Icerige atla
Extraloob

Türkçe'mizi Yozlaştırmayalım, Ona Sahip Çıkalım!

· 15 Yanıt · 3.7K görüntüleme
R
Rahatsizim OP ⭐ 19y
Hepimizin bildiği gibi ülkemizin resmi dili olan Türkçe kötü kullanılıyor, zamanla yozlaşıyor. Peki bu nereye kadar gidecek? Artık bu durum beni rahatsız etmeye başladı. Milli değerlerimizi ifade eden dilimize sahip çıkalım. Unutmayalım ki bu dil sadece bizimdir ve bizim kalacak!

Birçok üye forumda mesaj yazarken hiçbir şekilde Türkçe'ye sahip çıkmıyor. Ne var ki anlamıyorum; L'ler büyük, Türkçe'mizde olmayan w, q harfleri dikkat çekme pahasına kullanılıyor. Neden Türkçe'mizi yozlaştırıyorsunuz? Neden güzel yerine qüzeL, veya yerine weya, gidiyorum yerine gidiom&gidiorm diyorsunuz? Lütfen ve lütfen forumumuzda msn dili kullanmayalım.

Güzel bir TÜRKÇE için el ele verelim!

Bu konuda duyarlı olacağınız kanısındayım.
Saygılarımla...
15 Yanıt
S
Sana Katılıyorum Yanlız "L" 'yi Büyük Yapınca Ne oluyor Anlayamadım Exclamation
R
Rahatsizim OP ⭐ 19y
Gösterdiğiniz ilgiye hayranım. Teşekkürler.
S

Gösterdiğiniz ilgiye hayranım. Teşekkürler.

Bu Cümlende Ne demek İstediğini Anlayamadım Confused
Her Neyse L yi Büyük yapınca ne fark edicek?
R
Rahatsizim OP ⭐ 19y
İnsan bir yorum yazar, destek çıkar. Fakat kimse bir şey demedi. Gidipte makara kukara yapıyorlar. O yüzden ilginize hayranım dedim.

Ayrıca konumuz L değil, genel olarak ele alalım. L sadece bir örnekti.
Q
qker7 ⭐ 19y
biliorum burda bana sölüosunuz eminim ama bende dikkat etmeye başladım Rolling Eyes
S

İnsan bir yorum yazar, destek çıkar. Fakat kimse bir şey demedi. Gidipte makara kukara yapıyorlar. O yüzden ilginize hayranım dedim.

Tmm. Sana Hak Veriyorum Bu Çeşit Konulara Kimse dikkat Etmiyor
Üyelerin bir Çoğu Sadece Bot için Üye oluyor .
Benimde Bir Çok Topiğim Kayboldu sırf böyle arkdaşlar yüzünden boşver aldırma Wink
Zaten Aklı Başında Bir İnsan Böyle Topiclerede Uğrar Ama nerde ......
K
KaNaKaN ⭐ 19y

Tmm destek çıkıyoruz da anlamadığım bişi sadece yorum yaparak mı destek çıkılıyo

Q W X bize ters zaten kullanmıyom şahsen ancak illa yazacam diyenede yazma diyemeyiz
R
Ronin ⭐ 19y
Sonuna kadar arkandayım kardeşim. Bazen istemedende olsa bizde yapıyoruz ama daha dikkatli olmamız şart..
J
çoq qüzel olmuş deeeermişim... Very Happy
ellerne sağlık sonuna kadar arkandayım Chaunchey extraokk
C
cem_07 ⭐ 19y
bundan sonra bende özen göstereceğim meseLa artık ş yerine $ yazmıyacağım çünkü okuL zamanında insanı etkiliyor ya...
H
HAKAN0 ⭐ 19y
valla ben bişey diyemiyorum türkçe hakkında eğer bir ülkede minübüslerde Pendiğe gider yazıyosa tabelalarsa ingilizce türkçe birlikte mesela enfastfood gibi ingilizce türkçe karışımı kulananlar varken türkçeyi zor kurtarırız ama çabalamak lazım hep Türkçe tam Türkçe extraokk
D
Dampyre ⭐ 19y
çok güzel yazmışsın ben de saol yerine sağol yazacam(yazacağım Mr. Green ) artık.. extrabeer
M
Morwena ⭐ 19y
sağolasın Can Cool

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: