Icerige atla
Extraloob

Japonlar bunu da yaptı !

· 8 Yanıt · 1.1K görüntüleme
L
Leader OP ⭐ 19y
#1


Tasarım aşaması tamam, sıra teknolojik altyapıda... İşte geleceğin en önemli icatlarından olacağı iddia edilen buluş...

Japon tasarımcı Mac Funamizu, tasarım aşamasını tamamladığı "şeffaf ansiklopedi"nin geleceğin en önemli icatlarından olacağını iddia ediyor. İngiliz "Shortlist" dergisinde tanıtılan "şeffaf ansiklopedi"nin, "bilgiye aç bir topluma mobil eğitim vereceği" bildirilirken, son teknolojilerle bezenmiş icadın teknolojik altyapısının tamamlanması için henüz çok fazla zamana ihtiyaç olduğu da vurgulandı.

Mac Funamizu'nun şeffaf ansiklopedisi herhangi bir yapıya doğru yöneltildiğinde, Wi-Fi bağlantısı üzerinden yapı hakkında anında bilgi vermeyi amaçlıyor. Ansiklopedide Google Earth, Google Maps ve Internet Explorer gibi programlar önceden yüklenmiş olarak geliyor.

Ekrana yerleştirilen küçük sensörler sayesinde ise, cihazın dokundurulduğu herhangi bir yüzey hakkında detaylı bilgi verip, yine dokundurulduğu herhangi bir kelimenin sözlük açılımını anında bulmasını sağlıyor.
8 Yanıt
P
Prestij ⭐ 18y
#2
Gerçekten inanılmaz bi olay. Umarım faydalı olur insanlık adına. Ancak şuda bir gerçek elektronik ve manyetik çevre kirliliği yüzünden ilerleyen yıllarda insanlar ciddi anlamda sağlıksal problemlerle karşı karşıya kalacak.
L
Leader OP ⭐ 19y
#3
Bende İlk Duydugumda Sasirmıstım
L
#4
Ben bunu tv de görmüştüm Çok güzel.
S
#5
Ah Caponlar Vah Caponlar 😜
.
#6
Çok süper bir şey.
R
RiqueLme ⭐ 19y
#7
wayy beee yakında cin malıda cıkar ucuza artık onu alırım 😄 caponuna para yetmes 😄
T
Truth ⭐ 18y
#8
Bnde istiom

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: