Icerige atla
Extraloob

DNS değiştirince internet gidiyor.

· 47 Yanıt · 109K görüntüleme
Mopneet
Mopneet OP ⭐ 18y
Başlıkta belirttiğim gibi yaklaşık 2 aydır, DNS değiştirdiğimde internet gidiyor, hiçbir siteye giriş yapamıyorum ancak sağ alt tarafta internet var gözüküyor. Bilgisayarıma format attım ancak aynı sorun devam ediyor. İnternetten birçok bilgiye ulaştım, bu sorundan muzdarip olan insan çok olmasada var. Ama hiçbiri bir çözüme ulaşamamış. Airties ya da TTNET tarafından verilen modmelerde DNS değiştirmenin mümkün olmadığını söyleyenler var ama arayüze girip baktığımda değişiklik yapmamaı engelleyen bir şey olmadığını gördüm.

Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Dn: Kullandığım DNS ile alakalı değil.
47 Yanıt
P
piemde ⭐ 15y
TTNET buna karşı bir çözüm bulmuş olmalı. Artık herkeste böyle diye biliyorum.
Jink
Jink ⭐ 19y
Static ip'mi kullanıyorsun
lemonade
lemonade ⭐ 17y
TTNET buna karşı bir çözüm bulmuş olmalı. Artık herkeste böyle diye biliyorum.

Bende herşey yolun da.
X
Xperyon ⭐ 15y
8.8.8.8
8.8.4.4

bu dns dene birde bazı dnsler geçersiz oluyor dolayısıyla internete girilmiyor ttnet meselesine gelirsek öyle bir engel yok dns isteyen değişir isteyen değişmez.
Mopneet
Mopneet OP ⭐ 18y
Statik IP kullanmıyorum ayrıca denemedeğim IP kalmadı. Sorun kullandığım ayarlarla alakalı değil.
T
TanerUNER ⭐ 19y
Şunu dener misin?

IP adresinide manuel olarak gir

IP Adresi: 192.168.1.X (başlat > çalıştır > cmd > ipconfig /all yaz enterla " Bağlı olduğun adaptörün IP adresini kullan genellikle 192.168.1.2 olur ama yinede kontrol et kaçsa onu yaz ")
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan Ağ Geçidi: ipconfi /all yazdığında gelen IP lerin arasında yazar 192.168.1.1 olur muhtemelen

Sonra kullanmak istediğin DNS yi yaz uygula umarım olur sadece tahmin ettim.
bluesman
bluesman ⭐ 17y
208.67.222.222
208.67.220.220

birde bunu dene bakalım sorun yaşayacak mısın? yıllardır kullandığım ip sorunsuz her siteye giriş yapabiliyorum.
P
piemde ⭐ 15y
Şunu dener misin?

IP Adresi: 192.168.1.X (başlat > çalıştır > cmd > ipconfig /all yaz enterla " Bağlı olduğun adaptörün IP adresini kullan genellikle 192.168.1.2 olur ama yinede kontrol et kaçsa onu yaz ")
Varsayılan Ağ Geçidi: ipconfi /all yazdığında gelen IP lerin arasında yazar 192.168.1.1 olur muhtemelen

Ben de bunların hepsini kullandım fakat bir süre sonra - bazen 1-2 gün , bazen 10 dk- net düşüyor ve sayfaya girmiyor mecbur dnsi normal haline getirip giriyorum. Arkadaşlarımın hepsinde aynı sorun var.
T
TanerUNER ⭐ 19y
Şunu dener misin?

Ben de bunların hepsini kullandım fakat bir süre sonra - bazen 1-2 gün , bazen 10 dk- net düşüyor ve sayfaya girmiyor mecbur dnsi normal haline getirip giriyorum. Arkadaşlarımın hepsinde aynı sorun var.

IP adresleri modem reset lendikçe değişir bu yüzden bu ayarlar modem resetlendikten sonra duruyorsa internet'e giremessiniz. IP bilgilerini tekrar gözden geçirip yazarsanız tekrar girecektir.

Not: Local IP ler sürekli değişmesede yinede değişkendirler. 192.168.1.1 -> 192.168.1.2 olabilir dinamiktirler.
sarkolata
sarkolata ⭐ 17y
xtolga'nın dediği gibi local IP'ni sabitle, sonra DNS değiştirmeyi dene. Google DNS (8.8.8.8)'den de şaşma bu arada.
Mopneet
Mopneet OP ⭐ 18y
up desem?
Rookie
Rookie ⭐ 18y
Geçen seneden beri devam mı ediyor dostum 😄
Mopneet
Mopneet OP ⭐ 18y
Evet.
Mopneet
Mopneet OP ⭐ 18y
Bilgisayara format attım, sorun hala devam ediyor. Belli ki kullandığım ağ ile alakalı.
Hala yardıma muhtacım.
.NET
.NET ⭐ 19y
Bilgi sahibi değilim ama, modem firewallu ile alakalı olabilir mi?

[ Mesaj mobilden gonderildi iPhone ] mobile
[F New]Solo Gitarist
Mopneet
Mopneet OP ⭐ 18y
Bilmem, eğer öyleyse n'apmam lazım?
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y
195.175.39.39

195.175.39.40

Bunları dener misin bağlanabiliyor musun ?
sarkolata
sarkolata ⭐ 17y
Bu mesaj Kemalist rumuzlu uyeden alinti yapildi
195.175.39.39

195.175.39.40

Bunları dener misin bağlanabiliyor musun ?

Hiç bir şekilde kullanamıyor olması lazım. DNS ile bağlanma yok direk.
Chorus
Chorus Yönetici ⭐ 19y
Bunlar resmi TTNET dnsleri merak ettiğim şey , harici dns yasaklaması mı var yoksa direk kullanım yasaklaması mı.

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: