Icerige atla
Extraloob

svchost.exe nedir?

· 30 Yanıt · 3.0K görüntüleme
L
Lordzek OP ⭐ 16y
Bu arkadaş 75k ram yiyor oha yani bunu görev yöneticisinden durdurunca paso yenisi açılıyor.Bunu tamamen durdurabilme olayım varmı?
30 Yanıt
T
Tubifex ⭐ 17y
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler penceresinde görebileceğiniz gibi Windows birçok işleve ihtiyaç duyar. Tümü tek svchost.exe tarafından çalıştırılsaydı bir hata durumunda tüm sistem çökebilirdi. Bu nedenle hizmetler gruplara bölünerek birbirinden ayrılmıştır. Örneğin bir svchost.exe internet ile ilgili hizmeti çalıştırırken, bir diğeri kullanıcı arayüzüyle ilgili hizmeti çalıştırır.
L
Lordzek OP ⭐ 16y
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler penceresinde görebileceğiniz gibi Windows birçok işleve ihtiyaç duyar. Tümü tek svchost.exe tarafından çalıştırılsaydı bir hata durumunda tüm sistem çökebilirdi. Bu nedenle hizmetler gruplara bölünerek birbirinden ayrılmıştır. Örneğin bir svchost.exe internet ile ilgili hizmeti çalıştırırken, bir diğeri kullanıcı arayüzüyle ilgili hizmeti çalıştırır.

Yani bunu kapatma olanağımız yok?
_
Onu kapatmaktaki amacın ney kapatamazsın uğraşma.
L
Lordzek OP ⭐ 16y
Onu kapatmaktaki amacın ney kapatamazsın uğraşma.

3 gb ram var zaten 75k fazla .
T
Tubifex ⭐ 17y
ramin yükünü hafifletmek istiyo ama kapatamazsın. sadece dikkat etmen gereken svchost.exe lerin sayısı. sen program vb. kurmadığın halde sayıları gittikçe artıyosa virüs programı kurmanı öneririm
_
Bendeki değer 7k biraz uçmuş seninki
L
Lordzek OP ⭐ 16y
ramin yükünü hafifletmek istiyo ama kapatamazsın. sadece dikkat etmen gereken svchost.exe lerin sayısı. sen program vb. kurmadığın halde sayıları gittikçe artıyosa virüs programı kurmanı öneririm

peki sağol kuzum 😘
L
Lordzek OP ⭐ 16y

Cidden ya baktım şimdi 11 tane svchost.exe var bazıları 6-8 k falan ama 75 k ne demek ya
D
Dark Zone ⭐ 16y

Cidden ya baktım şimdi 11 tane svchost.exe var bazıları 6-8 k falan ama 75 k ne demek ya

görevi fazladır . 😘
L
Lordzek OP ⭐ 16y

görevi fazladır . 😘

karıncamı bu paso çalışıyo o zaman 😆
T
Tubifex ⭐ 17y
svchost.exe lerin açıklama kısmında hepsinde Windows hizmetleri için ana bilgisayar işlemi yazıyosa problem yok. bunun dışında yazan bişey varsa dediğim gibi virüs programı kur. trojenler en çok svchost.exe yoluyla bulaşıyo çünkü. hangisinin gerçek exe hangisinin trojen olduğunu ayırmakta zor oluyo
L
Lordzek OP ⭐ 16y
svchost.exe lerin açıklama kısmında hepsinde Windows hizmetleri için ana bilgisayar işlemi yazıyosa problem yok. bunun dışında yazan bişey varsa dediğim gibi virüs programı kur. trojenler en çok svchost.exe yoluyla bulaşıyo çünkü. hangisinin gerçek exe hangisinin trojen olduğunu ayırmakta zor oluyo

hepsinde öyle yazıyor süper o şekilde virüs mirüs bulaşmamış ^^
S
S4YKLO ⭐ 16y
flash player kullnıldıgında oluyor bnde video fln izledigimde
T
Tubifex ⭐ 17y
sen genede kur bi virüs programı 😄
S
Sacrifices ⭐ 16y
eset le güzel bi tara pc yi ne çıkıcak bak
G
ghost12 ⭐ 17y

Bendede mevcut bu svchost.exe birkaç tane var 4-5k civarı ama 1 tanede 24k lık var.Herhalde virüs filan değildir.Eset smart security 4 kullanıyorum.
S
Sacrifices ⭐ 16y

Bendede mevcut bu svchost.exe birkaç tane var 4-5k civarı ama 1 tanede 24k lık var.Herhalde virüs filan değildir.Eset smart security 4 kullanıyorum.

ben tarattım 5 tane trojan çıktı pc de ne olur ne olmaz tarat sende
R
😄
T
:D

Forum oyunlarında post kasabilirsin

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: