Selamlar.
Bir tartışma konusu oluşturmak istedim ^^
Gittiğim spor salonunda 1 aydir haftada 1 gün özel crossfit derslerine katılıyorum. Genellikle 5-6 kişi oluyoruz ve baya yorucu ve eğlenceli geçiyor.
Bugün eve giderken güzel bir CrossFit salonu gördüm ve aklıma takıldı. Spor salonu üyeliğim bittiğinde orda mı devam etsem diye ?
Sizce ağırlık çalışmadan sadece crossfit nasıl olur ?
Sizce Crossfit mi Bodybuilding mi ?
· 10 Yanıt · 3.9K görüntüleme 0 okuyor
10 Yanıt
Bu çok ucu açık bi soru her iki şekildede çok güzel vücutlar elde edebilirsin ama crossfitte kürsüz başarılı bir vücut çıkartanı henüz görmedim, bodybuildingde çoğunlukla bi yanlış anlaşılma olup kalori hesabı yapmayınca herkes yağlı dirty bulking oluyor. İnternettede her gördüğünüze inanmayın. Vücudunuzu en iyi siz tanırsınız neyin iyi gelip gelmeyeceğini zamanla deneyerek göreceksiniz ki her spordada olduğu gibi BESLENMEK işin %80'i benim için saygılar efendim
@Barzo 'm kutsa beeeniiii
Selamlar.
Bir tartışma konusu oluşturmak istedim ^^
Gittiğim spor salonunda 1 aydir haftada 1 gün özel crossfit derslerine katılıyorum. Genellikle 5-6 kişi oluyoruz ve baya yorucu ve eğlenceli geçiyor.
Bugün eve giderken güzel bir CrossFit salonu gördüm ve aklıma takıldı. Spor salonu üyeliğim bittiğinde orda mı devam etsem diye ?
Sizce ağırlık çalışmadan sadece crossfit nasıl olur ?
Daha sağlıklı vücudun olur, biraz kassız falan takılırsın ama emin ol çok atletik olacaksın

@Rewind
Bu konuya senden cevap gelmesi gerekirdi 🤣
İşten güçten hiç görmedim bu konuyu 😁
@K0mpedan
Hacım crossfit güzel,eğlenceli ve aktif bir spor evet ama ağırlık kaldırmadan kaslarının büyümesini ve hacimlenmeyi beklememelisin.
Ancak crossfit yapılıyor diyede ağırlık kaldırmaktan vazgeçilmiyor,örneğin squat,deadlift ve barfiks gibi temel hareketlerde var crossfit içerisinde.
Genelde crossfit ,fitness geçmişi olan insanlar tarafından tercih ediliyor.Farklı antrenman tarzlarıyla kası farklı çalıştırarak güzel sonuçlar elde eden kişiler var.
Tercih senin spor yapmaya yeni başladıysan ikisinden de güzel sonuçlar elde edebilirsin,tabi barzo kardeşimizin dediği gibi beslenmeni tam anlamıyla yaparsan.
Önerim fitness a devam edip biraz kas kütlesi kazandıktan sonra crossfit e geçmen yönünde olur böylece antrenman sırasında güç konusunda sıkıntı yaşamazsın.
Bu arada youtube'ta crossfit vs bodybuilder videoları var,bunun dışında görünüş farklarıda var.Tabi bu durumda genetik farklılık rolü büyük ancak 3 aşağı 5 yukarı sonuçlar aynı olur.
bunu bence bir Kadına sor çünkü bu çok önemli. Onun tavsiyesiyle hareket et
bunu bence bir Kadına sor çünkü bu çok önemli. Onun tavsiyesiyle hareket et
Nasıl kimisi sarışın, kimisi esmer. Kimisi büyük kimisi küçük severse . Vücut yapısı da göreceli birşey.
Ayrıca bu spor aynaya baktığında kendini mutlu etmek için ve sağlıklı olmak için yapılmalı. Eğer amaç bir kadına güzel görünmekse estetik cerrahiye gitmek daha kolay çözüm olur gibi 😞
sen çok farklı açıdan bakıyorsun
şunu bi izlermisin;
şunu bi izlermisin;
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap