Icerige atla
Extraloob

Laptop Fanı

· 19 Yanıt · 14K görüntüleme
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y
Arkadaşlar laptop fanı sürekli hızlanıp yavaslıyor daha önce böyle değildi oyun açık veya kapalı hep böyle, neden kaynaklanıyor olabilir?
19 Yanıt
Collapse
Collapse ⭐ 16y
Tozlanmıştır dolayısıyla düşük devirde çalışıyoken verdiği hava yetersiz kalıyordur ve anlık olarak hızlanır. Benimkide öyle:)

[ Mesaj mobilden gonderildi iPad ] mobile
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y
Laptopın altında ki fan deliğinden elektirikli süpürge tutsam bir şey olur mu acaba?
E
emre-magul ⭐ 15y
hiçbirşey olmaz tüm deliklerinden süpürge tut.. yada açabiliyorsan laptopu aç temizle..
Collapse
Collapse ⭐ 16y
Bi işe yaramaz o fan çok detaylı bi yapıya sahip tozu alıp önündeki ızgaraya itiyor o ızgarada tozdan tıkanıyor. Bide bende şarza takılı değilken hep yavaş çalışıyo şarja takınca hızlanıyo sende de böyle mi? Ben açıp fanı parçalara ayırdım iyice temizledim ama yinede ilk aldığım gibi değil 😊

lemonade
lemonade OP ⭐ 17y
Kablo takili degilken falan fark etmiyor.

[ Mesaj mobilden gonderildi MobileDevice ] mobile
Collapse
Collapse ⭐ 16y
Güç ayarlarında işlemci soğutma daima etkin mi seçili yoksa edilgen mi?

Ayrıca fana süpürge tutmak önerilmez eğer fan normal hızından daha hızlı veya ters yönde dönerse ilerde sesli çalışmaya vıcırdamaya başlayabilir.

E
emre-magul ⭐ 15y
her temizlemede termal macun sürmeyi unutmayınız
Collapse
Collapse ⭐ 16y
Hiç dokunmadım o aksama bakır ısı iletkenleri var sökersem elimde kalır diye korkuyorum bi sakatlık çıkabilir 😄

Nina Ricci
Nina Ricci ⭐ 17y
Nette detaylı anlatımlar mevcut 10 dakikalık bir işlem 4-5 vida sökülecek korkulacak birşey yok 😊
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y
Daha 4 aylik laptop garantik kapsamindan cikmasa sokerdim ama :l

X
Xperyon ⭐ 15y
Bu mesaj Lemonade rumuzlu uyeden alinti yapildi

Garanti kapsamındaysa fanda tozlanma diye gönder.Sorun devam ederse kendin bakarsın.Ben nirvanayı göndermiştim adamlar elini sürmeden geri gönderdiler açtım kendim yapmıştım.Bu arada laptopda hava deliği çok varsa compressorde tutulabilir kapalıyken.

@emre-magul

Termal macun sadece cpu ve gpu sürülebilir.
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y
Gondersem simdi 2 aya gelmez gerek yok simdilik

sweetCHIEF
sweetCHIEF ⭐ 17y
Bu mesaj Collapse rumuzlu uyeden alinti yapildi
Tozlanmıştır dolayısıyla düşük devirde çalışıyoken verdiği hava yetersiz kalıyordur ve anlık olarak hızlanır. Benimkide öyle:)

+1 ayni sorunu yasadim. icinde bir toz birikintisi olmustu gormen lazim 😄
E
emre-magul ⭐ 15y
Bu mesaj Melkor rumuzlu uyeden alinti yapildi
Bu mesaj Lemonade rumuzlu uyeden alinti yapildi

Garanti kapsamındaysa fanda tozlanma diye gönder.Sorun devam ederse kendin bakarsın.Ben nirvanayı göndermiştim adamlar elini sürmeden geri gönderdiler açtım kendim yapmıştım.Bu arada laptopda hava deliği çok varsa compressorde tutulabilir kapalıyken.

@emre-magul

Termal macun sadece cpu ve gpu sürülebilir.

Evet fanda zaten cpu ve gpu ları soğuttuğu için 3 4 derece fark ettirecektir illaki..
O
Onitsuka ⭐ 17y
En iyisi Fan alın yeni bidene söküp takın ben öyle yaptım taş gibi calısıyo sessiz sessiz 😊
lemonade
lemonade OP ⭐ 17y
Hocam zaten sessiz calisiyor ama surekli hizlanip yavasladigindan ses cikiyor o da rahatsiz ediyor

Collapse
Collapse ⭐ 16y
Ben birşey farkettim, prize takılı çalışırken hızlanıp yavaşlıyor sürekli fişten çekip pile geçince normal çalışıyor bunun sebebini anlayabilmiş değilim tüm ayarları kurcaladım ama sonuç değişmedi.

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: