Icerige atla
Extraloob

Hacker Nedir?Tüm Bilgiler Sorular Ve Cvp'Ları!

· 16 Yanıt · 1.3K görüntüleme
X
X-Hacker OP ⭐ 18y
#1
Hacker Nedir?
Argo Dosyası'nda pek çok üstat (“hacker”) tanımlaması bulunmaktadır. Bunlar genellikle kod üstatlarını teknik beceri sahibi, problem çözmeden zevk alan ve sınırları aşan kişiler olarak tanımlarlar. Eğer nasıl üstat olunacağını öğrenmek istiyorsanız, bu tanımlardan sadece iki tanesi ilgi sahamızda olacaktır.
Uzman programcılar ve ağ sihirbazlarının, ilk zaman paylaşımlı mini bilgisayarlara ve en eski ARPAnet deneylerine kadar uzanan onlarca yıllık bir toplulukları ve ortak bir kültürleri vardır. “üstat” (“hacker”) kavramını bu kültürün üyeleri ortaya çıkarmışlardır. İnternet'i kuran, üstatlardır. Unix işletim sistemini bugünkü haline getirenler, üstatlardır. Halen Usenet'i çalışır halde tutanlar, üstatlardır. Webi ayakta tutanlar, üstatlardır. Eğer bu kültürün bir parçasıysanız, bu kültüre katkıda bulunduysanız ve insanlar sizin kim olduğunuzu biliyor ve size “üstat” diye hitap ediyorsa, siz bir üstatsınız.
Üstatlık sadece yazılım konusu ile sınırlı değildir. Üstat düşünce yapısını elektronik veya müzik gibi diğer şeylere uygulayan insanlar vardır. Herhangi bir bilim veya sanat dalının en üst seviyelerinde de bunu görebilirsiniz. Yazılım üstatları farklı konularda çalışan bu yakın ruhları tanır ve onlara da üstat diyebilirler. Bazıları, üstatlık doğasının üstatların yaptığı işlerden bağımsız soyut bir kavram olduğunu iddia ederler. Ama bu belgede yazılım üstatlarının nitelikleri, yaklaşım tarzları ve üstat kavramını oluşturan kültürün gelenekleri üzerinde odaklanacağız.
Kendilerine üstat (“hacker”) diyen ama gerçekte üstat olmayan bir grup daha vardır. Bunlar (genellikle genç erkeklerden oluşurlar) bilgisayar sistemlerini bozan ve telefon sistemini izinsiz kullanan insanlardır. Gerçek üstatlar bunlara “korsan” ("cracker") der ve onlarla muhatap bile olmak istemezler. Gerçek üstatlar, korsanların genellikle tembel, sorumsuz ve güvenilmez olduklarını ve çok da zeki olmadıklarını düşünürler. Nasıl arabaları düz kontakt ile çalıştırmak sizi otomotiv mühendisi yapmıyorsa, güvenlik sistemini kırmak da sizi üstat yapmaz. Maalesef birçok gazeteci ve yazar, “üstat” (“hacker”) kelimesini korsanları (“cracker”) da içine alacak şekilde kullanıyor ve büyük bir yanılgıya düşüyorlar.
Temel fark şudur: üstat birşeyler yapar, korsanlar ise bunları bozar.
Eğer üstat olmak istiyorsanız okumaya devam edin. Eğer korsan olmak istiyorsanız, gidin alt2600 haber grubunu okuyun ve düşündüğünüz kadar zeki olmadığınızı anladığınızda kafanızı oraya buraya vurmaya hazır olun. Korsanlar hakkında tüm söyleyeceklerim bunlar.
16 Yanıt
B
#2
Hacker kimdir
ben Mr. Green
P
Pennywise ⭐ 19y
#3

Hacker kimdir
ben Mr. Green

ben hackerım demeyen kişidir kahvekeyfi
B
bannedddd ⭐ 19y
#4
Hacker;
''Ben hackerım; msn'ini hacklerim, bilgisayarına girerim heee.'' diyen kişidir. Mr. Green
J
Jigsaw ⭐ 19y
#5


Hacker kimdir
ben Mr. Green

ben hackerım demeyen kişidir kahvekeyfi

Yani ben hackerım, oww, artık değilim. Mr. Green Cidden bir hacker, hacker olduğunu söylerse olmaz.
X
X-MAN ⭐ 18y
#6
Cool
S
sLaYeR_ ⭐ 19y
#7
hacker gerçekle sevginin birlestiği felsefedir Mr. Green
T
Tengrİ ⭐ 19y
#8
Ben Hacker Değilim. (Bu durumda hacker mi oluyorum?:D) Mr. Green
B
#9

Ben Hacker Değilim. (Bu durumda hacker mi oluyorum?:D) Mr. Green

bu durmdan hacker mı oluyom dedin kaybettin popcorn Mr. Green
L
lastturk_ ⭐ 19y
#10

hacker gerçekle sevginin birlestiği felsefedir Mr. Green

Mr. Green Mr. Green
D
dR.NooB ⭐ 19y
#11

hacker gerçekle sevginin birlestiği felsefedir Mr. Green

birini seviosan sitesinimi hacklicen yani Cool Laughing
N
Nebula ⭐ 19y
#12
Bir hacker i herkes tanır.Ama cok iyi bir hacker ı kimse tanımaz extraokk
S
sLaYeR_ ⭐ 19y
#13
hacker mutluluğa açılan sevgi kapısıdır santam
H
HosenberG ⭐ 19y
#14


hacker gerçekle sevginin birlestiği felsefedir Mr. Green

birini seviosan sitesinimi hacklicen yani Cool Laughing

zuahah yaso espiriyi patlatmıssın Twisted Evil
X
X-Hacker OP ⭐ 18y
#15

hacker mutluluğa açılan sevgi kapısıdır santam

Very Happy
H
Hilary123 ⭐ 18y
#16
Bi hacker sahiden Ben hackerim çarını hacklicem falan derse yalandır.

Ztn hacker isini sessizce yapar önceden niye söyLüyorsun ki ??
Sahidende Doğrudur yani.Ama simdi bn hacker diiLim diincede olmas:D:D

Tanıdıklarnın seni tanıması Lzm. ELinde güzel bi Index oLdugu zmnda Al Sana Hacker mucX
Ki çogu hacker Hacker Lafından hoşlanmaz , hacker diince dolandırıcı , banka sitelerini soyan düzenbaz falan filan geldigi için akla , hele hele bu işleri biLmeyenlerin çok gelir. ondan pek kullanmaz gerçek hackerler

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: