Bugünlerde bana çok oluyor. Az öncede olması üzerine sizinle paylaşmaya karar verdim .
Öncelikle bilmeyenler için
Dejavu,yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusudur. Ânı daha önceden yaşamışlık halidir
Nedenleri
Beynin, yorgunluk veya başka sebeplerden dolayı bir görüntü, ses, vb. herhangi bir girdiyi, giriş anı sırasında algılayamamasından kaynaklanabilir. Beyin bu girdiyi algıladığında kişi bu olayı daha önce yaşadığı hissine kapılabilir.
Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır. Yoğun miktarda alkol alımının ertesi sabahı (akşamdan kalma iken) gerçekleşme ihtimali yüksektir
Araştırmalara göre insanların %50 den fazlası hayatlarında en az bir kere dejavu durumunu yaşamıştır. İnsanların çoğu bir süre sonra, en son ne zaman dejavu yaşadığını unutur.
Söylediğim gibi bu aralar bana çok oluyor . Hatta geçen gün yaşanmışlık hissi harici olacak şeyi tahmin ettim :S Belki de gerçekten yaşamışımdır . Ayrıca çokta unutkanım.
Eğer sizinde varsa böyle yaşanmışlıklarınız paylaşalım.
Dejavu !
· 19 Yanıt · 1.3K görüntüleme 0 okuyor
19 Yanıt
arada olduğunu hatırlıyorum ama olay falan hatırlamıyorum. kendi kendime sessiz sakin düşünürken olursa uçup giderim 😜
U
unforgotten
⭐ 17y
eskiden çok oluyordu da 1-2 senedir bu durumla karşılaşmıyorum.. (:
aynen çok oluyor ama bir kerersinde hayret ettim çünkü yaklaşık 3 saniye sonra olucak şeyi arkadaşıma söyledim ve gerçekleşti dejavunun farklı bir boyutu herhalde 😄
aynen çok oluyor ama bir kerersinde hayret ettim çünkü yaklaşık 3 saniye sonra olucak şeyi arkadaşıma söyledim ve gerçekleşti dejavunun farklı bir boyutu herhalde :D
Aynen 😄 Birisine söylemedim ama kendimce olacak şeyi tahmin ettim ve oldu 😄 Belki de gerçekten yaşamışımdır önceden o olayı :?
bana geçen sene acayip çok oluyodu artık azalmaya başladı
Banada oluyor.
O
Optimus Prime
⭐ 18y
Şimdiye kadar yüzlerce kez yaşadığım birşey.Adı dejavuymuş demek
hatırlayıpla hatırlayamamak arasında kalınan aradan zaman geçince aaa ben bunu görmüştüm vb. bir duyguyu kapınılan andır dejavu ^^
hatırlayıpla hatırlayamamak arasında kalınan aradan zaman geçince aaa ben bunu görmüştüm vb. bir duyguyu kapınılan andır dejavu ^^
Sözlük bölümü sandın galiba abi 😄 Ama tanımın için çok teşekkürler 😄
mistik şeylere Taparım 😄
Hatırlamaya çalışırken,aha şu şöyle olmuştu,bu şimdi bunu diyecek derken bitiyor zati. 😁 Ancak benim anlamadığım gördüğüm şeyi hatırladığım oluyor ancak bu sefer o görüntüdeki şeyi yapmamaya çalışıyorum ilginç oluyor. 😕 😁
Ps:Ne dediğimi ben de anlamadım. xSxD
Bknz Kuranda Şöyle açıklanır;
Bela zamanı yani ruhların yaratıldığı zaman insanların kaderleride yazılmıştır ve biz şu an ne yaşıyorsak ruhlarımızda diğer alemde bunları yaşıyordur ve insan öldükten sonra bu ruhlarına geçer insan hayatındaki bazı olayların bu şekilde anımsanması ruhlarımızın daha önceden yaşamış olmasıdır.
Ps:Bana çok ama çok olan birşey baya bi araştırdım.
Bela zamanı yani ruhların yaratıldığı zaman insanların kaderleride yazılmıştır ve biz şu an ne yaşıyorsak ruhlarımızda diğer alemde bunları yaşıyordur ve insan öldükten sonra bu ruhlarına geçer insan hayatındaki bazı olayların bu şekilde anımsanması ruhlarımızın daha önceden yaşamış olmasıdır.
J
JawBreaker
⭐ 18y
Bu anı daha önce yaşamış olabilirim. 😆 😆 😁
Senin ki sağlam yerden yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'den . Benim ki bir rivayetti bir zamanlar duymuştum 😊
İnsanlara dünyaya gönderilmeden önce dünyada yaşayacakları herşey izletilirmiş. Bu "ben bu anı yaşamıştım" olayı da burdan ileri gelirmiş. 😄
Senin ki sağlam yerden yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'den . Benim ki bir rivayetti bir zamanlar duymuştum 😊
İnsanlara dünyaya gönderilmeden önce dünyada yaşayacakları herşey izletilirmiş. Bu "ben bu anı yaşamıştım" olayı da burdan ileri gelirmiş. :D
Aynen ayeti bulabilirsem onu da eklerim.
S
SatanicTurtle
⭐ 17y
İlginç banada arada sıra olmuyor değil 😆
Bkz. Son Durak Serisi ^^
Ps: Bana hiç olmadı 🙄 xD
Ps: Bana hiç olmadı 🙄 xD
[ek #12654]
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap