arkadaşlar hp pc var leptop buna windows 7 yükledim format atılır diye atılmadı nasıl format atabilirim ?
notebook format atma
· 15 Yanıt · 2.0K görüntüleme 0 okuyor
15 Yanıt
ne hatası aldın?
"leptop"un modeli ne?
hangi windows 7?
çok az bilgi veriyorsun.
"leptop"un modeli ne?
hangi windows 7?
çok az bilgi veriyorsun.
yav ben formak atmak istiyorum sadece windows 7 ultimate hp notebook baya eski bi model 2g ram var öyle düşün 😊
windows açıkken yüklemişsin belliki , bilgisayarını kapat windows dvd'ini tak başlat ondan sonra disklerini biçimlendirip kurulumunu öyle yap.
windows açıkken yüklemişsin belliki , bilgisayarını kapat windows dvd'ini tak başlat ondan sonra disklerini biçimlendirip kurulumunu öyle yap.
windows kapalıyken cd nasıl okuyacakki ?
İlk önce bios'u açıp first boot drive olarak cdrom'u göstereceksin , sonrasında cd'yi takacaksın boot ekranında cd'den devam edeyim mi tarzı bir yazı gelecek.Tıklayacaksın kurulama başlayacaksın.Ama pek bilgin yok sanırım , bilgisayarcıya götürsen daha iyi edersin sanki.
İlk önce bios'u açıp boot disk olarak cdrom'u göstereceksin , sonrasında cd'yi takacaksın boot ekranında cd'den devam edeyim mi tarzı bir yazı gelecek.Tıklayacaksın kurulama başlayacaksın.Ama pek bilgin yok sanırım , bilgisayarcıya götürsen daha iyi edersin sanki.
dostum benim anlayacagım biçimde anlatsan boot felan dediğin nedir ben internetten windows 7 intirdim cd çekdim takıp yükledim hp laptopa ama format atmadı mac os x kulllanıcısı oldugum için anlamıyorum windows'dan fear1
bilgisayarcı 30 lira para istiyor :s kendim yapacagım
daha laptopun modelini bilmiyorsunki yani ne diyim 😁
daha laptopun modelini bilmiyorsunki yani ne diyim 😁
hp pavilion 1x1000
Bunun mac os kullanıcısıyla alakası yok ki , dos işidir bu her türlü kullanıcının bilmesi gerekiyor.
neyse başlayalım yazmaya 😁
İlk önce kurulum cd'ni dvd'ne yerleştir sonrasında bilgisayarına reset at, eğer bilgisayarın direk olarak windows'u açar ve sana " dvd-rom'dan oku " tarzında bir uyarı gelmezse (siyah ekranda) bilgisayarına reset at ve aşşağıdaki adımları incele.
Bios ekranı farklı olabilir , orada kafanı kullanacaksın artık...Bunları yaptıktan sonra artık cdden oku tarzında bir ekran gelecek sana reset attığında.Burada entera basıp kuruluma başlayacaksın.Aşağıdaki yer gelince

buraya geldiğinde sen cd'den başlattığın için sende biçimlendir tarzı bir şey çıkacak , buna basıp biçimlendireceksin sonra aynı yere kuracaksın.
bir başka anlatımda burada var ;
http://nonpasaran-windows7.blogspot.com/2010/02/windows-7-kurulumu.html
kolay gelsin artık 😊
İlk önce kurulum cd'ni dvd'ne yerleştir sonrasında bilgisayarına reset at, eğer bilgisayarın direk olarak windows'u açar ve sana " dvd-rom'dan oku " tarzında bir uyarı gelmezse (siyah ekranda) bilgisayarına reset at ve aşşağıdaki adımları incele.
Açılış ekranı böyle. Sol alta bakarsak BIOS'a girmek için DEL tuşuna basmamızı söylüyor.
Del tuşuna basınca BIOS ekranı karşımıza geliyor.
kranın altında kullanma talimatı var zaten. Klavyedeki yön tuşları ile menüler arasında gezebilir, enter tuşu ile de istediğimiz menüye girebiliriz.
Boot seçenekleri Advanced BIOS Features menüsü altında bulunuyor.
Bunun üzerine gelip enter tuşuna basalım.
Şu anda First Boot Device>Floppy, Second Boot Device>CDROM, Third Boot Device>HDD-1 şeklinde.
Aslında bu bizim işimizi görüyor, disket sürücü boş iken, Windows CD'si de takılı iken makinayı açınca, CD-ROM'dan boot edecektir.
Sizin ekranınızda sıra farklı ise, bu menüde istediğiniz seçeneğe gelip Page-up, Page-Down tuşları ile istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Bu arada HDD-1 Primary Master, HDD-2 Primary Slave, HDD-3 Secondary Master ve HDD-4 Secondary Slave anlamına geliyor.
Çıkmak için F10 tuşuna basalım.
Dikkat
BIOS ayarlarında yapacağınız yanlış bir ayar bilgisayarın açılmamasına veya arızalanmasına neden olabilir.
Ne olduğunu bilmediğiniz ayarları karıştırıp, bakalım ne oluyor diye denemeye kalkışmayın
Bios ekranı farklı olabilir , orada kafanı kullanacaksın artık...Bunları yaptıktan sonra artık cdden oku tarzında bir ekran gelecek sana reset attığında.Burada entera basıp kuruluma başlayacaksın.Aşağıdaki yer gelince

buraya geldiğinde sen cd'den başlattığın için sende biçimlendir tarzı bir şey çıkacak , buna basıp biçimlendireceksin sonra aynı yere kuracaksın.
kolay gelsin artık 😊
off uzun işmiş dostum neyse sağol herşey için
30 saniye almıyor 😜
30 saniye almıyor :P
sizler için o 🎅
Bunun mac os kullanıcısıyla alakası yok ki , dos işidir bu her türlü kullanıcının bilmesi gerekiyor.
Açılış ekranı böyle. Sol alta bakarsak BIOS'a girmek için DEL tuşuna basmamızı söylüyor.
Del tuşuna basınca BIOS ekranı karşımıza geliyor.
kranın altında kullanma talimatı var zaten. Klavyedeki yön tuşları ile menüler arasında gezebilir, enter tuşu ile de istediğimiz menüye girebiliriz.
Boot seçenekleri Advanced BIOS Features menüsü altında bulunuyor.
Bunun üzerine gelip enter tuşuna basalım.
Şu anda First Boot Device>Floppy, Second Boot Device>CDROM, Third Boot Device>HDD-1 şeklinde.
Aslında bu bizim işimizi görüyor, disket sürücü boş iken, Windows CD'si de takılı iken makinayı açınca, CD-ROM'dan boot edecektir.
Sizin ekranınızda sıra farklı ise, bu menüde istediğiniz seçeneğe gelip Page-up, Page-Down tuşları ile istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Bu arada HDD-1 Primary Master, HDD-2 Primary Slave, HDD-3 Secondary Master ve HDD-4 Secondary Slave anlamına geliyor.
Çıkmak için F10 tuşuna basalım.
Dikkat
BIOS ayarlarında yapacağınız yanlış bir ayar bilgisayarın açılmamasına veya arızalanmasına neden olabilir.
Ne olduğunu bilmediğiniz ayarları karıştırıp, bakalım ne oluyor diye denemeye kalkışmayın
kolay gelsin artık :)
dostum iyi hoş anlatmışsında bende siyah ekran gelmiyor :s
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap