Icerige atla
Extraloob

IP Nuamralarım Kendiliğinden Değişti :S AMa şimdide....!

· 6 Yanıt · 3.8K görüntüleme
A
ArayNia OP ⭐ 19y
#1
Modemin ayarlarını reslemiş bir akıllı evimde. Bende tekrar kurulum yaptım. İnternete bağlandım. Ama nasıl oldu bilmiyorum, önceden IP adresim 192.168.2.2 iken şimdi 192.168.2.3 oldu. Değişiverdi yani. Varsayılan IP halen aynı. Neyse sonuçta internete bağlanıyorum diye fazla önem vermedim.

Bir süre sonra aysaklı sitelere giriş gerekiyordu. Bende herzaman kullandığım dns bölmünü açtım ve gerekli numaraları yazdım. Ama internet bağlantım gidiyor o zaman. 7-8 kere dns ayarları sıfırlıyıp tekrar yaptığım günleri hatırlıyorum, hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Peki şimdi niye? Bir hata aldım bu olay üzerine birde ; "Girdiğiniz statik IP kullanılıyor" vs... Yani bu hatalar ve bu IP adres değişimi önceden olmadığı için DNS sorununu buna yorumluyorum. Ne yapmalıyım? Sorun nerede sizce?

Ayrıca kurulum sırasında "IP Adres" ve "Varsayılan IP Adres" adlı bölümde normalde otomatik nuamralar giriliyordu. Fakat bu sefer boştu o kısımlar. Bende kendim girdim oraya numara; "IP Adres:192.168.2.2 Varsayılan IP Adres:192.168.2.1" Modemim Airties RT-110. Önceden bu numaralar mı yazıyordu bilmiyorum, emin değilim. Ama şundan eminim önceden dos penceresine "ipconfig" yazdığımda aynen bu numaraları veriyordu. Bende dns ayarlamalarını rahatlıkla yapabiliyordum.
6 Yanıt
D
drotalion ⭐ 19y
#2
gece, herkes uyurken modemi resetle, şifresini değiştir, dns ayarlarını yap, biri senin internetini ödün(ç)alıyor!!!
A
ArayNia OP ⭐ 19y
#3
Ama benim internetim kablosuz değilki. Kablolu internet. O şekilde de çalınabilme ihtimali var mı?
D
drotalion ⭐ 19y
#4
2 seçenek var:

1)eğer routerında wlan varsa yürütür
2)biri seni internet üzerinden proxy olarak kullanıyor olabilir.
C
CyBeR_BeLa ⭐ 18y
#5
Ayrıca ip adresi otomatik seç yap kendin bir rakam girme yasaklı sitelere girmek içinde birçok tünel proxy siteleri var onlardan birisini kullan ve telekoma gidip modem şifreni değiştir ne olur ne olmaz 😊
E
E0N ⭐ 19y
#6
olmazsa xnetstat ı indir ben sana yardımcı olayım orda ms-dos komutlarıyla ıp adresini sıfırlayıp baştan alıyor programın adı x-netstat

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: