Merzifon Polis Okulu'ndan geçitğimiz yıl mezun olan Dağlı, 15 gün sonra mesleğinde 1 yılı dolduracak.
Bacağından ve sol dirseğinden yaralanan Dağlı, ambulansla hastaneye sevk edilirken yanındaki arkadaşına sürekli "Dayan yaşayacağız" diye moral veriyordu.
KONSOLOSU KABUL ETMEDİ
Olmadı, diğer arkadaşı yaşayamadı... Ama Dağlı hızla iyileşiyor. Ancak kendisini ziyaret etmek isteyen ABD Başkonsolosu Sharon Wiener'ı reddetmiş. Hatta ne telefonlarına çıkmış, ne de çiçeklerini kabul etmiş...
Osman Dağlı'yı bu kadar sinirlendiren ise çatışma esnasında konsolosluk görevlilerinin kendilerine yardım etmemesi. Dağlı, "Dün bize yardım etmediler. Biz çatışırken kapıları kilitlediler. Yardım istedim, bana yardım etmediler. Ambulans istedik çağırmadılar." diye tepki gösteriyor.
Dağlı, çatışmanın uzun sürdüğünü, bu sırada ABD'li güvenlik görevlilerinin içeri saklandığını ve yardım edilmesi durumunda polislerin şehit olmayacağını iddia ediyor.
VÜCUDUNDAN İKİ KURŞUN ÇIKARILDI
Kolu bandajlı olan Oasman Dağlı'nın vücudundan iki kurşun çıkarıldı. Ayrıca pompalı tüfekten çıkan saçma izleri var. Hızla iyileşen Dağlı, koridorda yürümeye başladı. Yanında eşi ile Kırşehir'den gelen annesi ve babası bulunuyor. İki yaşında bir çocuğu olan Dağlı'nın moralinin yerinde olduğu belirtiliyor.
Amerikan Konsoloslugu Yaralı Polisimize Kapıyı AÇMADI !
· 15 Yanıt · 979 görüntüleme 0 okuyor
15 Yanıt
Şehitimiz onları orda korusun yaptıklarına bak bunlara 1 yudum su vermeyeceksin.
I
Ilker Cindik
⭐ 19y
Dışarıya çıkıp çatışmamaları uluslarlarası antlaşmalara göre normal,
ancak insanlık dışı bir davranış.
O amerikalıların yerinde bir "Türk" olsa, kesinlikle kuralları çiğneyip, yardımda bulunurdu.
İşte bizi Türk yapan da budur. Şehitlerimize rahmet diliyorum.
O amerikalıların yerinde bir "Türk" olsa, kesinlikle kuralları çiğneyip, yardımda bulunurdu.
T
TitusPullo
⭐ 19y
Kendilerine görede mantıklı bi açıklamarı var. ➡️
ps: Adamlar haklı bence. Merkezi bir kilitleme sistemi varmış zaten. Acil durumda tüm giriş çıkışlar kapatılıyormuş
ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ SÖZCÜSÜ NE DİYOR?
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schallow ise, “Amerikalı güvenlik görevlilerinin binanın içine kaçtığı” haberlerine ilişkin olarak, “bunun gibi saldırılarda uyulması gereken standart prosedürlerin bulunduğunu” söyledi.
“Saldırı sırasında Amerikalı görevlilerin Türk polisine yardım etmediği” yönünde haberlerin yayınlandığına dikkati çeken Schallow, “Buna benzer bir saldırı olduğunda uyulması gereken standart prosedürler var. Standart prosedür, binanın güvenliğini sağlamamız yönünde, çünkü içeride silahsız birçok insan var. Amaç, teröristleri içeriye sızdırmamak” diye konuştu.
“Türk polisinin de bu prosedürleri çok iyi bildiğini” ifade eden Schallow, “Başkonsolosluk civarında, güvenliği mümkün olan en üst düzeyde sağlayabilmek için Türk polisiyle birlikte çalıştıklarını, onlar için kurşun geçirmez güvenlik kulübesi tedarik ettiklerini, polise ellerinden gelen yardımı yaptıklarını” belirtti.
Schallow, “olay esnasında Başkonsolosluk görevlilerinden birinin bina çevresinde olduğunu ve bu kişinin, söz konusu haberlere konu olan yaralı Türk polisinin yanına giderek tıbbi yardımda bulunduğunu” da anlattı.
ps: Adamlar haklı bence. Merkezi bir kilitleme sistemi varmış zaten. Acil durumda tüm giriş çıkışlar kapatılıyormuş
ABD işte bişe beklemek hata olur böyle şeylerde. Adamların canı herşeyden tatlı
[ek #12654]
ABD işte bişe beklemek hata olur böyle şeylerde. Adamların canı herşeyden tatlı
🤘
C
chaosmaster
⭐ 18y
Dışarıya çıkıp çatışmamaları uluslarlarası antlaşmalara göre normal,
Katılıyorum. Bir Türk ne pahasına olursa olsun zorda kalanlara yardım eder,o anda kendini düşünmez.
Kendilerine görede mantıklı bi açıklamarı var. ➡️
ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ SÖZCÜSÜ NE DİYOR?
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schallow ise, “Amerikalı güvenlik görevlilerinin binanın içine kaçtığı” haberlerine ilişkin olarak, “bunun gibi saldırılarda uyulması gereken standart prosedürlerin bulunduğunu” söyledi.
“Saldırı sırasında Amerikalı görevlilerin Türk polisine yardım etmediği” yönünde haberlerin yayınlandığına dikkati çeken Schallow, “Buna benzer bir saldırı olduğunda uyulması gereken standart prosedürler var. Standart prosedür, binanın güvenliğini sağlamamız yönünde, çünkü içeride silahsız birçok insan var. Amaç, teröristleri içeriye sızdırmamak” diye konuştu.
“Türk polisinin de bu prosedürleri çok iyi bildiğini” ifade eden Schallow, “Başkonsolosluk civarında, güvenliği mümkün olan en üst düzeyde sağlayabilmek için Türk polisiyle birlikte çalıştıklarını, onlar için kurşun geçirmez güvenlik kulübesi tedarik ettiklerini, polise ellerinden gelen yardımı yaptıklarını” belirtti.
Schallow, “olay esnasında Başkonsolosluk görevlilerinden birinin bina çevresinde olduğunu ve bu kişinin, söz konusu haberlere konu olan yaralı Türk polisinin yanına giderek tıbbi yardımda bulunduğunu” da anlattı.
korumaların silahsız olduklarını da söylediler.
bu ne saçmalık ? amerikanın bu kadar düşmanı varken nasıl korumalar silahsız olabilir ?
her an bir saldırıya hazırlıklı olmalılar.
ve korumaları da çatışmaya bir zahmet girmeli...
eminim ki silahları olsa da girmezlerdi..
T
TitusPullo
⭐ 19y
korumlarada silah var zaten. Çatılarda keskin nişancılarda mevcut 7/24. İçeride ki savunmasız silahsız insanlardan bahsediyor orada.
korumlarada silah var zaten. Çatılarda keskin nişancılarda mevcut 7/24. İçeride ki savunmasız silahsız insanlardan bahsediyor orada.
basbaya "our guards were unarmed" dedi adam...
ayrıca saçmalık ! 7/24 keskin nişancı varmış..
herifleri görememişler mi ?
trafik polisinin olaya müdahele edecegini medyumdan mı ögrenmişler ?
T
TitusPullo
⭐ 19y
Basit düşünüyorsunuz bence. Ön yargılısınız ABD'e karşı. TAbii ki ben ABD'i savunmuyorum ama haklı haksız ayırt etmeliyiz.
Basit düşünüyorsunuz bence. Ön yargılısınız ABD'e karşı. TAbii ki ben ABD'i savunmuyorum ama haklı haksız ayırt etmeliyiz.
sorumun cevabını alamadım ben ?
bi düşünceyi savunuyorsan onu destekler nitelikte kanıtlar sunman gerekir.
N
NiGHTMaRe_
⭐ 19y
ilk önce şehitlerimizi rahmetle anıyorum. benim babamda bu devletin TEM de çalışan bir polisi.bence orda amerikalı korumalar yerine türk korumalar olsaydı olaya ne pahasına olursa olsun müdahele ederlerdi ve belki de polislerimizin şehit olması engellenebilirdi.ayrıca ister uluslararası kanunlar olsun ister başka bişi olsun sonuçta bu bir insan.Sonuçta her ne pahasına olursa olsun bu insan canı, herşeyden önce gelir....
T
TitusPullo
⭐ 19y
çok mantıklı bir soru olduğunu düşünmüyorum. Daha güzel bir cümle kurarak tartışmaya değer bir soru sor ki bende sana cevap vereyim.
çok mantıklı bir soru olduğunu düşünmüyorum. Daha güzel bir cümle kurarak tartışmaya değer bir soru sor ki bende sana cevap vereyim.
ahaaaahahahahah...
valla korumalarda silah var hatta tepede keskin nişancı var falan dedin.
belli ki hafiften attın.çünkü öyle şeyler hiçbir yerde yazmıyor.
benim sorum eger varsa neden elinde pompalı tüfeklerle gelen adamlara mermi atmadı "keskin nişancılar" ?
saldırı konsolosluga idi.yani içeriden masum kişiler ölecekti.ve bu durumda savunmaları gerek binayı.
ama öyle bir olay olmadı.çünkü senin yazdıgın şeyler gerçek değil.
benim ti ye aldıgım noktayı anlayamamışsın hemen anlatayım.
tepede sniperlar beklerken saldırganları görüyor ve ateş etmiyor gibi bir sonuç çıkıyor senin cümlenden.
ben de diyorum niye ateş etmemişler ? bir türk trafik polisinin kendini siper edip binadakilerin hayatını kurtaracagını "medyumdan" mı ögrenmişler ?
son sorum..
acaba biz mi çok önyargılıyız ? yoksa özgürlügün ve adaletin temsilcisine karşı sen mi çok iyimsersin ??
ps: burda tartışmıyoruz.ortam gergin değil.ben sadece 1 kaç soru yönelttim titus'a..
belli ki kendisi çok iyi biliyor bu işleri 😉
Yanıt yazmak için giriş yapın.
Giriş Yap