Bir Edebi Metindeki Cümlelerin Öğeleri yardımcı olurmusunuz Neutral
şimdiden teşekkürler Wink
Cümlenin öğleri (yardım pls)!!!
· 12 Yanıt · 1.6K görüntüleme 0 okuyor
12 Yanıt
Googleye yaz bulursun Twisted Evil
Biraz daha net bi konuya indirgesen :S İstediğin şey cümlenin öğelerimi ?
özne , gizli özne, dolaylı, zarf , tümleç bunlar kamış kalmıs Mr. Green
Special thx to Flexiwalla bende anlamadım tam anlamıyla Hoca tam olarak böle dedi bende hocanın yalancısıyım Very Happy
Pff böyle yazınca bişi çıkmıoki nası bulcaz Mr. Green
Pff böyle yazınca bişi çıkmıoki nası bulcaz Mr. Green
Mr. Green
herkezden özür diliorum ödev hakkında daha ayrıntılı bilgiler edindim
Hani Edebiyat kitaplarında Metinler oluorya (ELLİ KURUŞ,MOBY DİCK) gibi o metinlerden herhangi birisini cümlerleri inceleyip öğlerini bulucaz (özne yüklem zarf ) gibi çok zor ama Öğretmen işte 🙄
İlgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Hani Edebiyat kitaplarında Metinler oluorya (ELLİ KURUŞ,MOBY DİCK) gibi o metinlerden herhangi birisini cümlerleri inceleyip öğlerini bulucaz (özne yüklem zarf ) gibi çok zor ama Öğretmen işte 🙄
İlgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Yüklem, eylem gerçekleşir. Mangyang kesiyorum derken "kesiyorum" yüklemdir. Burda kim kesiyor sorusunu sorunca "Ben" cevabını alırsın o da gizli özne. Eğer Ben mangyang kesiyorum deseydik gizli olmayan normal özne olacaktı. Ben glaviemle mangyang kesiyorum dersen de glaviemle zarf oluyor. Burası bir Silkroad sitesi. Örneği garipseme. 😄
puahahhah dogru 😈
Yüklem, eylem gerçekleşir. Mangyang kesiyorum derken "kesiyorum" yüklemdir. Burda kim kesiyor sorusunu sorunca "Ben" cevabını alırsın o da gizli özne. Eğer Ben mangyang kesiyorum deseydik gizli olmayan normal özne olacaktı. Ben glaviemle mangyang kesiyorum dersen de glaviemle zarf oluyor. Burası bir Silkroad sitesi. Örneği garipseme. :D
😁 herşey güzelde bi şu zarfdan çakmıom
gerçekden yardım edicek yok mu
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap