küçük bir sorum olacak 😜
şu anki harddiskim çok küçük ve yavaş, gidip yeni bir harddisk alsam ve bağlasam, herhangi bir format atmadan direk kullanabilir miyim?
format atmak zorunda kalırsam, eski bilgilerimi yeni diske atma şansım olabilir mi?
harddiskler hakkında çok cahilimde 😜
Hard diskler
· 9 Yanıt · 1.3K görüntüleme 0 okuyor
9 Yanıt
bump
olur.
Yeni HDD nin güç bağlantısını yap, HDD bağlantı kablosu vardır yassı 4-5 cm genişliğinde. Eskisi ile yenisini bağdaştır, verileri aktar.
Yeni HDD nin güç bağlantısını yap, HDD bağlantı kablosu vardır yassı 4-5 cm genişliğinde. Eskisi ile yenisini bağdaştır, verileri aktar.
çok eski bir sistemin yoktur umarım sata ve pata bağlayabiliyorsan hdd'yi gidip dilediğini alıp anakarta bağlarsın ve bir format atıp cillop gibi kurulum yaparsın sorun olmaz sonrasında eski hdd'yi de anakarta bağlarsın sonra oradan verilerin hepsini c/p yaparsın misler gibi olur.
çok eski bir sistemin yoktur umarım sata ve pata bağlayabiliyorsan hdd'yi gidip dilediğini alıp anakarta bağlarsın ve bir format atıp cillop gibi kurulum yaparsın sorun olmaz sonrasında eski hdd'yi de anakarta bağlarsın sonra oradan verilerin hepsini c/p yaparsın misler gibi olur.
neredeyse hiç bir halt anlamadım ama en azından mümkünmüş onu öğrendim 😁
direk anakarta bağladımda görebilecek miyim bilgisayarım'a tıkladığımda? asıl sorum buydu.
direk anakarta bağladımda görebilecek miyim bilgisayarım'a tıkladığımda? asıl sorum buydu.
evet görebileceksin 😄
iki farklı tür hdd var, SATA ve ATA, eski anakartlarda sadece ATA desteği olduğu için ATA bir hdd alman gerekir. Yeni anakartların bir çoğunda hem SATA hem de ATA desteği var. Yani eğer anakartın yeniyse istediğin hdd yi alıp pc ne bağlayabilirsin. Sonrasında yeni hdd ne format atıp eski hdd'n dekileri yeni hdd'ne aktarabilirsin... 😄 Okan abi bunu anlatmaya çalışmış 😄
evet görebileceksin 😄
iki farklı tür hdd var, SATA ve ATA, eski anakartlarda sadece ATA desteği olduğu için ATA bir hdd alman gerekir. Yeni anakartların bir çoğunda hem SATA hem de ATA desteği var. Yani eğer anakartın yeniyse istediğin hdd yi alıp pc ne bağlayabilirsin. Sonrasında yeni hdd ne format atıp eski hdd'n dekileri yeni hdd'ne aktarabilirsin... 😄 Okan abi bunu anlatmaya çalışmış :D
peki son sorum, yeni diske nasıl format atacağım? eskisine zarar vermeden?
evet görebileceksin 😄
iki farklı tür hdd var, SATA ve ATA, eski anakartlarda sadece ATA desteği olduğu için ATA bir hdd alman gerekir. Yeni anakartların bir çoğunda hem SATA hem de ATA desteği var. Yani eğer anakartın yeniyse istediğin hdd yi alıp pc ne bağlayabilirsin. Sonrasında yeni hdd ne format atıp eski hdd'n dekileri yeni hdd'ne aktarabilirsin... 😄 Okan abi bunu anlatmaya çalışmış :D
ben teknik yazarım sen Türkçe'ye çevir çocuklar anlasınlar işte bro makara:
ayrıca ATA değil o kuzum P-ATA paralel S-ATA serial capişşşşşşşşşşş noobcake seni makara: 😜
ben teknik yazarım sen Türkçe'ye çevir çocuklar anlasınlar işte bro makara:
ayrıca ATA değil o kuzum P-ATA paralel S-ATA serial capişşşşşşşşşşş noobcake seni makara: :P
ATA = PATA 😜
Kaynak: MEGEP 😄
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş YapBenzer Konular
Nihayet sabit diskler de değişiyor: SSD Diskler Crypto Online | 60 Cap Eu&Ch | Togui System | Hard Rates yurtfaction / OP HARD FACTİON / Paralı Eklentiler / Askeri Rütbe Sistem / 1.8.X / Level Last World Online 110 cap |Emek Server |Hard Rate |FGW POWER SYSTEM |Açılış 08 MAYIS !!! LaCie'den geniş RAID özellikli 2TB Hard Disk MAX