Icerige atla
Extraloob

Güvenlik Soruşturması

· 8 Yanıt · 3.2K görüntüleme
CezaAlp
CezaAlp OP ⭐ 19y
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 3 hafta önce işe kabul aldım. Benden birkaç belge istediler, sicil, diploma vs. bunları 25 eylülde teslim ettim. Teslim için gittiğimde , sözleşme vs. imzaladık. Bana 1 ekimde başlayabileceğimi söylediler , ama 28 eylül'de arayıp güvenlik soruşturması bitmeden başlatamayacaklarını söylediler. Şirket oldukça büyük , 1000'den fazla çalışanı var.
Ben işe girdim diye ne zamandır başvuruda bulunmuyorum. Acaba bunlar vazgeçebilirler mi beni almaktan?
Birde bu güvenlik soruşturması ne kadar sürer, cidden maddi yönden çok sıkıştım, bir an önce maaşı alıp toparlamam lazım kendimi.
Yaralı style
8 Yanıt
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y
Şirkete bağlı bir şey , belki 5 yıl sürer , belki 2 gün.
Sonunda tabi ki almayabilirler , sosyal medya hesaplarına falan çeki düzen ver eğer bir şeyler varsa.
Collapse
Collapse ⭐ 16y
Güvenlik soruşturması sadece şirkete bağlı değil. Şirket aselsan gibi devlet kurumlarına iş yapıyorsa soruşturmayı polis yürütüyor. Evime polis geldi adresimi kontrol ettiler ve birkaç soru sordular. 6 ayda bir sicil kaydı veriyorum vs. Bazı arkadaşlarımın ailesine ulaşıp soru sormuşlar.
CezaAlp
CezaAlp OP ⭐ 19y
Şirkete bağlı bir şey , belki 5 yıl sürer , belki 2 gün.
Sonunda tabi ki almayabilirler , sosyal medya hesaplarına falan çeki düzen ver eğer bir şeyler varsa.

@Collapse
Abi dediğin gibi bakanlıklarla filan iş yapıyorlar. Türktelekoma bağlı bir firma.

Bir şey bulamazlar sosyal medya hesapları hep temiz , hiçbir örgüte üyelikte yok.
Bana belge imzalatmışlardı, eğer soruşturmada bir şey çıkarsa , tazminat vermeden işten çıkartabiliriz diye, bende kabul edip imzaladım. Niye imzalattınız o zaman demek isterdim 🙄
Yaralı style
Collapse
Collapse ⭐ 16y
Şimdi bizim şirket güvenilirlik sertifikası almak zorunda kalmış. Şartları görsen sanırsın ki füze üretiyoruz kripto kodlarını yazıyoruz 😄 Şirketin etrafı 2m duvlarla çevrili olacakmış, bilgisayarlara usb vs takılmayacakmış. Telefonlarımız girişte toplanacakmış, bilgisayarımızın başından 15dakikadan fazla ayrılırsak kilitlemek zorundaymışız, masa telefonumda kırmızı puntolarla gizli görüşme yapılamaz uyarısı var, masamda gizlilik dereceli belge bulundurmayacağıma dair imzaladığım bir kağıt yapışık, bilgisayarımın kasasında 15-20 maddelik bilgisayar kullanma talimatı var, içeri birisini sokmak için bakanlıktan ve askeriyeden izin alınması gerekliymiş uygulanması mümkün olmayan saçmalıklar. 1000 sayfalık talimat vardı idari işlerde 😄
CezaAlp
CezaAlp OP ⭐ 19y
Şimdi bizim şirket güvenilirlik sertifikası almak zorunda kalmış. Şartları görsen sanırsın ki füze üretiyoruz kripto kodlarını yazıyoruz 😄 Şirketin etrafı 2m duvlarla çevrili olacakmış, bilgisayarlara usb vs takılmayacakmış. Telefonlarımız girişte toplanacakmış, bilgisayarımızın başından 15dakikadan fazla ayrılırsak kilitlemek zorundaymışız, masa telefonumda kırmızı puntolarla gizli görüşme yapılamaz uyarısı var, masamda gizlilik dereceli belge bulundurmayacağıma dair imzaladığım bir kağıt yapışık, bilgisayarımın kasasında 15-20 maddelik bilgisayar kullanma talimatı var, içeri birisini sokmak için bakanlıktan ve askeriyeden izin alınması gerekliymiş uygulanması mümkün olmayan saçmalıklar. 1000 sayfalık talimat vardı idari işlerde :D

Abi o neymiş öyle ya , korkuttu. Siz cidden füze filan mı yapıyorsunuz 🎭
Yaralı style
ExcI
ExcI ⭐ 10y
devlet ile iş yapıyorlarsa tehlikeli gittiğinde uyanık ol!
Collapse
Collapse ⭐ 16y
Abi o neymiş öyle ya , korkuttu. Siz cidden füze filan mı yapıyorsunuz 🎭

DF (directional finder), RF dağıtım birimi ve anten kuvvetlendirici yapıyoruz.

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: