
Rusya'nın 1 numaralın anti-virüs şirketi olan Kaspersky'nin CEO'sunun açıklamaları ortalığı çok karıştıracak.
Kaspersky Labs'ın kurucusu Eugene Kaspersky, bir röportajda internetteki en büyük güvenlik sorununun kaynağının anonimite olduğunu belirtti. Sürücü ehliyeti gibi, internet için de kullanıcıların belgeli ve lisanslı olması gerektiğini, zorunlu internet pasaportlarının yaşanan sorunları büyük oranda çözeceğini belirtti.
Kaspersky'nin önerileri bununla da kalmadı. Online kimlik uygulamasına ek olarak internet polisine de ihtiyaç olduğunu belirtti. Kurulacak olan böyle bir online polis gücü, online suçlarda suçluları kimliklerinden kolaylıkla tanımlayabilecek.
"İnternet halkın kullanımı için değil, Amerikan ordusu ve bilim adamları için tasarlanmıştı. Halka da olduğu gibi sunulması yanlıştı" diyen Kaspersky, sivil özgürlük savunucularının da dikkatini çekti