. 3D gibi yok olup gideceğini düşünüyordum fakat hala üretiliyor. Size kalmış tabii ki yine fakat görüntüyü bozduğunu söyleyenler var. Daha çok oyuncular monitörlerinde tercih ediyor. Evet dahili, curved televizyonu da uygun bir aparat ile duvara sorunsuz asabilirsin.

Oled ve Qled televizyonlara da o kadar bütçem olmadığı için pek bakmamıştım. Oled LG, Qled Samsung.
OLED televizyonların siyahları daha siyah. OLED'ler siyah için hiç renk üretmiyor. QLED'ler siyah konusunda bu kadar başarılı değil. Bu yüzden OLED daha iyidir diyebilirim. Bu konuda kesin bir bilgiye sahip değilim. OLED fiyatlar uçuk.
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y

Aparatlar her zaman ayrı satılır.

Benim önerim Ambilight özelliği olan bir tv bak. Bu özellik tv'ye en az 2-3 bin tl lik daha özellik kazandırıyor. Bende var çok menunum, eğer ki duvar açık renk ise çok güzel derinlik katıyor. Özellikle belgesel - film izlerken harika oluyor..

ohaa böyle bir şeyden haberim bile yoktu

1595526636946.png

peki hangi tv önerirsiniz ambilight özelliği olan?
Dosyalar (1)
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y
İnternetten alsam duvara montaj işi nasıl oluyor? Bir ekip mi kurulumunu yapıyor yoksa normal bir kargo gibi mi geliyor?
RanstaMonsta

İnternetten alsam duvara montaj işi nasıl oluyor? Bir ekip mi kurulumunu yapıyor yoksa normal bir kargo gibi mi geliyor?

Televizyonu internetten alırsan içinden duvara monte aparatı çıkması lazım. Mesela LG aldın, televizyon sana geldiğinde LG servisini arıyorsun 1-2 gün içerisinde yetkili servis gelip kurulumu yapıyor, istersen duvara da onlar monte ediyor. Televizyon sana geldiğinde kutuyu açmaman gerekiyor, kutuyu servis açacak yoksa garanti dışı kalır. Diğer markalar için de aynı şekilde.
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y

Televizyonu internetten alırsan içinden duvara monte aparatı çıkması lazım. Mesela LG aldın, televizyon sana geldiğinde LG servisini arıyorsun 1-2 gün içerisinde yetkili servis gelip kurulumu yapıyor, istersen duvara da onlar monte ediyor. Televizyon sana geldiğinde kutuyu açmaman gerekiyor, kutuyu servis açacak yoksa garanti dışı kalır. Diğer markalar için de aynı şekilde.

Tv'ye göre değişiyor aparat olayı bazılarında beleş bazılarında servis 50 tl alıyor aparat için.
Samsung ve lg tvlerin bir çoğunda airplay var, eğer iphone veya mac varsa telefonunda ki görüntüyü tv'ye aktarabiliyorsun, atıyorum telefonunda dizi açıp tv'ye aktrabilirsin.
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y
Bu ambilight dahili olarak bir tek philips'te var gördüğüm kadarıyla, maalesef philips için çok fazla kötü yorum var görüntü ve ürün kalitesi hakkında sin:
Melon
Melon ⭐ 15y
Vestel tv pek önermem, lakin servisi on numaradır. 50 inch televizyonumuz da piksel bozulması olmuştu garantisi olduğundan direk değişim yaptılar aynı üründen mevcut olmadığı için 55 inch vermişlerdi.
Philips ise ambilight ve androidin olması dışında extrası yok. Bence tercihin Lg veya samsung iyidir extra olarak mi box tv alıp android yaparsın tv her işini görür.

edit : vestelin arayüzü yavaş.
ExcI
ExcI ⭐ 10y
Ben televizyon konusunda 2 tavsiyede bulunayım;
1) Elektrik tüketimi
2) Netflix uygulama özelliği
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y

Vestel tv pek önermem, lakin servisi on numaradır. 50 inch televizyonumuz da piksel bozulması olmuştu garantisi olduğundan direk değişim yaptılar aynı üründen mevcut olmadığı için 55 inch vermişlerdi.
Philips ise ambilight ve androidin olması dışında extrası yok. Bence tercihin Lg veya samsung iyidir extra olarak mi box tv alıp android yaparsın tv her işini görür.

edit : vestelin arayüzü yavaş.

Amazondan alırım bulabilirsem, satıl sonrası destek meseleleri yüzünden
Flexi
Flexi ⭐ 14y

Bu ambilight dahili olarak bir tek philips'te var gördüğüm kadarıyla, maalesef philips için çok fazla kötü yorum var görüntü ve ürün kalitesi hakkında sin:

Philips'in tek kötü tarafı sistemsel, görüntü kalitesi ve malzemesi çok güzel benim tek şikayetçi olduğum tarafı sistemsel. Onu da Mi box ile çözdüm.
2300'e almıştım ben şuan benim tv 3600 civarı. 2300+400 vererek 6k ₺ olan bir ürün ile eş değer şuan. Samsung çok iyi bir seçenek ama çok pahalı. Doğru düzgün bir tv'si 6k üzeri.
Benim tv;
Philips 50PUS6262/12 50" 127 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y

Philips'in tek kötü tarafı sistemsel, görüntü kalitesi ve malzemesi çok güzel benim tek şikayetçi olduğum tarafı sistemsel. Onu da Mi box ile çözdüm.
2300'e almıştım ben şuan benim tv 3600 civarı. 2300+400 vererek 6k ₺ olan bir ürün ile eş değer şuan. Samsung çok iyi bir seçenek ama çok pahalı. Doğru düzgün bir tv'si 6k üzeri.
Benim tv;
Philips 50PUS6262/12 50" 127 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV

4 tarafında ambilight olan versiyonlarını ben mi bulamıyorum?
Flexi
Flexi ⭐ 14y

4 tarafında ambilight olan versiyonlarını ben mi bulamıyorum?

Video da ki gibi diyorsan o baya abartmış. 3 tane ayrı hue ürünü var. Tv var, bir de alt üste 2m lik hue led yapmış.
Benim bildiğim hepsi 2 taraflı sağında ve solunda. edit 2 led de çok güçlü pürüzsüz bir duvarda süper görüntü elde edersin.
Rewind
Rewind Yönetici ⭐ 19y
Samsung tercih etme bir süre sonra kendini çok salıyor. LG'nin arayüzü çok daha kullanışlı. Film indirdiğimde samsung bazı video formatlarını okumuyor,gidip salona LG'de izliyorum.

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: