Böyle bir konu vardı sanırım fakat direk Harf sırasına göre dizdim ve burdaki bazı kısaltmaları o konuda görmemiştim bakmanızda fayda var eminim işinize yarayan şeyler göreceksiniz
A
AE: Accessory Elixir - takılara + basmaya yarar
AFAIK: As far as i know - bildigim kadarıyla
AFK: Away from keyboard,staying logged on, but not at the computer - bilgisayar basında degilim.
alias: Job name chosen at the time you sign up for a job; Hunter, Thief or Trader : Thief Hunter veya trader ismi
AoE: Area of Effect, splash damage - Etki eden alan , vurdugun skilin sekmesi
AP: (obsolete)Arrange points. Before the job update in 2006, a thief got these for killing hunters/traders. 3k AP = wanted status - thief iken verilen ceza
ATM: At the moment .- bu sıralar
B
Blue: When an item has a special imbue or other attribute increase - iteme basılan özellik
Botter/Bot: Someone using a 3rd party program to lvl a character illegally against ToS - yasak program kurup kendini kasmaya yarar
Bot Trap: Using an NPC lightning thief to kill bots as they walk along the bot path. - Botların yürüdügü yerde trader olup mal alıp elektrikli thiefle botları öldürme tuzagı.
BR: Brazil or Brazilian player and Block Ratio- Brezilyalı oyuncular
brb: "Be Right Back" like AFK - döneceğim anlamına gelir
C
CCF: Credit card fraud - Kredi kartı sahtekarlıgı
Char: Character - Karakter
CN: China or Chinese player - Çin veya çinli oyuncu oyuncu
c/o: Current offer, Refers to the highest bid on item being sold - iteme veya herhangi bişeye verilen mevcut en yüksek teklif
Crit: Critical, high damage hit and weapon stat - Bildiginiz gibi Critical
CTF: Capture The Flag event. - Bayrak kaçırma eventi
D
DC: Disconnect
DH/DW: Donwhang şehri
Drop: Items dropped by mobs, not purchased - yaratıklardan düsen item
E
EXP: Experience Points
EGY: Mısırlı oyuncular
F
Farming: Maintaining a gap between your character level and your highest mastery level in order to harvest more SP than EXP - Farm yapmak yani skilin ile lvl arasındaki farkı artırıp ex ten cok sp gelmesini saglamak.
FF: Fully Farmed; having farmed all the required skill points for a level. - Farmı tamamlanmıs
FR: France or French player - Fransız yada Fransız oyuncu
FTL: For the loss or lose - Kaybetmek icin
FTW: For the win - Kazanmak icin
FW: Fortress War - Kale Savaşı
G
GER: Germany or German player - Alman veya Alman oyuncu
GL: Good luck - İyi şanslar
gp: guild points/giant party - Guild puanı veya giant party anlamına gelir
Grats: short form for "congratulations" - Tebrikler anlamına gelir congratulationsun kısaltılmısıdır
Grinding: Killing mobs and leveling, often for hours at a time. - Yaratık keserek lvl atlamak
GT: Gold ticket
GW: Guild war - Guild savaşı
H
hybrid: Manually adding stat points to both strength and intelligence. The opposite of pure. - Tam olarak str veya inte vermeden karısık veya düzenli dagıtılmıs karaktere denir
HUN: HUN or Hu is generally short for Hungarian players - Macar oyuncular veya Macarlar anlanıma gelir
I
IIRC: If I remember correctly - Eğer dogru hatırlıyorsam ..
Imbue: Chinese magic skill for use with any weapon - Türklerin deyişiyle el yakması
IDK:I dont know - Bilmiyorum.
J
jk: Just kidding - Sadece şaka yapıyorum
L
LTP: Long time party (exp/item free-for all wich gives the player 10% more exp/sp when grinding) - Uzun süreli parti
lol: Laughing of Loudly - Yüksek sesle gülme anlamına gelir.
M
Mob: Monster - Yaratık
MP: Magic power, mana power - Büyü gücü yani mana
Mex: Mexico - Meksika
N
NP: No Problem - Sorun yok
NPC: Non playable character generated by the game such as the blacksmith or herbalist - Pot veya item aldıgımız şehirlerde bulunan satıcılar.
O
Omg/omfg: Oh my god / oh my fkin god - Aman tanrım !
P
PE: Protector Elixir - Kıyafetlere + bastıgımız elixir
PK: Player Killer - Oyuncuları oyun kuralları dısında öldürürseniz pk olup ceza alırsınız
Popper: Player who uses an NPC thief to kill a player - Npc thiefleri ile normal oyuncuları öldürenlere denir
Pot Delay: The delay time between using another potion after having already used one - Pot kullanırken kullanma zamanı ( Örnek avrupalılarda 15sn )
PT: Party
Pure STR/INT: Only int or str has been manually added to stats - Sadece inte veya str ye vermiş olanlara denir
PvP: Player versus player - 2oyuncunun karsılıklı savaşması
PvM: Player vs monster - Oyuncu ile yaratıgın savaşması
Q
Quest: A task your character can uptake for a reward. - görev
R
rofl: Rolling on the floor laughing - gülmek icin kullanılır ( Örnek lol gibi )
Red Name: Murderer - Katiller icin kullanılır ( Pk )
Rez/Res: Resurrect - Force ve cleric skilinde oyuncuları yeniden dirilten skill icin kullanılır
S
Screenshot: A is a stillframe image of the game. Screenshots allow players to document events, treasure memories and provide evidence for abuses - Oyunda cekilen resim
SE: Shield Elixir - Kalkanlara + basmaya yarayan elixir
STFU: Shut the f**k up - Lanet olası çeneni kapat anlamına gelir
SoS: Seal of Star
SoSUN: Seal of Sun
SoM: Seal of Moon
SoX: Any seal item - Herhangi bir Seal of ... item
SP: Skill puanı 400 skill EXP = 1 SP
SRO: Silkroad Online, arada SR veya iSRO da denir
sry: Sorry - üzgünüm anlamına gelir
T
Tank: A character designed specifically to aggro all the enemies while taking as little damage as possible. - Bütün düsmanları üzerine cekerek tank görevi gören charlara denir
tbh: To be honest - Dürüst olmak
ty: thank you - teşekkür ederim
W
WE: Weapon Elixir - Silaha + basmamıza yarayan elixir
WTB: Want to buy - Satın almak istiyorum
WTS: Want to sell - Satmak istiyorum
WTT: Want to trade - Degistirmek istiyorum
WTF: What the Fuck- Tam olarak kibarca Türkçeye çeviremiyorum fakat Ne yani anlamında kullanabiliriz sanırım
P.s : Benim favori kelimemdir 😆
Z
Zerk: Berserk modu
P.s : En basitinden pek bilinmeyenlerine kadar yazdım tabiki eksikler olacaktır arkadaşlar burda görmediğinizi ve aklınıza gelenleri konu içerisine yazabilirsiniz ☕
Oyundaki Bazı Kısaltmalar
· 15 Yanıt · 2.2K görüntüleme 0 okuyor
15 Yanıt
bilmediğim yokmuş beee cool2:
teşekkürler 😊
teşekkürler 😊
C
CrackCocaine
⭐ 18y
Bayılıyorum şu WTF'a 😜 Güzel konu olmuş, teşekkürler.
teşşekkürler bilmedigim 1-2 kelime ögrenmiş oldum saol süper olmuş.
"BR" Block Ratio olcak
"BR" Block Ratio olcak
2 anlamada gelir 😉
senin dediğin anlamıda doğru onu unutmuşum ama bu anlamdada kullanılıyor. Ekliyorum hemen teşekkürler
Yararlı olmuş eline sağlık 👍
bütün online oyunlar için geçerli denebilir 🍺
idk >> i dont know >> bilmiyorum
Eklendi teşekkürler
Teşekkürler en basitinden eksik olan " noob ; nub ; nooby "
Noob kısaltma olmadığı için eklememiştim çünkü direk farklı bir dilin kelimesi o noobie felan deniliyor noob demek isteniyor belki o eklenilebilir ama bence gerekli değil.
Teşekkürler
Çoğunu görmedimde duymadımda.Zaten Çoğu sohbet kısaltması oyunla ilgili olanlara çok şükür hakimim.Teşekkürler.
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap