Merhaba arkadaşlar.
5 gün önce Roaccutane kullanmaya başladım. Yüzümde pek sivilce yok ama başlama sebebim vücudumda(göğüs-omuz-sırt) geçmek bilmeyen sivilceler.
Daha önceden kullanan arkadaşlar varsa merak ettiğim bir konu var internette bulamadım açıkcası.
Kusma döneminde sivilce problemi yaşadığınız yerlerden mi yenileri çıkıyor yoksa heryerden mi ? Kısacası benim yüzümden sivilce kusacak mi ? 😄
Birde nemlendirici olarak önerilerinizi alabilirim.
Roaccutane Kullanmış Olanlar ?
· 12 Yanıt · 23K görüntüleme 0 okuyor
12 Yanıt
ben 2 kere kullandım, yaklaşık altışar ay
ilk kullandığımda yüzüm mayın tarlası gibiydi, ve altı ay sonra bayağı iyileşti, hem de kullanırken mal mal işler yaptım, ara sıra atladım falan, ona rağmen
ikinci kullanışımda aslında yüzüm iyiydi 2-3 sivilce vardı (o kadar yağlı yemeye az bile). biraz etkisini sevdiğim için başladım doktor da uygun bulunca 😄
kusma döneminden kastın ne anlamadım ben öyle bir şey yaşamadım. yaklaşık 2-4 hafta kullanımdan sonra (dozuna göre) etki etmeye başlıyor, vücudu hepten kurutuyor. benim cildim çok yağlı olduğu için roaccutane'ı çok seviyorum, yıkadıktan 2-3 saat sonra yağlanan saç 4-5 gün bile yağlanmıyordu. ilaç etki etmeye başladığında sivilceler de yavaş yavaş sönerek gidiyor.
ilacı kullanırken sürekli kan testi yaptırıp değerlerine baktırmayı unutma, abim 1 ay kullandıktan sonra bırakmak zorunda kalmıştı karaciğeri çok zorlandığı için.
bence ilacın tek dezavantajı vücudu kuruturken dudakları da fena kurutuyor. sürekli çatlıyor dudaklar. nemlendirici olarak blistex'in bir kremi var şöyle küçücük elle alınıp sürülen cinsten (ruj gibi değil) bir şey PLUS olması lazım adı, mavi küçük bir kutusu var. Naneli gibi hatta. O inanılmaz rahatlatıyordu. Başka bir sürü lip balm kullandım kesmedi. Hepsi normal dudak kurumaları için ama roaccutaneınkisi öyle böyle değil, o yüzden kesmiyor diğer nemlendiriciler. Dudak dışında bir yeri nemlendirme ihtiyacı hissetmedim ben ama elini falan normal nemlendiricilerle de halledebilirsin.
onun dışında bir de roaccutane kullanırken alkol alımı pek önerilmez, benim doktor ayda bir alabilirsin diyordu ben bazen biraz kaçırsam da kan değerlerinde bir olumsuzluk oluşmadı. ayrıca çok garip bir şey daha söyleyim bir süredir roaccutane kullanıyorsan kova kova alkol de alsan sabah sıfır hangover uyanıyorsun.
ilk kullandığımda yüzüm mayın tarlası gibiydi, ve altı ay sonra bayağı iyileşti, hem de kullanırken mal mal işler yaptım, ara sıra atladım falan, ona rağmen
ikinci kullanışımda aslında yüzüm iyiydi 2-3 sivilce vardı (o kadar yağlı yemeye az bile). biraz etkisini sevdiğim için başladım doktor da uygun bulunca 😄
kusma döneminden kastın ne anlamadım ben öyle bir şey yaşamadım. yaklaşık 2-4 hafta kullanımdan sonra (dozuna göre) etki etmeye başlıyor, vücudu hepten kurutuyor. benim cildim çok yağlı olduğu için roaccutane'ı çok seviyorum, yıkadıktan 2-3 saat sonra yağlanan saç 4-5 gün bile yağlanmıyordu. ilaç etki etmeye başladığında sivilceler de yavaş yavaş sönerek gidiyor.
ilacı kullanırken sürekli kan testi yaptırıp değerlerine baktırmayı unutma, abim 1 ay kullandıktan sonra bırakmak zorunda kalmıştı karaciğeri çok zorlandığı için.
bence ilacın tek dezavantajı vücudu kuruturken dudakları da fena kurutuyor. sürekli çatlıyor dudaklar. nemlendirici olarak blistex'in bir kremi var şöyle küçücük elle alınıp sürülen cinsten (ruj gibi değil) bir şey PLUS olması lazım adı, mavi küçük bir kutusu var. Naneli gibi hatta. O inanılmaz rahatlatıyordu. Başka bir sürü lip balm kullandım kesmedi. Hepsi normal dudak kurumaları için ama roaccutaneınkisi öyle böyle değil, o yüzden kesmiyor diğer nemlendiriciler. Dudak dışında bir yeri nemlendirme ihtiyacı hissetmedim ben ama elini falan normal nemlendiricilerle de halledebilirsin.
onun dışında bir de roaccutane kullanırken alkol alımı pek önerilmez, benim doktor ayda bir alabilirsin diyordu ben bazen biraz kaçırsam da kan değerlerinde bir olumsuzluk oluşmadı. ayrıca çok garip bir şey daha söyleyim bir süredir roaccutane kullanıyorsan kova kova alkol de alsan sabah sıfır hangover uyanıyorsun.

dediğim krem de bu: Blistex Medplus SPF15 | Dermokozmetika.com.tr

Kusma dönemi dediğim, internette araştırırken nerdeyse bütün hastalarda ilk 2 ay yüzünde deli gibi sivilce çıkmış yani içerdekileri hep dışarı atmış. Kurutma mevzusundan haberim var lipstickler işe yaramıyormuş duydum onu evet.
Merak ettiğim benim yüzümde tek tük sivilce var ilacı kullanmamın amacı vücudumdaki sivilceler. Acaba ilaç bu kusma döneminde yüzümdede sürüyle sivilce çıkarırmı .
Birde sen kullanırken sakal varmıydı? Benim sakallar baya bir uzunda 😄
Tek korkum ilaçla ilgili yüzümü mayın tarlasına çevirmesi ve göz altlarımda kuruluk yapması. Küçükken 15 -20 gün kullanıp bırakmıştım sırf o göz altı kuruluğu yüzünden kıpkırmızı oluyordu göz altlarım . Herkes niye ağladın diye soruyordu 😄
Merak ettiğim benim yüzümde tek tük sivilce var ilacı kullanmamın amacı vücudumdaki sivilceler. Acaba ilaç bu kusma döneminde yüzümdede sürüyle sivilce çıkarırmı .
Birde sen kullanırken sakal varmıydı? Benim sakallar baya bir uzunda 😄
Tek korkum ilaçla ilgili yüzümü mayın tarlasına çevirmesi ve göz altlarımda kuruluk yapması. Küçükken 15 -20 gün kullanıp bırakmıştım sırf o göz altı kuruluğu yüzünden kıpkırmızı oluyordu göz altlarım . Herkes niye ağladın diye soruyordu 😄
Vardı. Sakalla ilgili extra bir sorun yaşamamıştım ama.
valla benim yüzüm zaten mayın tarlası gibiydi, içerdeki her şey zaten dışardaydı heralde o yüzden kusma dönemi yaşamadım. belki yüzünde bir miktar çıkarabilir. ama vücudundaki sivilceleri de geçirir.
valla benim yüzüm zaten mayın tarlası gibiydi, içerdeki her şey zaten dışardaydı heralde o yüzden kusma dönemi yaşamadım. belki yüzünde bir miktar çıkarabilir. ama vücudundaki sivilceleri de geçirir.

Eyw sağ olasın.
merhaba ben de başlıcam ilaca ama benim de yüzümde sivilce yok diyemem ama vücudumdakilerden dolayı başlıcam sen kullandın mı ve yüzünde çok çıktı mı
vsroeditor.com
⭐ 16y
ben 2 kere kullandım, yaklaşık altışar ay
Ergenliğimde bile yüzümde sivilce çıkmadı baby face olarak hayatıma devam ediyorum şükür, tek sorunum senin yazdığın gibi duştan 2-3 saat sonra saçımın yağlanması.
Bu ilacı bunun için kullanabilirmiyiz? Sivilce derdim yok, olmayan sivilceyi de çıkartmasın. 😄
[F 197, 28)]vsroeditor.com | [/COLOR][F Developer & PK2 Editör | Sunucu, Guard, Event Bot, Kurulum, Eğitim vb.Saçının yağlanmaması için karaciğerine bu kadar yüklenmek saçma olur.ç
Saçının yağlanmaması için karaciğerine bu kadar yüklenmek saçma olur.ç
+1. Bu arada postuma yaklaşık 3 sene olmuş. 1.5 yıldır falan yüzümde deri altı müthiş acıtan sivilceler var, sakaldan fazla görünmüyorlar ama elimi yüzüme götürdüğüm an kan içinde ve baya acıtıyor. Tıraş da olamıyorum. Seveyim böyle işi.

Bende de bazen çıkıyor o şekilde sivilceler. Sanırım bu genlerde olan birşey. Karaciğere ne kadar baskı yapsanda bir süre sonra hormonlar eski haline geliyor. Cildin de yağlıysa yapacak bir şey yok.
Muhtemelen, babam da öyleymiş gençken ki hala izleri kalmıştır, abim de öyle, ben de farklı olamadım olamayacağım 😄

Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap