Icerige atla
Extraloob

Makina kendiliğinden kapanmaya başladı.

· 18 Yanıt · 2.3K görüntüleme
A
Apt OP ⭐ 18y
Önceden makinada 2 tane silkroadı rahatça oynuyordum fakat şimdi 1 tane silkroad açınca bile makina bazen 5 dakika bazen bikaç saat sonra kapanıyor.İnternette biraz araştırdım benim durumumda olan birçok insan var fakat yardım etmek hep teknik bilgi verilmiş(parçaları sök yeniden tak,başka güç kaynağından çalıştır,cpu ısısını düşür)fakat bunların hiçbirinden anlamıyorum 😄 Birde makina ısısı yüksek olduğundan kapanır deniliyor bende bios'tan fotoğraf çektim sizce bu değerler normalmi.

- Resim Silinmiş.
18 Yanıt
L
Leet1 ⭐ 19y
Bence Power Supply ( Güç Kaynağı ) de bir sorun var..

Eğer öyle ise kafana takma 15 Tl den başlıyor...

Fan lardan felanda olabilir..

Bilgisayarını açıp bakman gerekiyor
A
Apt OP ⭐ 18y

Bilgisayarın kapağı açıkta ne yapıcağımı bilmiyom 😁 Birde kasanın arkasındaki pentium'a bağlı fandan çok hafif yanık kokusu geliyor 😁
L
Leet1 ⭐ 19y

Bilgisayarın kapağı açıkta ne yapıcağımı bilmiyom 😁 Birde kasanın arkasındaki pentium'a bağlı fandan çok hafif yanık kokusu geliyor 😁

Fişin takılı olduğu yerde bir Fan olcak o dönüyormu bak işre orası Güç kaynağı

Eğer dönmüyorsa yeni güç kaynağı alman gerek.
Q
Quattro ⭐ 19y
Ne yapıyorsun hemen kapat bilgisayarı yakacaksın işlemciyi değiştir fanı aman bak kopar işlemci bakcakları işlemcide gider....
L
Leo Kenzo ⭐ 18y
Biosu resetlemen gerek baya bi kurcalanmış.Anakart üzerinde saat pilinin 3 beden büyük cinsinden bir pil var 😄 onu yerinden sök (bilgisayarın elektrik kablosu takılı olmayacak...)10 saniye sonra tekrar tak... Daha sonra bios'a gir sadece tarih ve saat güncelle...
A
Apt OP ⭐ 18y
Biosu resetlemen gerek baya bi kurcalanmış.Anakart üzerinde saat pilinin 3 beden büyük cinsinden bir pil var 😄 onu yerinden sök (bilgisayarın elektrik kablosu takılı olmayacak...)10 saniye sonra tekrar tak... Daha sonra bios'a gir sadece tarih ve saat güncelle...

Bios'a ömrümde ilk kez girdim ne kurcalaması 😁 😁
Neyse götürecez artık servis'e ne yapalım 15 gün bekleriz :!!&%&!
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y
Önceden makinada 2 tane silkroadı rahatça oynuyordum fakat şimdi 1 tane silkroad açınca bile makina bazen 5 dakika bazen bikaç saat sonra kapanıyor.İnternette biraz araştırdım benim durumumda olan birçok insan var fakat yardım etmek hep teknik bilgi verilmiş(parçaları sök yeniden tak,başka güç kaynağından çalıştır,cpu ısısını düşür)fakat bunların hiçbirinden anlamıyorum 😄 Birde makina ısısı yüksek olduğundan kapanır deniliyor bende bios'tan fotoğraf çektim sizce bu değerler normalmi.

- Resim Silinmiş.

1) işlemci çok ısınmış güzel bir işlemci fanı almalısın ve kasa kapağı açık takılmalısın.
2) respect ps al demiş 15 tl demiş güleceğim geldi kuzum sen ki teknik okuyorsun nasıl böyle cahilce bir bilgi verebilirsin,
ps dediğin bir kasanın en önemli ürünüdür kalbidir :
http://www.mavibilgisayar.com/ul/127
L
Leet1 ⭐ 19y
Al işte 😄

15 YTL ' den Başlıyor dedim direk git 15 ytl ye almı dedim..

Adamın bütcesi yoktur gider 15 ytl likten alır ben direk en düşüğü söyledim

😆
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y
15 tl ye psu alınmaz alırsan kasayıda eline alırsın ama 😄
L
Leet1 ⭐ 19y
Geçen sene almıştım Hala Çalışıyor ehue 😆 😄 🕵️
A
Apt OP ⭐ 18y
Sorun çözüldü teşekkürler işlemci fanının üstü sanki bezle kaplanmış gibiydi onu bir temizleyince kendine geldi 😁 Cpu ısısı 105 dereceden 45 lere düştü
L
Leo Kenzo ⭐ 18y

100 derece gerçekse senin bios kafayı yemiş 😁 dua ette işlemcini eline almamışsın 😁 😁 😁
A
Apt OP ⭐ 18y

100 derece gerçekse senin bios kafayı yemiş 😁 dua ette işlemcini eline almamışsın 😁 😁 😁

sorunu hallettim işlemci fanının üstü sanki bez örtmüş gibi toz kaplanmış arkadaşım sağolsun gördü hemen yaptı şimdi normale döndü pc.Oyun açıkken 70 dereceyi geçmiyor.
- Resim Silinmiş.
I
görülen şuki 100 derece sağlam bir soğutucu+termal macunu sürmeyi unutma
M
mr_gevezee ⭐ 19y
Kardeşim normal mi demek hakaret olur. 😄 Baksana işlemcinin sıcaklığı daha bios ta 100 C 😄...
Yumurta koy pişir. Yapmn gerekn ilk şey işlemcinin soğutucusunu çıkar. Güzelce temizleç Yok ben anlamammı diosun. O zaman git işlemci soğutucusu al eskiyi de at. Kasanın içindeki fanları temiz tut parçaları da öyle. Allah muhafaza yakarsın. Gerçekten aşırı sıcak hani derler ya bi yere kadar. Bilgisayarında sana öyle diyo şimdi 😄 Kızdırma fazla elinde kalır PC 😄
D
DanTe__ ⭐ 17y
Cpu ile Fan arasında Boşluklar vardır bunlar hava ile dolar . Ancak ısıyı daha iyi iletmesi için termal macunlar kullanmalısınız . memnun kalırsınız
S
Sp00Ky ⭐ 19y
Daha da düşmesini istiyorsan Fan controlü full perform yaparsan daha iyi soğutur 😄

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: