Icerige atla
Extraloob

Dolandırıcılık hakkında yardımlarınızı bekliyorum

· 17 Yanıt · 1.1K görüntüleme
S
spidernail OP ⭐ 16y
Merhabalar arkadaşlar. Oyunda 25 lira karşılığında gold alacaktım. Telden de konuştum.

1064-1192447 İş Bankası GaziosmanPaşa hesabını verdi Aykut YAVAŞ adında birisi. Telefonlarımı meşgule alıyor ve oyundan çıktı.

Elimdeki bu bilgilerle ne yapabilirim?
17 Yanıt
S
spidernail OP ⭐ 16y
var mı bu konuda bir yaptırım yaptırabilen?
Lenneth
Lenneth ⭐ 19y
Hiçbirşey yapamazsın, resmen adama 25 lirayı verip al senin olsun demişsin. O değilde anlamam nasıl karaktersiz insanlar var yahu, 25 lira için yediği küfüre, kul hakkına değdi mi şimdi ? Vereyim ona 50 lira, şu oyunu oynamasın.
Special thx to Flexi
lemonade
lemonade ⭐ 17y
Hiçbirşey yapamazsın, resmen adama 25 lirayı verip al senin olsun demişsin. O değilde anlamam nasıl karaktersiz insanlar var yahu, 25 lira için yediği küfüre, kul hakkına değdi mi şimdi ? Vereyim ona 50 lira, şu oyunu oynamasın.

İnsanlarda Allah korkusu olmayinca böyle oluyor. Yasal yoldan bisey olmayacağını bildiğinden ucuz dolandiricilik numaralariyla insanlari kandiriyorlar.
S
spidernail OP ⭐ 16y
Arkadaşlar bi iki kişiye danıştım. Elimde telefon konuşmamızın ses kaydı da var. 6 TL lik bir dosya masrafıyla ifade aldırtabilirmişim hesap sahibine. Var mı bir bilginiz
Rewind
Rewind Yönetici ⭐ 19y
Arkadaşlar bi iki kişiye danıştım. Elimde telefon konuşmamızın ses kaydı da var. 6 TL lik bir dosya masrafıyla ifade aldırtabilirmişim hesap sahibine. Var mı bir bilginiz

Bildiğim kadarı ile polise gidip bilişim suçlarından şikayet edebiliyorsun
S
spidernail OP ⭐ 16y
Hat sahibi de Gülsüm YAVAŞ. Bu elimdekilerle yarın gidicem bi bakalım
lemonade
lemonade ⭐ 17y
Elinde birak sesi video kaydi bile olsa biseyi kanitlayamazsin. Ne diyeceksin polise oyunda bilmem kaç m imi vermedi mi?
J
Judas ⭐ 19y
benim bildiğim ses kaydı kanıt yerine geçmiyor.
F
frityus ⭐ 17y
Ses kaydı kanıt yerine geçemez montajda olabilir Avukat olucam ordan biliyorum
S
S4YKLO ⭐ 16y
Elinde birak sesi video kaydi bile olsa biseyi kanitlayamazsin. Ne diyeceksin polise oyunda bilmem kaç m imi vermedi mi?

tabiki oyle demiycen onun genel adı dolandırıcılık adamlara boyle bir sorun ile giden ilk kişi arkadaş degil tabi ki daha önce den kaç kişi gelmiştir bu tür şikayet ileki bilişim suçları diye bir şey var 😊 ve dolandırıcılıga giriyor karşı tarafın suçu 😊 yani parayı geri alabilir hatta daha fazla bir ceza bile verilebilir ama bunların ne kadar sürecegini bilemem ama en azından polis gidip evine ifade vermeye çağırınca zaten olaylar çözülür ve ses kaydı %100 kanıt diye geçmiyordu sanırım
.NET
.NET ⭐ 19y
Ses kaydi ile karakola gitme sakin. Sen suclu bulunursun. Ses kaydina aldigini belirtmeden kayit yaptigin zaman suclu sen olursun. Gizlice ses kaydi yapmak yasak yasal izin olmadan.
25TL icin girecegin masrafa degecek mi? Sorguya aldiracaksin da ee sorguda bir sey degismeyecek ki salacaklar adami. Mahkemeye basvursan en asagi 100TLlik masrafa gireceksin o da ufak bir meblag oldugu icin
[F New]Solo Gitarist
S
S4YKLO ⭐ 16y
Ses kaydi ile karakola gitme sakin. Sen suclu bulunursun. Ses kaydina aldigini belirtmeden kayit yaptigin zaman suclu sen olursun. Gizlice ses kaydi yapmak yasak yasal izin olmadan.
25TL icin girecegin masrafa degecek mi? Sorguya aldiracaksin da ee sorguda bir sey degismeyecek ki salacaklar adami. Mahkemeye basvursan en asagi 100TLlik masrafa gireceksin o da ufak bir meblag oldugu icin

evet oyle fakat kime ihbarname veya evine polis gelse çagırmaya o bile yeter bence 😊 hem dolandırıcılıktan ceza bile alınır
.NET
.NET ⭐ 19y

evet oyle fakat kime ihbarname veya evine polis gelse çagırmaya o bile yeter bence 😊 hem dolandırıcılıktan ceza bile alınır

Dolandiriciliktan ceza alir tabi ki ama bu magdur arkadasimizin kaptirdigi paradan daha fazlasini masraf olarak harcayacagi gercegini degistirmiyor 😊
[F New]Solo Gitarist
S
S4YKLO ⭐ 16y

Dolandiriciliktan ceza alir tabi ki ama bu magdur arkadasimizin kaptirdigi paradan daha fazlasini masraf olarak harcayacagi gercegini degistirmiyor :)

tam bilmiyorum ama davayı kazanınca masrafları karşı tarafa ödetilebiliyor du sanırım yanlış biliyorda olabilirim 🎭
.NET
.NET ⭐ 19y
Dogru dogru haklisin cikmis tamamen aklimdan
[F New]Solo Gitarist
D
duzceli81 ⭐ 17y
babamın başına geldi bir avukat 1 yere gidip 1 imza atmak için(gidiceği yer yakın :D) tam 200 tl istedi bunu hiç unutmam babamda mecbur verdi püşt herif 😄 ™

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: