- Resim Silinmiş.
Merhabalar tekrar bir ders hadi başlayalım
1-İlk önce 350*19 boyutlarında Transparent bir çalışma sayfası açıyoruz.
- Resim Silinmiş.
2-Arkaplan için oluşturmak için "Gradient Tool" seçip, yukarıdan aşağıya bir çizgi çekiyoruz.
- Resim Silinmiş.
Şekil 1.- Resim Silinmiş.
3-Arkaplana çizgi eklemek için yeni bir çalışma sayfası açıyoruz boyutları 3*3 ve Trasnparent olucak.Sonra resmizi aşağıdaki gibi boyuyoruz pen tool ile bir çizgi.
- Resim Silinmiş.
4-Sonra ''Edit>define Pattern'' diyip patternt olarak kayıt ediyoruz.
- Resim Silinmiş.
5-Sonra bu resmi kapatıp ''edit>fiil'' deyip patterni ve ordan yapmış oldugumuz patterni çeçiyoruz.
- Resim Silinmiş.
6-Sonra bu şekilde olmalı.
- Resim Silinmiş.
7-Sonra userbarın istenilen bir yerine yazımızı yazıyoruz.
- Resim Silinmiş.
8-Sonra istenilen resimi açıp userbarımıza ekliyoruz.
- Resim Silinmiş.
9-Resme parlaklık efekti vermek için.Yeni bir layer açıyoruz, "Elliptical Marquee Tool" ile bir yuvarlak alan seçtikten sonra ''Edit>fill'' deyip white'ı seçiyoruz.Sonra resmimizi boyamış olduk.Layer menusunden opacity değerini istenilen değere kadar düşürüyoruz.
- Resim Silinmiş.
10-File-Jump to-İmageReady diyerek İmageready'e geçiyoruz.
:idea: Şimdi geldik heraketlendirmeye.
11-Şimdi resmimizin oldugu layeri seçiyoruz.Sonrada ''Mode tool'' u sçeiyoruz.Resmimizi sadece alt kısmı gözükücek şekilde ayarlıyoruz, ve animation penceresinden add frameye tıklıyoruz.
- Resim Silinmiş.
12-Sonra move toll seçili iken yön tuşlarını kullanım resmimizi en üste çıkarıyoruz.
13-Tekrar resmimizi aşağı indiriyoruz.Ki geridönüşümlü olsun.
14-Tekrar frame penceresinden birince bencere seçili iken Twen menusune tıklıyoruz.
- Resim Silinmiş.
15-Birinci layer seçili iken tween menusune tıklayıp aşağıdaki ayarları yapıyoruz.
- Resim Silinmiş.
16-Şimdi 33 tane frame oldu biz 33. frameyi seçip tekrar tween menusunden aynı ayarları yapıyoruz.
17-Sonra imageradyde menude bulunan explorer veya firefox simgesine tıklıyoruz.Sonra internet sayfasında açılan resme sağ tıklayıp 'Resmi Farklı kaydet'' diyip, resmi kayıtedebiliriz.
- Resim Silinmiş.
İşte Bukadar.Yazıya pek önem vermedim kusura bakmayın.Amacım .gif nasıl oluyor onu anlatabilmekti.
- Resim Silinmiş.
Hareketli Userbar Yapımı {Resimli Anlatım}
· 15 Yanıt · 3.5K görüntüleme 0 okuyor
15 Yanıt
T
TitusPullo
⭐ 19y
Çok çok güzel olmuş Ercan. Ellerine sağlık.
süper ellerıne sağlık
eline sağlık
Süper bir paylaşım.Çok Teşekkürler.
süper olmuş anlatımda süper tşk ler
Ben teşekkür ederim.
Userbar yapmayı biliyordum ama hareketliden hiç çakmıyordum.Ama sayende ilk hareketli çalışmanı yaptım.Emeğine sağlık.
- Resim Silinmiş.
Buda ilk hareketli çalışmam.(Pek güzel değil ama olsun 👍 )
- Resim Silinmiş.
Buda ilk hareketli çalışmam.(Pek güzel değil ama olsun 👍 )
B
BrendiBelle
⭐ 18y
peki ercan senin yaptığın o hareketli imzayı şu an ben kullansam bi sorun olur mu ? 😈
B
BrendiBelle
⭐ 18y
bu arada çok güzel bi anlatım
yok canım istediğini yapabilrsin ^^ sorman hata.
çok güzel paylaşım
İlk PhotopShop Deneyimim Oldun TeşekkürLer BaTTeRST..
- Resim Silinmiş.
- Resim Silinmiş.
J
JohnnyBravo
⭐ 18y
artık sabitleyin şu konuyu 😄
Tesekkurler...
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap