Icerige atla
Extraloob

Çanakkale savaşı'nda yaşanan enteresan olaylar..

· 18 Yanıt · 3.5K görüntüleme
S
Sharkan OP ⭐ 17y
Çanakkale savaşı'nda yaşanan enteresan olaylardan bazıları...

*Karadan gelen müttefikleri karşılamak için cepheden çıkan türk askerlerinden 1 tanesinin başı düşman kılıcına değer ve başı kesilir.Fakat türk askeri başı kesik halde 4 anzak askeri öldürür...

*Savaş ensasında birden bire büyük bir toz bulutu görülür ve o bölgedeki anzak askerlerinin yaklaşık 70 tanesi kayıp olur.Bu askerler aradan 1 hafta geçtikten sonra Mexico'da bir tarlada bulunmuş.

*Savaşta kalbinden ve başından kurşun yiyen bir asker ölmemiş ve 2 düşman askerini silahı ile vurmuş.
18 Yanıt
O
*Savaş ensasında birden bire büyük bir toz bulutu görülür ve o bölgedeki anzak askerlerinin yaklaşık 70 tanesi kayıp olur.Bu askerler aradan 1 hafta geçtikten sonra Mexico'da bir tarlada bulunmuş.

Bulunamadılar diye biliyorum 🙄
S
Sharkan OP ⭐ 17y

Bulunamadılar diye biliyorum 🙄

cesetleri bulunmuş.
W
İlk ikisi ne kadar doğrudur bilemem sonuncusunun doğru olduğunu düşünmüyorum ; İster Hindu olsun ister Yeni Zelanda'lı , ister Avusturalya'lı olsun ister Kanada'lı hepsinin bekleyeni var , karısı var çocuğu var , anası var babası var ; onlarda emir kulu...Bunca adam bir anda ortadan kayboldu öyle mi? Hiç sanmıyorum.
M
Marinero ⭐ 19y

Çok Çok Çok İlginç.
I
Savaş esnasında meleklerinde indiğini biliyorum. 🤝
I
Bunlar yabancıların bizi uyutmak için söylediği şeyler olduğunu düşünüyorum.
Tam bir savaş dehası olan M. K. Atatürk dururken ve büyük şanlı türk askerinin şanlı zaferi dururken , bu mağlubiyetlerini ilahi şeylerle örtüyorlar.Bunların doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum.
I
Tam bir savaş dehası olan M. K. Atatürk dururken ve büyük şanlı türk askerinin şanlı zaferi dururken , bu mağlubiyetlerini ilahi şeylerle örtüyorlar.Bunların doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum.

O senin görüşün herkes bir yerden uydurmuyo ya demekki bu tür şeyler yaşanmış olsa gerekki bu zamana kadar böyle laflar süre gelmiş. 🤝
I

O senin görüşün herkes bir yerden uydurmuyo ya demekki bu tür şeyler yaşanmış olsa gerekki bu zamana kadar böyle laflar süre gelmiş. 🤝

Bana bu tür olayların kaynağını ve kanıt'ını da gösterir misiniz?
I
@ImmorTaLGoD
Tamam inanmazsan inanma.Söylenti diyorum kanıt diyorsun.
D
Deschart ⭐ 17y
Allah asil Türk milletinin yanında !! 🤘
A

Evet. Tek Gerçek Bu 🤝
B
Brooklyn ⭐ 18y
Diğer ikisinin gerçek olup olmadığı hakkında bir bilgim yok fakat o toz bulutu olayı şöyle :

İngiliz basını İngiltere'de savaşı biz kazandık diye haberler çıkarıyormuş. Buna göre kralın arkadaşları orayı görmek için gitmişler atlarla gezintide kaybolup o sisli tepeye gitmişler orda bulunan Türk askerleri tarafından öldürülmüşler.
Ps : Bunu bana kuzenim anlatmıştı onada Çanakkale gezisinde bir Tur rehberi anlatmış
S
Sharkan OP ⭐ 17y

bunlar zaten söylenti doğruıluk payını bilemem ama o başı kesildiği halde 3 tane düşman askeri öldüren asil askerimizin bugün bir ilimizde türbesi var...
S
allahın tabiri caiz ise işlerini akıl ile tartmak mantıksız bi olay miraç olayıda öyle doğrumu bilemeyiz ama allahın yardımıyla kazanıldı bu savaş
I
allahın tabiri caiz ise işlerini akıl ile tartmak mantıksız bi olay miraç olayıda öyle doğrumu bilemeyiz ama allahın yardımıyla kazanıldı bu savaş

İmanı olmayan toplumlar maça 3-0 geriden başlar . ImmorTaLGoD^^
S

👍
W
Wajuka ⭐ 17y

👍

Yanıt yazmak için giriş yapın.

Giriş Yap
Paylaş: